2021. január 26.
//
Vanda névnap

gasztro

Karácsonyi menü a filmvászonról
Karácsonyi menü a filmvászonról
Megvan a pillanat, amikor Kevin boldogan habzsolja négysajtos pizzáját az üres házban? Vagy amikor az Elf manója édességgel szórja meg a spagettit? A karácsonyi filmekhez jó néhány különleges gasztro pillanat is kötődik, amit akár mi is leutánozhatunk. Előbbieket kevésbé javasoljuk, mutatunk viszont három recept ötletet az ünnepi menühöz.
Amikor a mézeskalács kinövi a karácsonyt
Amikor a mézeskalács kinövi a karácsonyt
Készített már róka, kalóz, bárány, de parasztsonka formájú mézeskalácsot is. A várpalotai Koroknai Viktória, vagyis a Mézeskalácsos Lány nem retten meg, ha különleges alakú mézest kell készítenie. Sőt. Éppen azt szereti benne, hogy szinte bármit el lehet készíteni belőle. És hogy a vidám sütikkel mosolyt csalhat az emberek arcára. A Mézeskalácsos Lánnyá válás történetéről és az egyedi formák kulisszatitkairól is beszélgettünk vele.
Bővült a halválaszték, az árak változatlanok
Bővült a halválaszték, az árak változatlanok
Nagyobb a karácsonyi halválaszték az idén az elmúlt évhez képest, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) tájékoztatása szerint a kiváló minőségű halat a tavalyihoz hasonló áron lehet beszerezni.
Nem csak gyümölcsből, mézből is készülhet bor
Nem csak gyümölcsből, mézből is készülhet bor
A mézbor régi találmány. Annyira, hogy itthon is kiveszett a köztudatból. Veszprémben akad azonban egy manufaktúra, amely 2019 óta igyekszik az egyedi ízek, különleges aromák kombinálására
Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében
Bakony Expo egy kicsit másképp, a biztonság jegyében
Fokozott óvatossággal, szigorú szabályok mentén rendezik meg a vásárt jövő hétvégén, november 13-15. között.
Tökös derelyétől a tündekenyérig, avagy kulináris kalandozások az irodalomban
Tökös derelyétől a tündekenyérig, avagy kulináris kalandozások az irodalomban
Harry Potter varázsvilágát nemcsak a mágia, de a szellemes édességek miatt is szeretjük, és Willy Wonka csokoládéját sem vetnénk meg. Megnéztük, a valóságba mennyi ültethető át belőlük.
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Találja meg a borban mindenki a saját ízlését
Csak őszintén: nem szégyen, ha egy párezres bor a kedvencünk, és az sem magától értetődő, hogy a csúcsborok mindenkinek ízlenek - mondja Both Gábor borász, akivel az Új Borkerekasztal kapcsán beszélgettünk.
Bocuse d'Or: a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobbjai közé
Bocuse d'Or: a magyar csapat ismét bejutott a világ legjobbjai közé
Ismét bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjének kilencedik helyén végzett, Veres István séf vezette magyar csapat - mondta el az MTI-nek a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
1 2 3 4 5 ...