Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A Bakonykarszt sorsáért aggódik az MSZP-LMP-Párbeszéd frakció

2022. szeptember 5. 11:21
Több tulajdonos önkormányzat is átadná az államnak a víziközmű-szolgáltató céget – hangzott el Hartmann Ferenc frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján.

Hartmann felvázolta: a kormány 2013-ban befagyasztotta a víziközmű-szolgáltatók díjait, ugyanakkor közműadót vetett ki a cégekre. Mindezek miatt a Veszprém és összesen 122 település vízellátását biztosító Bakonykarszt Zrt. 2022-es költségvetése tervezésekor 470 millió forintos veszteséggel kalkulált. Az energiaárak elszabadulása a cég költségeit is megnövelte, ami Hartmann szerint további 4-6 milliárdos kiadást jelent a szolgáltató számára. 

Több tulajdonos önkormányzat polgármestere jelezte már: hajlandók átadni tulajdonrészüket az államnak, hogy az működtesse a jövőben a vízszolgáltatást – jelentette ki a frakcióvezető, aki írásban több kérdést is intézett Porga Gyula polgármesterhez. Arra szeretne választ kapni, hogy tett-e hasonló nyilatkozatot a polgármester a közgyűlés megkérdezése nélkül, vizsgálja-e annak lehetőségét, hogy a Bakonykarsztból kiválva a város önállóan oldja meg saját vízellátását, illetve egy esetleges állami átvétel esetén kik biztosítanák a szolgáltatást a továbbiakban? Megjegyezte: a hulladékkezelés központosítását ellátási zavarok követték, az ivóvíz-szolgáltatás esetén hasonló probléma még súlyosabb helyzetet teremtene. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.