Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Lendületben

2022. július 6. 4:00
Két év után ismét olyan nyarunk lehet, amely emlékeztet a járvány előtti időszakra. Közben persze sok minden változott, ám ebben van jó is: az elmúlt időszak lehetőséget adott arra is, hogy teret adjunk az újnak, az Ecoport magazin pedig mindezeket is köszönti legfrissebb számában.

Itt van például kapásból 29. lapszámunk címlapinterjúja, melyet Fazekas Bálinttal, a Vöröskő Kft. kereskedelmi igazgatójával készítettünk, aki édesapjától vette át a családi vállalkozás vezetését. A 28 éves fiatalember őszintén mesélt a generációváltás kihívásairól, hogy fiatal vezetőként milyen módszerek segítették őt a kollégákkal való elfogadtatásban, a cég innovációiról és arról is, miként lehet családi vállalkozásként működtetni egy valójában multinacionális vállalatot.

Az új keresése jellemzi az Ada-Bau Kft.-t is, amely idén Ada-Alu néven hozta létre leányválalatát. A negyedévszázados cég hat éve már komolyabban elkezdett foglalkozni a műanyag mellett alumínium nyílászárók, illetve az azokhoz tartozó árnyékolástechnika gyártásával, úgy gondolták azonban, ideje magasabb szintre lépni, így ma már komplett teraszrendszerekkel, nyári- és télikertekkel is ki tudjuk szolgálni vásárlóikat.

A friss lendület azonban nemcsak a gazdasági életben érződik. Egyre közeledik 2023, Veszprém és a Balaton régió Európa Kulturális Fővárosa éve, ez pedig a programok sokasodásában és az új projektekben is meglátszik. Már javában zajlik a volt gyerekkórház fejlesztése, ahol különböző mozgásformák kaphatnak majd helyet, köztük a balett is. Viktoria Podolskoya orosz balettmesternek ezzel régi álma válik valóra, aki idestova másfél évtizede építi a veszprémi balettéletet. Interjúnkban a Veszprémig vezető életútjáról, a balett szépségeiről és a helyi lehetőségekről és reményekről is beszélgettünk vele.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

Tavaly nyitott meg a Wine&Vinyl borbár és lemezbolt Veszprémben, felelevenítve egy régi – de talán soha el nem múlt – rajongást: a bakelitlemezek szeretetét. Zsandár Tamást az ötlet hátteréről és a divatból soha ki nem kopó hanghordozó népszerűségének okáról is faggattuk.

A magazinban emellett interjú olvasható Kováts Péter hegedűművésszel és Somogyi Csaba slammerrel, és az utolsó erdélyi kézműves mestereket is felkutatjuk.

A balkonkertészkedés, a vidéken újrakezdés jó pár éve már hódít, s egyre többen gondolkodnak el azon is, milyen jó lenne önellátónak lenni, vagy legalább biztos forrásból, biogazdálkodásból beszerezni a gyümölcsöket, zöldségeket. A Barnagi Napfonat Kert épp erre ad lehetőséget: Barcsik Tamás részletesen mesélt a kert mögötti motivációjáról és a jelenlegi üzleti modellről is.

Fotó: Egyed MelindaFotó: Egyed Melinda

Legújabb lapszámunkban emellett bemutatunk prémium mézeket, útmutatót adunk a Balaton-felvidék barlangjainak felkereséséhez, felidézzük Veszprém zenetörténetét és izgalmas gasztro helyekre kalauzoljuk az olvasót.

Az Ecoport magazin legfrissebb lapszáma elérhető online és nyomtatott formában is.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Kovács Bálint
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Találkozzon a füredi bestselleríróval! Találkozzon a füredi bestselleríróval! Ismét egy exkluzív kávézásra hívjuk olvasóinkat. Ezúttal a szerencsések Karády Annával, a népszerű bestselleríróval találkozhatnak a Vehir.hu jóvoltából, aki olyan sikerkönyveknek a szerzője, mint A füredi lány, vagy éppen a Zserbó. A jelentkezéshez nem kell mást tennie, mint az alábbi linken regisztrálnia. A sorsolás után a szerencsések részt vehetnek a kötetlen hangulatú találkozón, ahol feltehetik kérdéseiket az írónőnek. 2024. április 18. 22:32

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.