Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Alapkőletétel, kampánystart és háború februárban

2022. december 21. 15:11
Alapkőletételekkel indult február, majd elindult a 2022-es országgyűlési választás kampánya is, rögtön meglepő bejelentésekkel. A hónap végére pedig az ukrán háború kitörése Veszprémet is megmozgatta. Februári hírösszefoglalónkban mutatjuk a részleteket.

Február elején hűvös időben, de egy nagyszabűsú projekt alapkövét tették le Veszprémben. Itt fog megépülni a város keleti határában az az állatvédelmi kopetenciaközpont, ami országosan is egyedülálló mintaprojektnek számít.

Kapcsolódó cikk
Letették az ország első állatvédelmi kompetencia központjának alapkövét
Ősz közepére készülhet el az Északi-körgyűrű mellett épülő komplexum, mely az országban egyedülálló mintaprojekt keretében hívja fel a figyelmet a felelős állattartás fontosságára.

Új közösségi térrel gazdagodott Veszprém. Az EKF projektnek köszönhetően a Március 15. utcában egy társasház földszinti részét alakították át úgy, hogy a jövőben immáron Jutasi köztérként adhasson otthont különböző programoknak, előadásoknak és otthont civil szervezeteknek.

Kapcsolódó cikk
A Jutasi úti lakótelepen nyitott új közteret az EKF-program
A Pannon Köztér után ez a második a városban.

Az Állatvédő Egyesület Veszprém, valamint az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egyetlen százalékából harminc hosszú esztendő után megújult menhelyet varázsolhat elárvult kutyáknak, macskáknak. Ezt is februárban jelentették be.

Kapcsolódó cikk
Harmincévnyi adományból épül az új veszprémi állatmenhely
Az Állatvédő Egyesület Veszprém, valamint az Otthont az Állatoknak Alapítvány a támogatók adójának egyetlen százalékából harminc hosszú esztendő után megújult menhelyet varázsolhat nyár végéig az elárvult kutyáknak, macskáknak.

Elkezdődött a veszprémi vár eddig soha nem látott léptékű felújítása, amelyben gyakorlatilag az összes műemlék épület, valamint közösségi és kiállítóterek is érintettek. Magyarország kormánya közel 40 milliárd forinttal támogatja a gigaberuházást, amely egyszerre városfejlesztési, turisztikai, munkahelyteremtési és hitéleti jelentőségű. A bejelentésen a helyi városi és egyházi vezetők mellett Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes is részt vett.

Kapcsolódó cikk
Teljes egészében megújul Szent István öröksége - elkezdődött a veszprémi vár-projekt
Elkezdődött a veszprémi vár eddig soha nem látott léptékű felújítása, amelyben gyakorlatilag az összes műemlék épület, valamint közösségi és kiállítóterek is érintettek. Magyarország kormánya közel 40 milliárd forinttal támogatja a gigaberuházást, amely egyszerre városfejlesztési, turisztikai, munkahelyteremtési és hitéleti jelentőségű.

A Veszprémi Turisztikai Nonprofit Kft. is javában készül az EKF évre. Februárra elkészült és élesítették a vadonatúj webes felületüket.

Kapcsolódó cikk
A legújabb trendeket követve újult meg Veszprém turisztikai weboldala
Megújult a veszprémi turisztikai portál. Az új veszpreminfo.hu a legújabb trendeknek megfelelően készült és több modern, felhasználóbarát funkciót is tartalmaz.

Februárban elindult a hivatalos kampány, amelynek első lépése a szükséges ajánló aláírások összegyűjtése volt. Ovádi Péter, a kormánypárt, valamint Csonka Balázs, az egyesült ellenzék jelöltje is alig néhány óra alatt teljesítette ezt a kritériumot.

Kapcsolódó cikk
Ovádi és Csonka is összegyűjtötte már a szükséges ajánlásokat
A jelöltek közösségi felületeiken tudatták, hogy megszerezték az induláshoz szükséges 500 ajánlást.

A Halálos fegyver sztárja és még sok másik hollywoodi sikerfilm főszereplője, Mel Gibson Veszprémben járt, azon belül is a Fricskában ebédelt meg, ami vírusként terjedt a közösségi médiában. A színész a John Wick-sorozat legújabb része, a The Continental forgatása miatt tartózkodott Magyarországon.

Kapcsolódó cikk
Mel Gibson Veszprémben győzte le az éhségét
A Halálos fegyver sztárja és még sok másik hollywoodi sikerfilm főszereplője, Mel Gibson Veszprémben járt, azon belül is a Fricskában ebédelt meg. A színész a John Wick-sorozat legújabb része, a The Continental forgatása miatt tartózkodik Magyarországon.

Még le sem zárult a kampányban az aláírásgyűjtés, a Reformerek párt már jelezte is, hogy kiszállnak a versenyből. Varga-Damm Andrea, veszprémi politikus hosszasan ecsetelte döntésüknek az okát.

Kapcsolódó cikk
Varga-Damm Andrea és a Reformerek kiszálltak a küzdelemből
Varga-Damm Andrea veszprémi politikus, a frissen alapított Reformerek Párt elnöke bejelentette, hogy mégsem mérettetik meg magukat az áprilisi országgyűlési választáson. Ezzel együtt kiszállt a küzdelemből Kovács Rajmund, a Reformerek veszprémi jelöltje is.

Rendhagyó módon februárban fogadta el a Közgyűlés a 2022-es költségvetést, amiben 58,9 milliárd forintból gazdálkodik a város.

Kapcsolódó cikk
Elfogadták a 2022-es költségvetést
Veszprém MJV Önkormányzatának Közgyűlése elfogadta a 2022-es költségvetésről szóló rendeletet csütörtökön.

Február végén az ukrán háború kitörése a veszprémi közösséget is megrendítette. A város gyorsan reagált a humanitárius válságra, azonnal gyűjtést szervezett a civil rászorulóknak, valamint közös gyertyagyújtást is szerveztek a békéért.

Kapcsolódó cikk
Gyűjtést hirdetett a város a kárpátaljai magyarok megsegítéséért
A jótékony kezdeményezést Porga Gyula, polgármester jelentette be a közösségi oldalán. Péntek délután 5 órakor pedig Veszprém Város Önkormányzata és az Ukrán Nemzetiségi Önkormányzat közös gyertyagyújtást szervez a Városháza előtti téren.
Kapcsolódó cikk
Gyertyát gyújtottak a békéért
Az önkormányzat néma gyertyagyújtással állt ki a békéért péntek délután.
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.