Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C
2023. december 7. Ambrus
Veszprém
0°C

Bartha-Kéri Bianka vb-szintet futott

2023. június 22. 6:50 // Forrás: MTI
A második napot is kiválóan kezdték a magyar atléták a krakkói Európa Játékok keretében zajló csapat Európa-bajnokság második vonalában. A veszprémi SVSE olimpikonja, Bartha-Kéri Bianka 800 méteren két percen belüli idővel világbajnoki szintet futott és második lett.

A szerdai versenynapot keddi remeklésének köszönhetően a 16 csapatos mezőny élén kezdte a csapat és abban mindenképpen lehetett bízni, hogy a szerdai program elején erősít pozícióján, ugyanis a gátasoknál és a férfi kalapácsvetőknél is komoly esély volt az előkelő helyezések megszerzésére.

A napot a férfi kalapácsvetők nyitották és Varga Donát, a Dobó SE 23 éves atlétája a biztonsági első dobása után (70,28 méter) stabilan 73 méter feletti kísérletekkel rukkolt elő, végül 73,75 méterrel zárt, aminél csak az ukránok klasszisa, Mihalo Kohan tudott jobbat (77,03 m).

A férfi gátasoknál Szeles Bálint a második legjobb idővel érkezett, csak a ciprusi Milan Trajkovicnak volt erősebb, aki ezúttal is előtte ért célba, a magyar sprinter ugyanakkor többi riválisát magabiztosan tartotta maga mögött 13.68 másodperces idejével.

"Az eleje jól sikerült, aztán a közepén sajnos hibáztam, rosszul támadtam a gátat és elszálltam, ami magával hozott még kettő kisebb hibát, de összességében elégedett vagyok ezzel a futással" - értékelt az MTI-nek Szeles.

Bartha-Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás versenyszámában a krakkói Európa Játékok keretében zajló csapat Európa-bajnokságon Chorzówban, a Sziléziai Stadionban 2023. június 21-én. MTI/Czeglédi Zsolt Bartha-Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás versenyszámában a krakkói Európa Játékok keretében zajló csapat Európa-bajnokságon Chorzówban, a Sziléziai Stadionban 2023. június 21-én. MTI/Czeglédi Zsolt

A női gátasoknál Kozák Trajkovichoz hasonló favoritnak számított és a debreceniek Európa-bajnoki ezüstérmese ennek megfelelő magabiztossággal futott, fölényesen nyert, méghozzá idei legjobbjával, 12.89 másodperccel.

"Időben többet éreztem ebben a futásban, jól melegítettem be, de nyilván ma kicsit nagyobb szembeszél volt, mint tegnap volt" - mondta Kozák hozzátéve, hogy ez csak a harmadik gátas versenye volt a szezonban, mert a vb-szintje már megvan, ezért nem kellett kapkodniuk edzőjével. "Szépen felépítettük a szezont, hogy a legjobb legyen nekem. Úgy voltunk vele, hogy a minimummal kezdjük és ha esetleg majd kell még verseny nekem, akkor tudunk majd szerezni."

A gátasok után a női 800-asok következtek és egy egészen szenzációsan felépített és kivitelezett futás Bartha-Kéri Biankától (SVSE), aki az erősebb futamban az első körben az élre állt, fokozatosan növelte a tempót és még egy nagy hajrára is volt ereje, ami karrierje első két percen belüli futását eredményezte, ráadásul 1:59.80 perces eredményével századra teljesítette az augusztusi budapesti vb szintjét. A célba végül második helyen ért be ukrán riválisa mögött.    

Őszintén szólva nehezen találom a szavakat, de nagyon boldog vagyok, az biztos. Az, hogy nemzetünk színeit képviselem, az nagy lökést ad" - mondta boldogan a 29 éves középtávfutó, aki Varga Judit 2003-ban elért országos csúcsától mindössze 34 századdal maradt el. "Az volt a taktika, hogy ha lassú a tempó, akkor előre állok, mert nem akartam csak a hajrára bízni mindent. Éreztem, hogy jó erőben vagyok, meg lehetett kockáztatni, hogy előre megyek. Az, hogy az ukrán lány három századdal megelőzött, egyáltalán nem érdekelt.

vehir.hu
további cikkek
Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál szabadidősport Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál A hideg és szeles időjárás ellenére több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a 20. Jysk Balaton Maraton és félmaratonon. 2023. november 19. 21:51 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.