Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Politikai és sportsikerekben sem volt szegény április

2022. május 2. 17:00
Az április 3-i országgyűlési választással véget ért a 2022-es politikai kampány, de április ezen kívül is tartogatott még több közéleti, gazdasági, kulturális és sporteseményt is. A legfontosabbakat havi hírösszefoglalónkban mutatjuk.

A választási kampány hajrájában Orbán Viktor, Magyarország - azóta tudjuk, hogy – régi-új miniszterelnöke a Veszprém megyei Dudarra látogatott lakossági fórumra. Hogy ennek a látogatásnak mekkora szerepe volt a választás helyi végkimenetelében, nem lehet számszerűen lemérni, mindenesetre Ovádi Péter, a Fidesz-KDNP színeiben magasan megnyerte Veszprém megye 1. sz- választókörzetét, így a következő négy évben ismét ő képviselheti a Parlamentben a helyieket. A Vehíren a választás napján élő tudósítással készültünk, a szavazóhelyek nyitásától egészen az eredményhirdetésig.

Áprilisban azonban nem csak a választás volt az egyetlen, a helyi közéletet is befolyásoló és alakító esemény a térségben. Nemesvámoson például megkezdte működését a Knapp Hungary Kft, ami a kivonuló MTD helyét vette át, ezzel megőrizve a helyi munkahelyeket is.

Eközben a megyeszékhelyen elindult a Hangvilla felújítása, portálunknak a kulturális intézmény igazgatója, Bélafi László mesélt ennek a miértjéről.

Az Európa Kulturális Főváros programban is folyamatos a mozgolódás, szintén áprilisban indították el a HelloVEB-re keresztelt új online turisztikai portáljukat, amelynek fő célja, hogy színes, szórakoztató tartalmakon keresztül mutassa be a Veszprém-Bakony-Balaton régió sokszínűségét.

Két fesztivált is megtartottak szintén a szeszélyes hónapban, a Veszprémi Egyetemi Napok (VEN) már 29. alkalommal pezsdítette fel az egyetemisták vizsgaidőszak előtti napjait, a Veszprémi Petőfi Színház pedig ötödik alkalommal tartotta meg a Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválját.

A sportéletben is örülhettünk több veszprémi sikernek. Rasovszky Kristóf három aranyérmet szerzett az OB-n, a csapatsportokban pedig a helyi futsalosok és kézilabdsáok is remekeltek. Előbbiek címvédőként bejutottak a Magyar Kupa négyesdöntőjébe, utóbbiak pedig szintén a Magyar Kupában vívtak egymással döntőt, ahol végül a Telekom Veszprém diadalmaskodott. Ez volt az első alkalom, hogy két veszprémi csapat játszotta a döntőt.

A „nagy Veszprém” pár nappal később pedig megmérkőzött ősi riválisával, a Szegeddel idegenben, ahol ismételten a bakonyi klub győzedelmeskedett.

Az alábbi linkekre kattintva felidézheti ezeket a pillanatokat az elmúlt 30 napból:

