Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C

Tovább halad a csatornarekonstrukció

2022. január 20. 12:00
Január második felében újabb szakaszokon újul meg a csatornarendszer Veszprémben. A Modern Városok Program keretében 5,3 milliárd forintból összesen 16 km-nyi útszakasz felújítását és azokhoz kapcsolódó rekonstrukciókat végeznek el a megyeszékhelyen, most éppen a Füredi, a Hunyadi és a Kádártai utcákon.

Tavaly jelentették be és több helyen már 2021-ben el is kezdődtek azok az útfejlújítások, amelyekben összesen 16 km-nyi belterületi útszakasz érintett, a költségekből pedig 800 millió forintot Veszprém költségvetéséből állnak, a nagyobb, 4,5 milliárd forintos részt pedig állami forrásként a Modern Városok Program finanszírozza.

A felújítások részét képezi több helyen a csatornarendszer rekonstrukciója is összesen 2 km-nyi szakaszon a városban, ezek a munkák január elején már elkezdődtek a Füredi úton és a Kádártai úton.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint a hónap második felében is folytatják ezeket a munkákat, továbbá elindult a Hunyadi utcában is felújítás. Itt nyílt árkos csatornarekonstrukció zajlik 3 ütemben. Első körben a Füredi út és a Gátfő utca között. A felújítások alatt kforgalomkorlátozásra kell számítani, ezen a szakaszon csak a lakók közlekedhetnek. Következő ütemek a Gátfő utca-Dugovics utca, Dugovics utca-Kisfaludy utca közötti szakaszokat érintik majd.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.