Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyitják a Füredi úti felüljárót, több ponton változik a forgalmi rend

2022. június 28. 15:07

A beruházó NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a STRABAG Építő Kft. kivitelezésében épül meg a 8. számú főút Veszprém déli elkerülő I. üteme a Litéri és Füredi csomópontok között. A tárgyi beruházás a 8. sz. főút 44+600-52+100 km szelvények között valósul meg, az egybefüggő 7,5 km hosszú útszakasz építése egyidőben, két külön tervezési szakaszban készül el.

2022.06.30-a délutántól az ideiglenes forgalmi rend az alábbiak szerint változik:

a Füredi csomópontban megnyitják a 73-as számú főutat a keresztirányú forgalom számára mindkét irányban (Veszprém – Balatonfüred és Balatonfüred- Veszprém), valamint a csomópont A-jelű felhajtó ágát (Székesfehérvár – Veszprém/Balatonfüred) az 1. sz. ábra szerint.

A 73- as számú főút és a Sepsiszentgyörgy utca csomópontjában a jelzőlámpa továbbra is kikapcsolva marad az esetleges torlódások elkerülése miatt. Balatonfüred irányából Veszprémbe közlekedők a Sepsiszentgyörgy utcába jobbra behajtva, a körforgalomban visszafordulva és a 73- as számú főútra jobbra visszakanyarodva tudnak behajtani Veszprémbe (a térképen sötét zölddel jelölve) a 2. sz. ábra szerint.

A 73- as számú főútról Veszprém irányából a Sepsiszentgyörgy utcába be lehet hajtani balra, a 73- as számú főútra a Sepsiszentgyörgy utcából, Balatonfüred irányába viszont nem lehet majd kikanyarodni. Ennek az iránynak a javasolt kerülőútvonala a Sepsiszentgyörgy utcából a 73- as számú főúton jobbra kanyarodva, az új Füredi csomóponton áthaladva a város oldalán lévő körforgalomban történő visszafordulás (3. sz. ábra).

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.