Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hóesés, útépítés, fesztiválbejelentés, alapkőletétel, újranyitás: ez történt áprilisban Veszprémben

2021. április 30. 17:15
Márciusban indult sorozatunkban hónapról-hónapra összeválogatjuk Veszprém eseményeit és mozzanatait, így egy cikkben kerülhet képbe a város történéseivel.

Portálunk márciusban új cikksorozatot indított. Ígéretünk szerint minden hónap utolsó napján egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az olyan országos híreket, mint például a kijárási korlátozások változása, vagy új adótörvények, direkt hagyjuk ki a válogatásunkból, helyette igyekszünk kifejezetten Veszprémre koncentrálni.

Az e havi tartalomból: áprilisi hír, hogy bejelentették, két ikonikus veszprémi fesztivált, az Utcazenét és a VeszprémFestet is megrendezik idén, méghozzá augusztusban. A mintaprojektnek is beillő városi Szakipark alapkövét szintén ebben a hónapban tették le. Ha már letétel és elhelyezés, a hónap közepén tudtuk meg, hogy hamarosan 6000 darab facsemetét ültetnek el a környékbeli erdőkben.

Minden város életében fontosak az infrastrukturális fejlesztések, az olvasóinkat is szinte mindig ezek érdeklik a legjobban. Az e havi összefoglaló nekik is kedvez, hisz olvashatnak arról, hogy áprilisban kapott Veszprém 4,5 milliárd forintot az úthálózat fejlesztésére, emellett korszerüsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát. Ha lemaradtak róla, megtudhatják azt is, hogy kültéri jógapontot is építenek a Barátság parkba, és végre elkészült a Pápai út is. Ebben a hónapban írtunk arról is, mi készült az egykori gyermekkórház területén.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Augusztus végére meghirdették az Utcazenét
Augusztus utolsó hetére meghirdették az Utcazene Fesztivált.

 

Kapcsolódó cikk
Augusztusra költözik, és magyar produkciókkal jön a VeszprémFest!
Az elhúzódó koronavírusjárvány miatt a korábban meghirdetetthez képest új időpontban, augusztus 17-21 között rendezik a VeszprémFestet.

 

Kapcsolódó cikk
Letették a Veszprémi Iparos Park alapkövét
A mintaprojektnek is beillő közel 9 milliárd forintos beruházással a szakképzésben tanuló fiatal generációk XXI. századi ipari körülmények között tanulhatnak helyi vállalkozók közreműködésével.

 

Kapcsolódó cikk
Januári állapotokat idéznek a megye útjai
Ahogy azt a meteorológusok jelezték, megérkezett a hidegfront, és amíg Veszprémet csak a havaseső és a jégdara borította be, a Bakonyban már komolyabb fennakadásokat okozott az utakon a hó. Hárskút és Márkó között több autó feltorlódott.

 

Kapcsolódó cikk
Több ezer új facsemete kerül a veszprémi erdőkbe
6000 darab fenyőfacsemetét fognak elültetni a Veszprém környéki erdőkben a közeljövőben. A Bakonyerdő Zrt. felajánlásával a megyeszékhely már most túlteljesítette az idei faültetési vállalását.

 

Kapcsolódó cikk
ActiCity - új korszak a gyermekkórház épületének történetében
ActiCity. Érdemes megjegyezni ezt a kifejezést, ugyanis a közeljövőben sokszor elhangzik majd az Európa Kulturális Főváros 2023 aktuális hírei között. Magyarul aktív városra fordítható fantázianév fedi azt a projektet, ami a régi Heim Pál Gyermekkórház épületét alakítja át egy új, immáron a kultúrát és az aktív kikapcsolódást magában foglaló intézménnyé.

 

Kapcsolódó cikk
Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.

 

Kapcsolódó cikk
Korszerűsítik a Völgyikút utcai idősek otthonát
Az épület napelemrendszer kiépítését is magába foglaló energetikai fejlesztésen esik át június végéig, melynek részleteiről Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési számolt be pénteken.

 

Kapcsolódó cikk
Kültéri jógapont épül Veszprémben
Három egészségfejlesztő program indul a városban, ennek egyik eleme a Barátság parkba tervezett kültéri jógapont megépítése lesz.

 

Kapcsolódó cikk
4,5 milliárd forint érkezik Veszprémbe az úthálózat javítására
A kormányzati Modern Városok Program keretében a belterületi utakat és a hozzájuk kapcsolódó tereket újítják fel 2022 év végéig. Az önkormányzat 800 millió forinttal egészíti ki a támogatást – jelentette be Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester csütörtök délelőtt Veszprémben.

 

Kapcsolódó cikk
Igazi ünneppé vált az újranyitás
Ahogy arra számítani lehetett, a szombati újranyitáskor ismét megteltek a vendéglátóhelyek teraszai. A belvárosi hangulat a nyári főszezont idézte.
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.