Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Költöznie kell a Cserhát üzleteinek, a megoldás a Bástyából érkezett

2022. október 28. 4:00
Városi szóbeszédnek indult, majd hamar igazolást nyert, hogy a Veszprém belvárosi Cserhát üzletház boltjai eddigi helyükön befejezik a pályafutásukat, velük együtt pedig a félemeleten található kultikus étterem is. A háttérben az üzleteknek otthont adó épület tulajdonosváltása áll, ami miatt költöznie kell az üzleteknek. A kulcsszó viszont a költözés, nem pedig a bezárás, ugyanis egy másik belvárosi helyen jelen állás szerint hamarosan nyitnak ezek a boltok. Cikkünkben utánajártunk az ügy részleteinek és megszólaltattuk az érintetteket is.

Pár hónapja hangzott el először egyszerű utcai pletykaként, hogy a Cserhát üzletház boltjai bezárnak, mert egy új, állítólag kínai származású befektető vásárolta meg az ingatlant, aki átalakítja és új üzleteket nyit benne. A pletyka akkor vált hitelessé az utca emberének, amikor az érintett boltok kirakatain megjelentek a vásárlói tájékoztatók, miszerint november elején már senki ne keresse ezeket az üzleteket a Cserhátban.

Megkerestük Istenes Sándort, az épületet eddig tulajdonló cég, a Cserhát Kft. ügyvezetőjét, valamint résztulajdonosát, aki megerősítette az adásvételről szóló híreket, egyúttal azt is, hogy az épületben található üzletek egy része valóban elköltözik.

Érdeklődtünk arról is, hogy az új kínai tulajdonosnak milyen tervei vannak az ingatlannal, ezekről az elképzelésekről Istenes Sándor nem tudott pontos információkat elmondani, csupán annyi tűnik biztosnak, hogy az épület átvétele után felújítási és átalakítási munkák kezdődnek majd.

Megtudtuk, hogy az ikonikus Cserhát étterem, amit ugyancsak a Cserhát Kft. üzemeltet, szintén értékesítés alatt áll. Ugyanakkor Veszprém legrégebbi, eredeti magyar ételkultúrára épülő éttermének kínálata lehet, hogy így sem fog eltűnni a város gasztronómiai kínálatából. Istenes Sándor portálunknak elmondta, a Viadukt étteremben lenne lehetőség ennek a gasztronómiai szegmensnek a továbbvitelére, hiszen az igény a vendégek oldaláról tapasztalataik szerint meglenne rá, valamint rendelkezésre áll a szakembergárda is. A Viadukt étteremnek jelenleg otthont adó épület viszont önkormányzati tulajdonban van, ahhoz pedig, hogy a Cserhát étterem szakmai koncepcióját itt vigyék tovább, egy jól átgondolt koncepcióra és együttműködésre lesz szükség, mondta Istenes Sándor.

A Cserhát étterem a többi üzlettel ellentétben novemberben még nem zár be, a jelenlegi állapot szerint december 24-ig tudnak üzemelni, így pedig ki tudják szolgálni a karácsonyi menürendelések igényét is.

Fontos megemlíteni, hogy bár a Cserhát üzletházhoz tartoznak, két üzlet mégsem része a mostani ingatlan adásvételnek. Az utcafronti használtruha-kereskedés, valamint mellette a háztartási és élelmiszerbolt üzlethelyiségei más tulajdonoshoz tartoznak, így az ő működésüket nem érinti a kínai befektető érkezése.

Ami viszont a többi üzletet érinti, ahogy cikkünk elején is említettük többségük tovább folytathatja a belvárosban tevékenységét, csak egy másik üzletközpontban.

Nekik pár száz méterrel arrébb a Bástya üzletházban lesz helyük, ahol kifejezetten az ő érkezésük miatt hajtanak végre átalakításokat az üzlethelyiségekben.

Erről György László, a Bástya üzletház résztulajdonosa és annak üzemeltetője, a Bakony Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt portálunknak.

A Bakony Holding Zrt. egyébként szintén a közelmúltban vette át az üzletház üzemeltetését a Városközpont Üzletház Kft-től, egyúttal elkezdte a központi elhelyezkedésű épület kereskedelmi jellegének megerősítését.

Amikor értesültek a Cserhát üzletház helyzetének megváltozásáról, segítő szándékkal próbáltak megoldást találni az ottani bérlők helyzetére. György László elmondta, összesen öt ottani üzlet tulajdonosával állapodtak meg, hogy novembertől befogadja őket a Bástya és itt nyithatnak ki újra.

Mi tudjuk mit jelent, a belvárosi kiskereskedelemben dolgozni, ugyanis évtizedeken keresztül ezt végezzük. Azt is tudjuk, hogy mit jelent egy bejáratott üzletet valamilyen okból bezárni, ezért szívesen nyújtunk segítséget az érintett kiskereskedőknek. - mondta a vezérigazgató.

Ehhez viszont több átalakítást és átszervezést is el kellett végezni az üzletházon belül. Bérbe adtak közös területeket, valamint néhány üzlethelyiséget felosztottak, hogy ki tudják szolgálni az új beköltözők igényeit.

Így jelenleg maximális kihasználtsággal, több, mint 35 bérlővel üzemel tovább a Bástya, immáron az ajándékbolttal, az illatszer kereskedéssel, a póló üzlettel, az egészségbolttal és a bababolttal kibővülve.

Hajas Bálint
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.