Kapcsolódó cikk
Orbán Viktor és Ovádi Péter Dudaron tartottak lakossági fórumot
Ez volt az első alkalom, hogy városok után faluban is fórumozott a miniszterelnök. Csütörtök délután a Veszprém megyei Dudarra látogatott Orbán Viktor, ahol a művelődési házban elmondott beszédében Ovádi Pétert, Veszprém megyei 1-es választókerület kormánypárti képviselőjelöltjét ajánlotta a választóknak országgyűlési képviselőnek.
Kapcsolódó cikk
VÁLASZTÁS PERCRŐL PERCRE
Itt követheti a választással kapcsolatos legfontosabb információkat.
Kapcsolódó cikk
Megkezdte működését a Knapp Hungary Kft. Nemesvámoson
A raktárlogisztikai eszközöket gyártó osztrák hátterű cég az MTD Hungária kivonulása utáni űrt tölti be Nemesvámoson, a fejlesztés részeként pedig csütörtökön adták át a Knapp Hungary új üzemét.
Kapcsolódó cikk
Dromedár kislánnyal bővült a Veszprémi Állatkert csapata
Az állatkert a közösségi médiában számolt be az örömteli az eseményről.
Kapcsolódó cikk
Egyszerre elegáns, de mégsem riasztó – így újul meg a Hangvilla
Bő nyolc évvel a megnyitása után a Hangvillát ismét állványok veszik körbe, az épület belsejében pedig munkagépek sorakoznak és építőmunkások sürögnek. A héten kezdődött el Veszprém ikonikus kulturális intézményének a minőségi fejlesztése, hogy pontosan mit takar ez a kifejezés, arról Bélafi Lászlóval, az intézmény igazgatójával beszélgettünk.
Kapcsolódó cikk
Online turisztikai magazint indított az EKF szervezőcsapata
A Hello Veszprém-Balaton (Hello VEB) magazin a Veszprém-Balaton 2023 EKF program magazinoldala. Fő célja, hogy színes, szórakoztató tartalmakon keresztül mutassa be a Veszprém-Bakony-Balaton régió sokszínűségét, az EKF régió településeit és azokat a kulturális, épített, vagy természeti kincseket és különlegességeket, amelyek a térséget aktívan formálják – közölték a szervezők.
Kapcsolódó cikk
Elindult az V. Lélektől-lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja
A Veszprémi Petőfi Színház már az ötödik alkalommal rendezi meg a szív és lélek köré szerveződő fesztivált, mely évről évre megújul.
Kapcsolódó cikk
A latin láz a VEN-t is meghódította
DesztillÁdi immár más vizeken evez, miután péntek este megválasztották a Pannon Egyetem új diákrektorát a VENcanto csapat jelöltje, Török Beatrix, azaz Betícia Venna Esmeralda Natalia Cecilia Aurora Nacarino Tabarez Obrando Turquíla személyében.
Kapcsolódó cikk
Az osztály egy megfoghatatlan dolog, de időtálló az értéke
Több másik veszprémi iskolával együtt a Vetési Albert Gimnáziumban is elballagtak a végzős diákok szombat délelőtt. Az ünnepségen a hagyományok szerint a búcsúzó osztályok feltűzték az iskola zászlajára a szalagot, valamint emléktáblát is elhelyeztek az udvaron az általuk választott idézettel.
Kapcsolódó cikk
Rasovszky a harmadik aranyát nyerte az ob-n
A Balaton ÚK Veszprém olimpiai ezüstérmes klasszisa, Rasovszky Kristóf egyéni csúccsal, 7:52.77 perces idővel nyert szombaton az úszók országos bajnokságának záró napján Debrecenben.
Kapcsolódó cikk
A Telekom Veszprém nyerte a „városi” kupadöntőt
A Telekom magabiztosan megvédte címét, miután a 42-19-re felülmúlta városi riválisát, a Fejér-B.Á.L. Veszprémet a férfi kézilabda Magyar Kupa vasárnap esti döntőjében.
Kapcsolódó cikk
Négyes döntőben a címvédő
Szűk hazai sikere után szerda este idegenben kiütötte a Kecskemét gárdáját Balaton Bútor FC Veszprém, amely így kettős győzelemmel jutott a futsal Magyar Kupa május 7-8-ai négyes döntőjébe.
Kapcsolódó cikk
Cupara remekelt, a Veszprém nyert Szegeden
Vlagyimir Cupara kiemelkedő védési hatékonyságának köszönhetően a Telekom Veszprém 29-27-re nyert a Pick Szeged vendégeként a férfi kézilabda NB I alapszakaszának szombati rangadóján.
vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   tegnap 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. tegnap 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. 2024. április 26. 14:11 WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt WHO: a magyar 11 évesek negyede ivott már alkoholt Az Egészségügyi Világszervezet legfrissebb tanulmányából aggasztó kép rajzolódik ki: a magyar serdülők a világ élvonalában vannak az alkohol kipróbálásában. ma 8:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.