Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
20°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
20°C

Ezek a cikkek érdekelték leginkább a Vehír olvasóit

2022. december 31. 12:33
Néhány órával az év vége előtt felidézzük azokat a témákat, amelyek leginkább érdekelték olvasóinkat 2022-ben a Vehíren.

Szerkesztőségünk 2022-ben is azon dolgozott, hogy első kézből, pontosan és az online tér elképesztő gyorsaságával felvéve a versenyt tájékoztassa az olvasókat Veszprém, valamint a környék közéleti, kulturális és sporteseményeiről. Hogy mik voltak a legolvasottabb tudósításaink és cikkeink, azt az alábbiakban bemutatjuk, felelevenítve még egyszer a 2022-es év fontosabb helyi eseményeit, kifejezetten olvasóink érdeklődésének tekintetében.

Augusztusban az egyetem alsó kampuszán zajló építkezésnél egy munkagép egy II. világháborús bombát talált a föld alatt. A hatóságok és a tűzszerészek hosszas mérlegelés után úgy döntöttek, hogy biztonsági okokból a helyszínen hatástalanítják a szerkezetet. Az eljárás során néhány órára teljesen kiürítették a belvárost. Portálunknak lehetősége volt még a hatástalanítás megkezdése előtt a tűzszerészek kíséretében megtekinteni a szerkezetet.

Kapcsolódó cikk
A bomba hatástalanításának krónikája
Cikkünkben folyamatosan követjük az eseményeket és mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a belváros kiürítéséről és az egyetemnél talált bomba hatástalanításáról.

Kezdetben városi szóbeszédnek indult, majd hamar nyilvánvalóvá vált, hogy a Cserhát üzletház tulajdonosváltása miatt számos ott működő boltnak el kell költöznie, valamint a legendás étterem is ebben a formájában befejezi működését. Minderről az illetékesek megszólaltatásával készítettünk riportot.

Kapcsolódó cikk
Költöznie kell a Cserhát üzleteinek, a megoldás a Bástyából érkezett
Városi szóbeszédnek indult, majd hamar igazolást nyert, hogy a Veszprém belvárosi Cserhát üzletház boltjai eddigi helyükön befejezik a pályafutásukat, velük együtt pedig a félemeleten található kultikus étterem is. A háttérben az üzleteknek otthont adó épület tulajdonosváltása áll, ami miatt költöznie kell az üzleteknek. A kulcsszó viszont a költözés, nem pedig a bezárás, ugyanis egy másik belvárosi helyen jelen állás szerint hamarosan nyitnak ezek a boltok. Cikkünkben utánajártunk az ügy részleteinek és megszólaltattuk az érintetteket is.

Tragikus esemény történt nyáron, ami szintén nagy közérdeklődésre tartott számot, egy veszprémi cég öltözőjében megöltek egy nőt. A tettes azóta rács mögött van.

Kapcsolódó cikk
Megöltek egy nőt egy veszprémi cég öltözőjében
Késsel szúrta meg munkatársát egy férfi Veszprémben – közölte a rendőrség.

Egy hollywoodi filmcsillagot is vendégül látott Veszprém, ráadásul civilben. Mel Gibson nyáron Magyarországon forgatott, a szünetben pedig a Fricskába látogatott megízlelni a helyi specialitásokat. 

Kapcsolódó cikk
Mel Gibson Veszprémben győzte le az éhségét
A Halálos fegyver sztárja és még sok másik hollywoodi sikerfilm főszereplője, Mel Gibson Veszprémben járt, azon belül is a Fricskában ebédelt meg. A színész a John Wick-sorozat legújabb része, a The Continental forgatása miatt tartózkodik Magyarországon.

Az egész évet végigkísérték az útfejlesztések, nem csak a városon belül, hanem Veszprém határában a 8-as út építése is. A forgalmi rend változásáról, az átadókról folyamatosan beszámoltunk, ezekre visszatekintve pedig olvasóinkat leginkább az érdekelte, amikor a Füredi úti csomópont készült el és adták át a forgalomnak.

Kapcsolódó cikk
Megnyitják a Füredi úti felüljárót, több ponton változik a forgalmi rend

Idén is bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájája négyesdöntőjébe a Telekom Veszprém, a döntő mérkőzésekre pedig a szurkolók is elkísérték a csapatot Kölnbe. Helyszíni fotóriportunkban megmutattuk, milyen hangulatot teremtettek a veszprémiek.

Kapcsolódó cikk
A veszprémi szurkolók ismét bizonyítottak a világnak
Közel ezer veszprémi szimpatizáns gyűlt össze vasárnap a kölni dóm előtt, hogy támogatásukról biztosítsák az „Építőket”, amely 15.15-kor a német Kiel csapatával mérkőzik meg a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén a Lanxess Arénában.

Ahogy hosszú évek óta, idén is követtük a város összes jelentős sportklubjának híreit. Ezek közül az egyik legnagyobb érdeklődést Sipos Adrián távozása váltotta ki, aki a Telekom Veszprém mezét hagyja nyár végén maga mögött.

Kapcsolódó cikk
A magyar válogatott beálló távozik Veszprémből
A két fél nem tudott megegyezni a közös folytatásról, így a szezon végén távozik a csapat beállója, Sipos Adrián – olvasható a veszprémi kézilalabdaklub szerdai közleményében.

Szintén a közlekedéssel kapcsolatos hír volt a 8-as és 82-es utak összekötő szakaszának befejezése. Erre a cikkünkre is számos kattintás érkezett.

Kapcsolódó cikk
ÁTADTÁK A KÜLSŐ KÖRGYŰRŰT ÉS A 8-82. UTAKAT ÖSSZEKÖTŐ ÚJ SZAKASZT
Hivatalosan is átadták a külső körgyűrű litéri és füredi csomópontok között megújult szakaszát valamint a 8. és 82. utakat összekötő új útszakaszt kedden.

Végül egyik véleménycikkünk is nagy érdeklődést váltott ki, amelyben a veszprémi önkritikát, kishitűséget, vagy inkább büszkeséget boncolgattuk.

Kapcsolódó cikk
Így akarunk Európa kulturális fővárosa lenni?/!
Nem csak a deklaráltan EKF logó alatt zajló programok minőségén keresztül lehet ítélkezni, hogy mennyire vagyunk érdemesek az Európa Kulturális Fővárosa címre. De mielőtt válaszolunk, fontos, hogy hagyjuk magunk mögött a „merjünk kicsik lenni” érzést.
vehir.hu
további cikkek
Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták a felsőoktatási ponthatárokat Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat szerda este, ezzel eldőlt, hogy az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára. tegnap 20:15 Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. 2024. július 23. 17:12 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. 2024. július 23. 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. 2024. július 23. 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.