Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

4,5 milliárd forint érkezik Veszprémbe az úthálózat javítására

2021. április 22. 14:25
A kormányzati Modern Városok Program keretében a belterületi utakat és a hozzájuk kapcsolódó tereket újítják fel 2022 év végéig. Az önkormányzat 800 millió forinttal egészíti ki a támogatást – jelentette be Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester csütörtök délelőtt Veszprémben.

Ahogy az a legutóbbi Magyar Közlönyben is olvasható, a kormány 4,5 milliárd forinttal támogatja a Veszprém belterületén lévő úthálózat és a hozzá kapcsolódó terek felújítását. Az önkormányzat 800 millió forint plusz önerőt biztosít, így összesen 5,3 milliárd forintból újulhatnak meg a veszprémi utak 2022 év végéig.

Porga Gyula polgármester a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón elmondta, Veszprém jelenleg mintegy 160 kilométer úthálózattal rendelkezik, melyből az elmúlt 10 évben 30 kilométert tudtak felújítani. Erre az önkormányzat évente 2-300 millió forintot tudott fordítani.

A most bejelentett 5,3 milliárd forintnak köszönhetően 16 kilométernyi út újulhat meg, köztük olyanok is, melyek fejlesztésére régóta várnak a helyi lakosok.

Ilyen többek között a Cholnoky utca, a Veszprémvölgyi út, a József Attila utca, a Csererdei út és a Jutasi út is. A projekt során Gyulafirátóton és Kádártán is végeznek beavatkozásokat. A teljes utcalista a cikkben lejjebb olvasható.

A polgármester kiemelte, a beavatkozások célja, hogy 2023-ban a Veszprémben EKF programsorozatra érkező hazai és nemzetközi érdeklődők megfelelő úthálózattal találkozzanak, így a fejlesztéseket idén elkezdik és a tervek szerint 2022 év végéig befejezik. A felújításokat igyekeznek úgy ütemezni, hogy azok minél kevesebb fennakadást okozzanak a lakosság életében.

- Az EKF program sikerét, a város és a régió megítélését is pozitívan befolyásolja, ha Veszprém felújításra szoruló, nagy forgalmat lebonyolító úthálózat elemeinek minőségi megújítása jelen projekt keretei közt megtörténik- mondta. Porga Gyula polgármester korábban portálunknak is nyilatkozott arról, hogy Veszprém fejlesztésének egyik sarokpontja a helyi úthálózat rekonstrukciója lesz.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a 4,5 milliárd forintos kormányzati támogatás nagy előrelépés Veszprém életében, hisz olyan fejlesztésről van szó, melynek eredményét minden helyi lakos élvezheti. A Modern Városok Programról szólva kiemelte, az infrastrukturális fejlesztéssorozat számos eleme már elkészült, vagy folyamatban van, ilyen többek közt az uszoda, az új tornászgyakorló megépítése, az állatkert felújítása vagy a zeneiskola rekonstrukciója.

Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő az április 22-én bejelentett fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón a Cholnoky útnál.Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő az április 22-én bejelentett fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón a Cholnoky útnál.

A sajtótájékoztatón ismertetett fejlesztések az alábbiak:

Teljes újjáépítések

-Festő utca útrekonstrukció

-Giricses lépcső rekonstrukciója

-József Attila u. nagyfelületű rekonstrukcióhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezetés kiépítés

-Jutasi út- Kopácsi József utca körforgalmú csomópont kialakítása

-Kemecse utcai parkoló kialakítása

-Kiskőrösi utca rekonstrukció

-Szent István utca - út és vízi közmű rekonstrukció

-Veszprémvölgyi út útépítés, csapadékvíz elvezetés és közvilágítás rekonstrukció I. ütem (Betekints Hotel és parkoló közötti szakaszon)

Városi bevezető és nagyforgalmú utak

-Budapest utca felújítása a Balaton úttól a Cholnoky útig

-Cholnoky utca felújítása az Ady úttól a Lóczy útig (körforgalmak nélkül, nyugati oldali járdával)

-József Attila utca felújítása a Victor Hugó és Egyetem utca között kétoldali járdával

-Jókai út felújítása a Toborzó utcától a Séd patakig

-Füredi út felújítás a Cserepes utcától Veszprém vége tábláig

-Völgyhíd tér felújítása

-Horgos utca felújítása a Ranolder tér és Rákóczi utca között

-Cserepes utca felújítása az Almádi út és Füredi út között

-Almádi út felújítása a Cserepes út és a Dornyai Béla út között

-Jutasi út felújítása a Petőfi utca és a Kopácsi út között

-Brusznyai Árpád u. csapadékvíz csatorna- és teljes felületű útrekonstrukció

-Szent István Völgyhíd burkolat és csapadékvíz elvezetés megújítása

Lakóterületi utak

-Viola utca (Ady-Szilfa)

-Hunyadi utca (Mártírok-Kisfaludy)

-Kígyó utca (csak út)

-Batthyány utca (Kádártai-Fecske)

-Rózsa utca (Ady utcától a kis körforgalomig)

-Kádártai út (Budapest-Belső gyűrű)

-Akácfa utca

-Zrínyi (zsák az óvodához)

-Iskola utca

-Martinovics Ignác utca

-Tulipán utca (Kodály-Rózsa)

-Csererdei út maradék szakaszának aszfaltozása (csak út)

-Szabadságpuszta, Alsóerdő utca (csak út)

-Jutaspuszta - Major u. útrekonstrukció

-Veszprém – Gyulafirátót, Posta utca

-Veszprém-Kádárta, Vasút utca

-Veszprém, Kádárta, Győri utca

Forrás: Modern Városok ProgramForrás: Modern Városok Program

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása útfelújítás Megkezdődik a Veszprémvölgyi utca felújítása Március 18-án felvonul a kivitelező, és megkezdi a Veszprémvölgyi utca felújítását. Az utcába csak a lakók hajthatnak be a munkálatok ideje alatt. 2024. március 13. 13:18 Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka útfelújítás Befejeződött a József Attila utca felújítása, jövőre pedig több másik helyszínen folytatódik a munka Befejeződött a József Attila utca felújítása, de a városban nem állnak meg az útrekonstrukciós munkák, jövőre további helyszíneken folytatják. 2023. december 18. 11:29 A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben A vidéki élet szépségeivel ismerkedhetünk a Veszprémi Állatkertben Csütörtök délelőtt hivatalosan is átadták a Veszprémi Állatkert egyik legnagyobb és legújabb fejlesztését, a háziállat-bemutatót. A látogatók így közvetlen közelről ismerkedhetnek meg a legkülönfélébb magyar háztáji és haszonállatokkal, mint például a magyar tarka szarvasmarha, a szőke mangalica vagy a kendermagos magyar tyúk. Amellett, hogy számos érdekességet megtudhatnak legjellegzetesebb hazai állatainkról, igazi "állatovi" is várja az ide látogatókat, ugyanis számos kisállat: bocik, csacsik és malacok futkároznak az új kifutókban. 2023. június 22. 17:13 Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház Modern Városok Program Két újabb épülettel lett gazdagabb a Veszprémi Petőfi Színház Elkészült a Veszprémi Petőfi Színház új épületegyüttese az Óvári Ferenc utcában, ami számos színházi háttérmunkának ad otthont, de bizonyos része a közönségnek is nyitott lesz. 2023. június 7. 17:26

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.