2023. március 29.
//
Auguszta névnap

Ismét feléledt a Kenyérlelke Veszprémben

Immáron második alkalommal adott otthont Veszprém a Kenyérlelke fesztiválnak szombaton az Óváros téren.

Az otthoni kenyérsütés reneszánszát bő tíz éve Vajda József pék élesztette fel, ő a megálmodója a Kenyérlelke fesztiválnak is, amivel ismét ráirányították a figyelmet, hogy a pékáruk elkészítése amellett, hogy megköveteli a pontos precizitást, valójában egy alkotófolyamat, amit otthon bárki tud gyakorolni.

A végeredményért pedig különösen megéri, hiszen a friss kenyér illata és állaga olyan természetű, amiért sokan képesek hajnalban már a pékségek előtt sorakozni.

Most szombaton ezt elevenítették meg egy egész fesztivál keretében, ráadásul immáron második alkalommal Veszprémben, ahová idén is ellátogatott a Kenyérlelke fesztivál.

Az Óváros téren egész napos programok várták az érdeklődőket, amellett, hogy felvonult a térség, valamint az ország összes neves péksége kiváló minőségű árukkal, a színpadon az ismert televíziós műsorvezető, Till Attila konferálása mellett hasznos tudnivalókat is megosztottal a látogatók előtt a kenyérsütés rejtelmeiről.

Az esemény megnyitóján Porga Gyula polgármester örömét fejezte ki, hogy Veszprém ismét otthont adhat ennek a rendezvénynek, valamint hozzátette, ahogy az EKF is a célt célt tűzte ki, hogy közelebb hozza a helyi közösségeket, úgy most a gasztronómia szerelmeseinek kínáltak egy kiváló találkozási alkalmat.

A fesztiválon a vásár és az előadások mellett versenyre is invitálták az érdeklődőket. Az előzetesen regisztráltak saját kenyerükkel nevezhettek, ahol szakmai zsűri értékelte a legjobb otthon készült kenyereket.

Korábban az Ecoport magazinban mi is írtunk a jó kenyér ismérveiről a veszprémi Makmoiselle pékség termékein keresztül.

Kapcsolódó cikk
A jó kenyér csak víz, liszt és só
Már a környéken is más az illat, mint egy átlagos pékség közelében. Az idén tavasszal nyílt Makmoiselle pékség kizárólag kovásszal készült prémium termékeket árul, a veszprémiek hamar rá is kaptak az ízére.
vehir.hu

További cikkek

Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba: Nem szabad hamar elhasználni az embert
Kajdi Csaba – becenevén Cyla – már harmadik alkalommal indult országos turnéra, rendszerint telt házas előadásokat tart. A Veszprémbe is ellátogató népszerű modellügynök személyes sztorijai sokakat érdekel, hiszen humorral, rendkívül szórakoztatóan tálalja történeteit. Az Instagram sztárja naponta bejelentkezik a követőinek, mesél, s fontos számára, hogy értéket közvetítsen. Nincs nap, hogy ne szólítaná meg közönségét – el is várják tőle. Nagyképűségről, önmagunk felvállalásáról, elitizmusról és a modell szakma változásáról is beszélgettünk.
'Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem'
'Emlékszem Veszprémben, ja nem emlékszem'
Zana Zoltán, vagy ismertebb nevén Ganxsta „Döglégy” Zolee a péntek esti, Kartellel közös veszprémi koncertjük előtt adott egy igazán őszinte interjút a Vehírnek. Coelho-i magasságokba ugyan nem repültünk, de Zolee végig önazonos maradt, és kendőzetlenül beszélt a magánéletéről és karrierjéről egyaránt.
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
Különleges együttműködésben jön a VI. Érzékenyítő Fesztivál
A Veszprémi Petőfi Színház VI. Lélektől-Lélekig Színház Gyógyító Erejének Fesztiválja a 10. Színházi Olimpia együttműködésével várja látogatóit április 20-23. között. A Magyarországon megrendezendő olimpiához a Kabóca Bábszínház is erős programmal csatlakozik.
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Április 30-ig várják a jelentkezőket a Hungarian Balett Grand Prix nemzetközi balettversenyre
Meghosszabbított jelentkezési határidővel várják a fiatal versenyzőket az idei nyár legjelentősebb tánceseményére, a veszprémi Hungarian Ballet Grand Prix-re. A 7-18 éves balettnövendékek klasszikus és kortárs balett-versenyszámokban, pre-competitive, junior és youth kategóriában mérhetik össze a tudásukat. A verseny zsűrijének elnöke Solymosi Tamás, a Magyar Nemzeti Balettintézet igazgatója, a tagok pedig a hazai és nemzetközi táncélet elismert szakemberei. A szervezők a világ minden tájáról várják a versenyzőket, a legjobb teljesítményt nyújtó táncosok pedig a Junior Grand Prix és a Youth Grand Prix díjakat nyerhetik el.
Élő passiójátékot tartanak Veszprémben
Élő passiójátékot tartanak Veszprémben
A Veszprémi Főegyházmegye szervezésében a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával, 2023. április 2-án Virágvasárnap, első ízben, hagyományteremtő szándékkal élő passiójátékot mutatnak be Veszprémben, a Séd patak völgyében.