2023. március 25.
//
Irén névnap

Varga-Damm Andrea és a Reformerek kiszálltak a küzdelemből

Varga-Damm Andrea veszprémi politikus, a frissen alapított Reformerek Párt elnöke bejelentette, hogy mégsem mérettetik meg magukat az áprilisi országgyűlési választáson. Ezzel együtt kiszállt a küzdelemből Kovács Rajmund, a Reformerek veszprémi jelöltje is.

Habár két hónappal ezelőtt, amikor bejelentette pártja indulását az országgyűlési választáson, még a kormányváltás elősegítéséről beszélt Varga-Damm Andrea egy veszprémi sajtótájékoztatón, most a visszalépésükről tájékoztatott az ex-jobbikos pártelnök.

Közösségi oldalán közzétett videójában a Reformerek egyik jelöltjével, Andrics Alizzal közösen magyarázzák el döntésük okát. Mint fogalmaztak, az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azt látták, hogy a magyar társadalom rendkívüli módon kétpólusúvá vált, a két nagy politikai tömb pedig nem engedi, hogy más is beférjen közéjük. Varga-Damm Andrea szerint az emberek 60%-a elutasítja a politikát és nem érdeklődik a közélet iránt.

Ebből kifolyólag a Reformerek elnöksége azt a döntést hozta, hogy képviselőjelöltjeik visszalépnek és nem mérettetik meg magukat április 3-án, így Kovács Rajmund neve sem lesz ott a szavazólapon, aki Veszprém megye 1. sz. választókörzetében indult volna.

Varga-Damm Andrea és Kovács Rajmund egy korábbi sajtótájékoztatón, ahol még indulásukról számoltak beVarga-Damm Andrea és Kovács Rajmund egy korábbi sajtótájékoztatón, ahol még indulásukról számoltak be

A pártelnök kiemelte: nem akarják, hogy bárki úgy emlegesse a Reformereket, mint azt a pártot, amelyik indulásával rontotta volna egyik, vagy másik politikai oldal esélyeit. Szerinte a bal- és jobboldal tönkretették a társadalmat, aminek a következményét nekik kell viselniük.

Mindezek ellenére arra biztatta az embereket, hogy menjenek el szavazni és ha kell, osszák meg szavazatukat aszerint, hogy szerintük melyik képviselőjelölt tudná őket legjobban képviselni a parlamentben, valamint aszerint, hogy melyik párt áll legközelebb az ő világnézetükhöz. Ekkor alakulhat ki igazságos választás, tette hozzá Varga-Damm Andrea.

A Reformerek viszont nem fejezik be aktív politizálásukat ezzel a döntéssel. A pártelnök elmondta, ezek után a 2024-es európai parlamenti választásokra fognak készülni, európai témákkal fognak foglalkozni.

vehir.hu

További cikkek

Megalakult az új parlament
Megalakult az új parlament
Megtartotta alakuló ülését az idén áprilisban megválasztott új Országgyűlés.
Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Áder János felkérte Orbán Viktort az új kormány megalakítására
Áder János köztársasági elnök pénteken felkérte az új kormány megalakítására Orbán Viktor kormányfőt, az országgyűlési választáson győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltjét, aki a felkérést elfogadta.
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter
Átvette megbízólevelét Ovádi Péter, a térség megválasztott országgyűlési képviselője. Kedd délután a Városházán ünnepi keretek közt tartott átadón az újrázó képviselő úgy fogalmazott, bár a megbízólevélen az ő neve szerepel, valójában közös munka eredménye, hogy ismét ő képviselheti Veszprémet és a térséget a parlamentben.
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Véget ért a levélszavazatok feldolgozása is, Veszprém megyében ezek a végleges számok
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Így szavaztak a veszprémiek: Ovádi megelőzte a pártlistákat is
Veszprém 56 szavazókörének eredményeit megvizsgálva kirajzolódik, hogy melyik városrészben dominált a kormánypárt és hol volt népszerűbb az ellenzék. Az adatokból viszont az is kiolvasható, hogy a győztes Ovádi Pétert sokan még úgy is támogatták, hogy a pártlistánál nem a Fidesz-KDNP-t ikszelték be.