Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Ezek a cikkek érdekelték leginkább a Vehír olvasóit

2022. december 31. 12:33
Néhány órával az év vége előtt felidézzük azokat a témákat, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat 2022-ben a Vehíren.

Szerkesztőségünk 2022-ben is azon dolgozott, hogy első kézből, pontosan és az online tér elképesztő gyorsaságával felvéve a versenyt tájékoztassa az olvasókat Veszprém, valamint a környék közéleti, kulturális és sporteseményeiről. Hogy mik voltak a legolvasottabb tudósításaink és cikkeink, azt az alábbiakban bemutatjuk, felelevenítve még egyszer a 2022-es év fontosabb helyi eseményeit, kifejezetten olvasóink érdeklődésének tekintetében.

Augusztusban az egyetem alsó kampuszán zajló építkezésnél egy munkagép egy II. világháborús bombát talált a föld alatt. A hatóságok és a tűzszerészek hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy biztonsági okokból a helyszínen hatástalanítják a szerkezetet. Az eljárás során néhány órára teljesen kiürítették a belvárost. Portálunknak lehetősége volt még a hatástalanítás megkezdése előtt a tűzszerészek kíséretében megtekinteni a szerkezetet.

Kapcsolódó cikk
A bomba hatástalanításának krónikája
Cikkünkben folyamatosan követjük az eseményeket és mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a belváros kiürítéséről és az egyetemnél talált bomba hatástalanításáról.

Kezdetben városi szóbeszédnek indult, majd hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Cserhát üzletház tulajdonosváltása miatt számos ott működő boltnak el kell költöznie, valamint a legendás étterem is ebben a formájában befejezi működését. Minderről az illetékesek megszólaltatásával készítettünk riportot.

Kapcsolódó cikk
Költöznie kell a Cserhát üzleteinek, a megoldás a Bástyából érkezett
Városi szóbeszédnek indult, majd hamar igazolást nyert, hogy a Veszprém belvárosi Cserhát üzletház boltjai eddigi helyükön befejezik a pályafutásukat, velük együtt pedig a félemeleten található kultikus étterem is. A háttérben az üzleteknek otthont adó épület tulajdonosváltása áll, ami miatt költöznie kell az üzleteknek. A kulcsszó viszont a költözés, nem pedig a bezárás, ugyanis egy másik belvárosi helyen jelen állás szerint hamarosan nyitnak ezek a boltok. Cikkünkben utánajártunk az ügy részleteinek és megszólaltattuk az érintetteket is.

Tragikus esemény történt nyáron, ami szintén nagy közérdeklődésre tartott számot, egy veszprémi cég öltözőjében megöltek egy nőt. A tettes azóta rács mögött van.

Kapcsolódó cikk
Megöltek egy nőt egy veszprémi cég öltözőjében
Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben – közölte a rendőrség.

Egy hollywoodi filmcsillagot is vendégül látott Veszprém, ráadásul civilben. Mel Gibson nyáron Magyarországon forgatott, a szünetben pedig a Fricskába látogatott megízlelni a helyi specialitásokat. 

Kapcsolódó cikk
Mel Gibson Veszprémben győzte le az éhségét
A Halálos fegyver sztárja és még sok másik hollywoodi sikerfilm főszereplője, Mel Gibson Veszprémben járt, azon belül is a Fricskában ebédelt meg. A színész a John Wick-sorozat legújabb része, a The Continental forgatása miatt tartózkodik Magyarországon.

Az egész évet végigkísérték az útfejlesztések, nem csak a városon belül, hanem Veszprém határában a 8-as út építése is. A forgalmi rend változásáról, az átadókról folyamatosan beszámoltunk, ezekre visszatekintve pedig olvasóinkat leginkább az érdekelte, amikor a Füredi úti csomópont készült el és adták át a forgalomnak.

Kapcsolódó cikk
Megnyitják a Füredi úti felüljárót, több ponton változik a forgalmi rend

Idén is bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájája négyesdöntőjébe a Telekom Veszprém, a döntő mérkőzésekre pedig a szurkolók is elkísérték a csapatot Kölnbe. Helyszíni fotóriportunkban megmutattuk, milyen hangulatot teremtettek a veszprémiek.

Kapcsolódó cikk
A veszprémi szurkolók ismét bizonyítottak a világnak
Közel ezer veszprémi szimpatizáns gyűlt össze vasárnap a kölni dóm előtt, hogy támogatásukról biztosítsák az „Építőket”, amely 15.15-kor a német Kiel csapatával mérkőzik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Lanxess Arénában.

Ahogy hosszú évek óta, idén is követtük a város összes jelentős sportklubjának híreit. Ezek közül az egyik legnagyobb érdeklődést Sipos Adrián távozása váltotta ki, aki a Telekom Veszprém mezét hagyja nyár végén maga mögött.

Kapcsolódó cikk
A magyar válogatott beálló távozik Veszprémből
A két fél nem tudott megegyezni a közös folytatásról, így a szezon végén távozik a csapat beállója, Sipos Adrián – olvasható a veszprémi kézilalabdaklub szerdai közleményében.

Szintén a közlekedéssel kapcsolatos hír volt a 8-as és 82-es utak összekötő szakaszának befejezése. Erre a cikkünkre is számos kattintás érkezett.

Kapcsolódó cikk
ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT
Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden.

Végül egyik véleménycikkünk is nagy érdeklődést váltott ki, amelyben a veszprémi önkritikát, kishitűséget, vagy inkább büszkeséget boncolgattuk.

Kapcsolódó cikk
Így akarunk Európa kulturális fővárosa lenni?/!
Nem csak a deklaráltan EKF logó alatt zajló programok minőségén keresztül lehet ítélkezni, hogy mennyire vagyunk érdemesek az Európa Kulturális Fővárosa címre. De mielőtt válaszolunk, fontos, hogy hagyjuk magunk mögött a „merjünk kicsik lenni” érzést.
vehir.hu
további cikkek
Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Így indította a húsvéti ünnepet a VKSZ Nagy sikerrel szervezte meg a VKSZ Zrt. húsvétváró rendezvényét a veszprémi vásárcsarnokban nagycsütörtök délelőtt. A forgalmas piactéren állatsimogatóval, kézműves foglalkozásokkal és kóstolókkal is készültek a szervezők, amire már első alkalommal számos érdeklődő, elsősorban kisgyermekes családok látogattak ki. Képriportunkban megmutatjuk, milyen volt a hangulat. ma 10:40 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.