Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C
2024. június 13. Antal, Anett
Veszprém
12°C

Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton

2021. április 16. 10:48
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.

A polgármester a közösségi médiában tett közzé egy videót, amelyben egy autóban, a volán mögött ülve mutatja be az új dózsavárosi útszakaszt, valamint a jövőben tervezett fejlesztésekről is beszél.

A Pápai út leromlott állapota régóta fennálló probléma volt, ráadásul a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó. Emellett a város szélén működő nagyobb cégekhez is ezen a szakaszon lehet legrövidebb úton eljutni, így több szempontból is szükséges volt, hogy a város lépjen az útfejlesztés érdekében. Most pedig elkészült az Északi-iparterület közlekedésfejlesztési projektjének ez az utolsó eleme is.

Porga Gyula elmondta, amellett, hogy a Pápai úton járdát és kerékpárutat is építettek, figyeltek – és a jövőben is figyelni fognak – a zöldfelületek megóvására, adott esetben bővítésére ezeknél a beruházásoknál.

A mostani fejlesztés azonban egy nagyobb beruházás részeként is értelmezhető, hiszen folyamatosan halad az Aranyosvölgyi híd tervezése, amely a Dózsavárost fogja összekötni a Jutasi úttal, ezzel létrehozva, pontosabban bezárva egy olyan új körgyűrűt a városon belül, amely jelentősen lecsökkenti majd a belváros, valamint a Házgyári út forgalmát.

Porga Gyula viszonyításképpen elmondta a videóban, hogy Veszprém teljes úthálózata 163 km, ez körülbelül Veszprém- Pécs távolságának felel meg. Az elmúlt 10 évben 32 km-nyi utat újítottak meg, tehát, ahogy a polgármester fogalmazott, most tartanak Balatonvilágosnál ezen az úton.

vehir.hu
további cikkek
Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Idén nyáron is felépül a „borfalu” az Óváros téren Ezen a nyáron sem marad borfesztivál nélkül Veszprém, július 12. és 21. között érkezik a VeszprémFest immáron állandó kísérőrendezvénye a Rozé Rizling Jazz Napok az Óváros térre, ahol a zenei felhozatalban visszatér néhány klasszikus elem, gasztronómiailag pedig még inkább az uralkodó trendekhez igazították a kínálatot. tegnap 14:47 Porga: élhetőségben az élmezőny a cél Porga: élhetőségben az élmezőny a cél Az évtized végére Veszprém Euró­pa húsz legélhetőbb városa közé tartozik majd Porga Gyula, az újrainduló veszprémi polgármester tervei szerint – írta a Magyar Nemzet. 2024. június 7. 22:54 Porga Gyula: Elkötelezettek vagyunk Veszprém további fejlődése mellett Porga Gyula: Elkötelezettek vagyunk Veszprém további fejlődése mellett A Fidesz-KDNP képviselőjelöltjei és Porga Gyula polgármester közös sajtótájékoztatót tartottak csütörtök délelőtt, amelyen értékelték az eddigi kampányt és kiemelték elkötelezettségüket Veszprém további fejlesztése mellett. A politikusok hangsúlyozták, hogy céljuk a megkezdett munka folytatása, melynek középpontjában a veszprémiek életminőségének javítása áll. 2024. június 6. 15:19 Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat Átadták az Év Veszprémi Mentőse díjat Idén is megrendezték Veszprémben az immár hagyománnyá vált Év Veszprémi Mentős díj átadó ünnepségét, ahol a város legkiemelkedőbb mentőseinek munkáját ismerik el. Az esemény különösen jelentőségteljes, már tíz éve minden esztendőben elismerést kapnak azok a szakemberek, akik példaértékű szolgálatot teljesítenek a mentés területén.   2024. június 5. 21:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.