2022. december 5.
//
Vilma névnap

Ecoport magazin

Veszprém hangja
Veszprém hangja
Vannak vidékek, amelyeket felidézve egyből megszólal a zene a fülünkben. New Orleansra gondolunk és fürge jazz szólamok csendülnek fel lelki szemeink előtt, Milánóban járunk és halljuk az operát az ablakokon kiáradni, Párizsról álmodozunk és közben Edith Piaf sanzonokat dúdolunk. Na és mi a helyzet Veszprémmel? Veszprém minden bizonnyal a cross-over műfaj hazája lenne.
A hattyú álma
A hattyú álma
Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére.
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
Vízrágta üregek – kirándulások a hegyek gyomrában
A Bakony és a Balaton-felvidék barlangjai között találunk kicsit és nagyot – buszmegálló méretűt, amit átjár a napfény, és negyven méter mélyet is, ahol a járatot feltáró barlangkutatókon kívül még senki nem járt. Van olyan, amit kényelmesen meglátogathatunk utcai öltözetben, és van, amelyikben hason csúszva juthatunk csak keresztül a szűk járatokon. Közös ezekben a helyekben az, hogy fokozott óvatosságra van szükség, amikor felkeressük őket!
Lendületben
Lendületben
Két év után ismét olyan nyarunk lehet, amely emlékeztet a járvány előtti időszakra. Közben persze sok minden változott, ám ebben van jó is: az elmúlt időszak lehetőséget adott arra is, hogy teret adjunk az újnak, az Ecoport magazin pedig mindezeket is köszönti legfrissebb számában.
Az ajándék, ami olyan szép, hogy sajnálod elfogyasztani
Az ajándék, ami olyan szép, hogy sajnálod elfogyasztani
Korabeli feljegyzések szerint Mátyás király és Beatrix esküvőjén a hetedik fogás pörkölt cukorból készült kert volt. Az olajos magvak és cukor alkotta díszes grillázstorták később is elengedhetetlen részei voltak a falusi lakodalmaknak, az idő múlásával azonban egyre csökkent a grillázskészítők száma. Szerencsére akadnak fiatalok, akik őrzik a hagyományt
Múlt és jövő között
Múlt és jövő között
Miközben folyamatosan keressük a megújulás, a fejlődés lehetőségét, újra és újra visszatekintünk a múltba is. Ilyen sokszor az élet, és ez jellemzi egy kicsit az Ecoport magazin legfrissebb, napokban megjelent számát is.
Eljöhet a pillanat, amikor Veszprém egyik legnagyobb munkáltatójává válnak
Eljöhet a pillanat, amikor Veszprém egyik legnagyobb munkáltatójává válnak
Ügyfeleik közt van az Apple, a Google, a Nike és a Lego. A Veszprémben működő AMT elérte, hogy világviszonylatban piacvezetővé váljon az ipari 3D nyomtatás utáni felületkezelésben. Ma itt még „csak” 69-en vannak, de olyan ütemben fejlődnek, hogy elképzelhető: a jövőben nem csak az autóipari beszállítók lesznek a város legnagyobb foglalkoztatói.
A jó kenyér csak víz, liszt és só
A jó kenyér csak víz, liszt és só
Már a környéken is más az illat, mint egy átlagos pékség közelében. Az idén tavasszal nyílt Makmoiselle pékség kizárólag kovásszal készült prémium termékeket árul, a veszprémiek hamar rá is kaptak az ízére.
1 2 3