Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Márciusi hírösszefoglaló

2021. március 31. 14:11
Új sorozatunkban hónapról-hónapra összeválogatjuk Veszprém eseményeit és mozzanatait, így egy cikkben kerülhet képbe a város történéseivel.

Portálunk márciusban ismét új sorozat indít. Minden hónap utolsó napján egy cikkben foglaljuk össze azokat a helyi történéseket, amelyekről szerintünk éppen tudni érdemes. Legyen az sportesemény, közéleti vagy éppen kulturális vonatkozású. Az olyan országos híreket, mint például a kijárási korlátozások változása, direkt hagyjuk ki a válogatásunkból, helyette igyekszünk kifejezetten Veszprémre koncentrálni.

Az e havi tartalomból: márciusban megkérdeztük a polgármestert az olvasók levelei alapján, majd két épülő beruházást is megtekintettünk. Írtunk arról is, hogy Süle Zsolt bejutott a Dal döntőjébe, ahogy nem mehettünk el amellet a sportágtörténelmi pillanat mellet sem, hogy Veszprém megye három klubot is ad a a kézilabda Magyar Kupa döntőjébe - ebből kettő városi sportcsapat! Márciusban veszprémi hír volt továbbá, hogy újjáépítik a Kiskuti Csárdát, és az is, hogy a megyeszékhely 2023 után ismét európai fővárossá válhat.

A "kapcsolódó cikk" alatti beágyazásokra kattintva részletesebben olvashat az adott témákról. Kellemes böngészést kívánunk!

Kapcsolódó cikk
Olvasóink kérdeztek, a polgármester válaszolt
Főleg a közlekedéssel kapcsolatban kérdezték olvasóink Porga Gyulát, de ezen kívül kíváncsiak voltak arra, hogy lesznek-e újabb játszóterek a városban, valamint, hogy hogyan maradnak fenntarthatóak az Európa Kulturális Főváros 2023 projekt fejlesztései. Cikkünkben mutatjuk, mit válaszolt ezekre a kérdésekre a polgármester.

 

Kapcsolódó cikk
Kívül-belül megújul a Módszertani Bölcsőde
Az intézmény több mint 4 évtizede nem esett át nagyobb korszerűsítésen.

 

Kapcsolódó cikk
Süle Zsolt a legjobb négyben végzett A Dalban
A Kaukázus nyerte Egyetlen szó című dalával A Dal döntőjét szombaton. A Dal Akusztik verseny fődíját Andelic Jonathan vehette át Áldom című daláért. Süle Zsolt a legjobb négyben végzett.

 

Kapcsolódó cikk
Az ifjúság európai fővárosává válhat Veszprém 2024-ben
Kisjenő, Gent, és Lviv mellett Veszprém is bejutott a második fordulóba az Európa Ifjúsági Fővárosa 2024 pályázaton. A projekttel jobban bevonnák a helyi fiatalokat a döntéshozatalba.

 

Kapcsolódó cikk
Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.

 

Kapcsolódó cikk
Négyes döntőben a Veszprémi KKFT!
A házigazda Csurgó ellen aratott négygólos győzelmével a Veszprémi KKFT szerda este kivívta a szereplési jogot Magyar Kupa négyes döntőjébe, ahol a Telekom Veszprém is érdekelt lesz.

 

Kapcsolódó cikk
Mobiltelefonokkal és humánerővel is segíti az önkormányzat az oltási programot
Az önkormányzat folyamatos kapcsolatban áll minden egészségügyi és járványügyi munkát végző intézménnyel, a házi orvosokkal, a kórházzal és a kormányhivatallal, a velük való egyeztetés után döntöttek arról, hogy hogyan támogatja a város az oltási munkát.

 

Kapcsolódó cikk
Elkezdődött a Pannon-modell megvalósítása
Hivatalosan is megalakult a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriuma, amely szeptember 1-től a magyar felsőoktatási modellváltásba bekapcsolódva átveszi a veszprémi felsőoktatási intézmény fenntartói jogait. Az alapítvány kuratóriumában a tudományos élet szereplői és helyi gazdasági vezetők is jelen vannak, elnöke pedig Navracsics Tibor.

 

Kapcsolódó cikk
Újjáéled a Kiskuti Csárda
Veszprém egyik legrégebbi vendéglátóhelyének otthont adó épületet is bekapcsolják az EKF-programba, így 2023-ra ismét vendégeket fogadhat a Kiskuti Csárda.

 

Kapcsolódó cikk
Hétvégi menetrend szerint közlekednek a buszok Veszprémben áprilistól
Április 1-től hétvégi menetrend szerint közlekednek a V-Busz járatai, tudtuk meg a cég közleményéből.

 És végül, de nem utolsó sorban így néztek ki Veszprém közterei március 15-én:

Galéria
Nemzeti színekbe öltözött Veszprém
Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.