2022. május 17.
//
Paszkál névnap

Jövőre január 21-én lesz az Európa Kulturális Fővárosa nyitórendezvény Veszprémben

2022. január 21. 13:56
Pontosan egy év múlva startol az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat Veszprémben.

2023-ban Veszprém és a Bakony-Balaton régió viselheti az Európa Kulturális
Fővárosa címet; az ehhez kapcsolódó programsorozatot egy év múlva, január 21-én és 22-én, a Himnusz megszületésének 200. évfordulóján, a magyar kultúra napján indítják el – közölték a szervezők pénteken.

Az EKF évadok a program több évtizedes hagyományai szerint nagyszabású nyitóünnepséggel és hozzá kapcsolódó eseménysorozattal indulnak, ahova Európa minden szegletéből érkeznek diplomaták és kulturális szakemberek. A látványos showműsorban helyi alkotók óriásprodukcióba szerveződve mutatják be a város identitását, a kapcsolódó szórakoztató eseményeken pedig mindenki megtalálja a számára érdekes programokat. 

„A nyitóesemény minden esetben ékköve az Európa Kulturális Fővárosa programoknak, ezeket az eseményeket nagy nemzetközi médiafigyelem kíséri. Éppen ezért mi a magyar kultúra napján szeretnénk elindítani évadunkat, hogy ne csak Veszprém és a Bakony-Balaton régió, hanem velünk együtt az egész ország megmutathassa magát ezen a jeles napon” – mondta Markovits Alíz a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A szervezők azt ígérik, hogy már idén is számos felvezető programon vehetnek részt az érdeklődők. 

vehir.hu

További cikkek

A világpolitika sohasem csak fekete, vagy csak fehér
A világpolitika sohasem csak fekete, vagy csak fehér
Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő veszprémi előadásán nem csak az orosz-ukrán helyzetet elemezte a maga kendőzetlen stílusában, bemutatta, hogy a világpolitikát sohasem lehet kizárólag csak feketén, vagy fehéren értelmezni.
Ovádi Péter: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
Ovádi Péter: 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket
A civil állatvédő szervezetek támogatására 500 millió forint keretösszegű pályázat áll rendelkezésre működési költségre, ivartalanításra, állategészségügyi szolgáltatásra és férőhelybővítésre - mondta Ovádi Péter, a Nemzeti Állatvédelmi Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
Bronzérmes lett a veszprémi csapat az MVM Edison startup versenyén
Bronzérmes lett a veszprémi csapat az MVM Edison startup versenyén
Az okos hulladékkezelést ösztönző ötletükkel bronzérmesek lettek azok a veszprémi fiatalok, akik 186 induló között megméretették magukat az MVM Zrt. által életre hívott Edison startup versenyen. A GreenMap nevű kezdeményezésük lényege, hogy a hulladékra nem, mint teher, hanem, mint nyersanyagra tekintenek.
Civil segítséggel borulnak virágba a lakótelepi erkélyek
Civil segítséggel borulnak virágba a lakótelepi erkélyek
Több ezer tő egynyári virágpalántát osztott szét a Virágzó Veszprém Egyesület, amelyek hamarosan a veszprémi házak balkonjait díszítik majd. Ez az akció viszont csak az első lépése volt egy versenynek, aminek a végén a legszebb erkélyeket díjazzák Veszprémben.
Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort
Megválasztották miniszterelnöknek Orbán Viktort
Újra miniszterelnökké választotta Orbán Viktort az Országgyűlés hétfőn.