Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C
2024. május 8. Mihály
Veszprém
14°C

Így kezdte az idei évet Veszprém

2022. február 1. 11:54
Tavaly indult sorozatunkban hónapról-hónapra válogattuk össze Veszprém eseményeit és mozzanatait, így olvasóink egy cikkben kerülhettek képbe a város történéseivel. 2022-ben folytatjuk a szemlét, íme az első hónap.

Portálunk 2021-ben új cikksorozatot indított. Tavaly minden hónap végén vagy a következő elején egy cikkben foglaltuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az írásban igyekeztünk kifejezetten Veszprémre és a veszprémiekre koncentrálni. E jó szokásunkat idén is megtartjuk, így hát fel is csaptuk az archívumot, hogy végignézzük, mi történt 2022 első hónapjában Veszprémben.

Az e havi tartalomból: hónap elején ment nagyot a közösségi médiában az az átvett hír, miszerint az országban a Veszprém megyében (!) élők a legboldogabbak. (Az látszott, hogy a kommentek alapján sokan csak felületesen olvasták a cikket, hisz az elismerő tapasztalatok megosztása mellett több is arról szólt, Veszprém városnak (!) van még hova fejlődni, és hogy egy kutatás alapján, hogy merünk ilyet írni, holott az egész megyéről volt szó. Lapozzunk.)

Ami a fejlesztéseket illeti, 2022 januárja nem volt olyan hangos, mint az előző hónapok, ám még így megújult egy orvosi rendelő, folytatódtak a csatornarekonstrukciós munkálatok, és megkezdték a Séd-völgy újjáépítését. És ha már 2022 és január, az EKF csapata és az egész város megkezdte a visszaszámlálást, hisz kiderült: egy év múlva 2023 január 21-én, a magyar kultúra napján tartják az Európa Kulturális Fővárosa nyitórendezvényét.

Írtunk még arról is, hogy a Fidesz hivatalosan is Ovádi Pétert indítja a körzetben, továbbá, hogy elérhető a V-Busz online okostelefonos utazástervezője, a V-BuszON. A helyi futsalosoknál is zajlottak az események:  Boromisza Dániel horrorsérülést szenvedett a DEAC ellen, ám egy fordulóval később alapemberük nélkül, tükörsima győzelemmel jutottak az NB 1 felsőházi rájátszásába. A sportnál maradva: Kónya Ádám a Veszprémi Sí Egylet színeiben pályafutása során másodszor harcolta ki a téli olimpián való indulási jogot. Portálunknak sikerült is megszólaltatni őt.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Egy kutatás szerint a Veszprém megyében élők a legboldogabbak az országban
Veszprémet Pest és Vas követi. A legboldogtalanabbak a hevesiek.

 

Kapcsolódó cikk
Megújult a Vilonyai úti gyermekorvosi rendelő
Jelenleg a műszaki átadás folyik, várhatóan február vége előtt fogadhat újra betegeket.

 

Kapcsolódó cikk
Boromisza horrorsérülése után is nyerni tudott a Veszprém
Hatalmas lépést tett a felsőházi rájátszás felé a Balaton Bútor FC Veszprém, miután idegenben kiütötte a DEAC gárdáját. A futsal NB I hétfői rangadója azonban Boromisza Dániel sajnálatos sérülése miatt marad emlékezetes, aki az első diagnózis szerint szárkapocscsont- és sípcsonttörést szenvedett.

 

Kapcsolódó cikk
Tovább halad a csatornarekonstrukció
Január második felében újabb szakaszokon újul meg a csatornarendszer Veszprémben. A Modern Városok Program keretében 5,3 milliárd forintból összesen 16 km-nyi útszakasz felújítását és azokhoz kapcsolódó rekonstrukciókat végeznek el a megyeszékhelyen, most éppen a Füredi, a Hunyadi és a Kádártai utcákon.

 

Kapcsolódó cikk
Tükörsima sikerrel jutott a felsőházba a Veszprém
Sorozatban a negyedik győzelmét aratta a futsal NB I-ben a Balaton Bútor FC Veszprém, amely a sereghajtó Kistarcsa elleni sikerével egy fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosította helyét a felsőházi rájátszásban.

  

Kapcsolódó cikk
Jövőre január 21-én lesz az Európa Kulturális Fővárosa nyitórendezvény Veszprémben
Pontosan egy év múlva startol az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat Veszprémben.

 

Kapcsolódó cikk
Hivatalos: Ovádi Péter lesz a Fidesz jelöltje áprilisban
A Fidesz országos választmánya döntött az egyéni választókerületi jelöltekről - jelezte közleményében a párt.

 

Kapcsolódó cikk
Megszépül a Séd-völgy több attrakciója
Megújul a 2010-ben átadott Kolostorok és kertek terület több eleme: felújítják az A part alatt játszóteret, rendezik a vidámparki tó környezetét.

 

Kapcsolódó cikk
Elindult a 8. Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál Veszprémben
Csütörtök este a Menekülés című dán dokumentumfilmmel rajtolt a négynapos rendezvény; a fesztivál megnyitóján a házigazda Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara fogadta a filmkedvelőket.

 

Kapcsolódó cikk
V-BuszON, az új veszprémi utazástervező
Az Android és iOS alkalmazások között immár elérhető a V-BuszON – Veszprém menetrend alkalmazás, amely mobiltelefonra optimalizálva valós idejű utastájékoztatást és utazástervezést tesz lehetővé a veszprémi tömegközlekedésben.

 

Kapcsolódó cikk
Ismét bizonyíthat a téli olimpián Kónya Ádám
Kónya Ádám a Veszprémi Sí Egylet színeiben pályafutása során másodszor harcolta ki a téli olimpián való indulási jogot. A pekingi ötkarikás világversenyt megelőzően portálunknak is nyilatkozott a sífutó.

Címlapfotó: Kovács Bálint. 

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.