Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Polgármesteri helyszínbejárás az új Pápai úton

2021. április 16. 10:48
Megújult és kerékpáros sávval is bővült a Pápai út, az új szakaszt Porga Gyula, polgármester mutatta be az autósok szemszögéből. A jövőben folytatódhatnak az útfejlesztések Veszprémben.

A polgármester a közösségi médiában tett közzé egy videót, amelyben egy autóban, a volán mögött ülve mutatja be az új dózsavárosi útszakaszt, valamint a jövőben tervezett fejlesztésekről is beszél.

A Pápai út leromlott állapota régóta fennálló probléma volt, ráadásul a város egyik legforgalmasabb útszakaszáról van szó. Emellett a város szélén működő nagyobb cégekhez is ezen a szakaszon lehet legrövidebb úton eljutni, így több szempontból is szükséges volt, hogy a város lépjen az útfejlesztés érdekében. Most pedig elkészült az Északi-iparterület közlekedésfejlesztési projektjének ez az utolsó eleme is.

Porga Gyula elmondta, amellett, hogy a Pápai úton járdát és kerékpárutat is építettek, figyeltek – és a jövőben is figyelni fognak – a zöldfelületek megóvására, adott esetben bővítésére ezeknél a beruházásoknál.

A mostani fejlesztés azonban egy nagyobb beruházás részeként is értelmezhető, hiszen folyamatosan halad az Aranyosvölgyi híd tervezése, amely a Dózsavárost fogja összekötni a Jutasi úttal, ezzel létrehozva, pontosabban bezárva egy olyan új körgyűrűt a városon belül, amely jelentősen lecsökkenti majd a belváros, valamint a Házgyári út forgalmát.

Porga Gyula viszonyításképpen elmondta a videóban, hogy Veszprém teljes úthálózata 163 km, ez körülbelül Veszprém- Pécs távolságának felel meg. Az elmúlt 10 évben 32 km-nyi utat újítottak meg, tehát, ahogy a polgármester fogalmazott, most tartanak Balatonvilágosnál ezen az úton.

vehir.hu
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Balassa Valéria és Balczár Lajos kapta a Hornig-díjat Idén, Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Balassa Valériának és dr. Balczár Lajosnak ítélte oda a kitüntetést, melyet kedd délután a Deák Ferenc utcai rendezvényközpontban ünnepélyes keretek között vehettek át. tegnap 15:01 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. 2023. november 28. 15:43 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. 2023. november 28. 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.