2022. október 3.
//
Helga névnap

Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei

Ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket szombat délelőtt a Veszprémi Érseki Főiskola frissen diplomázott hallgatói.

Új szakemberekkel bővül a szociális, valamint az oktatás világa, hiszen sikeresen tettek záróvizsgát szociális munka szakon, alkalmazott szociális gerontológiai szakirányú továbbképzési szakon, iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon, emellett közoktatási vezető és pedagógus végzettségű fiatalokkal bővül a szakma.

A végzős hallgatókat és a résztvevőket Sebestyén József rektor köszöntötte. A gratuláción túl beszámolt a Főiskola elmúlt évéről, valamint a jövőre tekintve céljait is megfogalmazta. Kiemelte, az intézménnyel szerepet kíván vállalni a térség esélyegyenlőségi folyamatainak, valamint a régió missziós-karitatív, civil és önkéntes szervezetinek hálózatosodásának kezdeményezésében, előmozdításában.

Kiemelte, a célok megfogalmazásánál figyelembe vették a járványt, valamint az egyre fokozódó humanitárius válságot, melyek újratervezésre késztetik a felsőoktatást is.

Udvardy György, veszprémi érsek is beszédet mondott, akárcsak Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Utóbbi Böjte Csaba gondolatával bíztatta a végzős hallgatókat: életünk olyan, mint egy marék aranypor, rendkívüli érték, de rajtunk múlik, mit kezdünk vele. A felnőtt élet szabadságot ad, de nagy felelősséget is. Ha bátran használják mindennek ellenére azt a bizonyos aranyport, akkor sosem fogy el.

Halmay Gábor, önkormányzati képviselő örömét és háláját fejezte ki, elsőként az oktatóknak, akik felkészítették a jövő szociális szféra dolgozóit azzal, hogy minőségi képzésben részesítették a hallgatókat. A képviselő kiemelte Veszprém város önkormányzata és a Veszprémi Érseki Főiskola közötti együttműködését.

Összesen harminckilencen vehették át diplomájukat, a friss végzősöknek Sebestyén József adta át az okleveleket. 

Szabó Eszter

További cikkek

Elmarad az őszi szünet az iskolákban, hosszabb lesz a téli
Elmarad az őszi szünet az iskolákban, hosszabb lesz a téli
A téli szünet hosszabb lesz az iskolákban, mint az elmúlt években megszokott volt: december 22-től január 8-ig fog tartani - ismertette a kormány döntését Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Szórakozva ismerkedtek a szakképzéssel
Ismét megszervezte a szakmákat, a szakképzést népszerűsítő rendezvényét a Veszprémi Szakképzési Centrum szombaton, a Jendrassik-Venesz iskolában.
Jutasi Őrmester túrán vehettek részt a diákok
Jutasi Őrmester túrán vehettek részt a diákok
Szerda reggel az Óváros térről felváltva indultak az iskolai osztályok, hogy felfedezzék Veszprém egyedülálló természeti, kulturális és katonai értékeit.
Mindenkinek van egy saját mozija. Te döntöd el, milyen filmet nézel.
Mindenkinek van egy saját mozija. Te döntöd el, milyen filmet nézel.
Az, hogy az életben inkább sikerkeresők vagy kudarckerülők leszünk, gyakran már iskolás korban elválik, és nagy szerepe van benne annak is, hogy miként gondolkodunk a tanulásról. Az élethosszig tartó tanulás ma már alapvetés, és ha nem tanultunk meg tanulni, ideje ezt is felvésni a teendők közé.
Diákok jelentkezését várja a Pannon Színitanoda
Diákok jelentkezését várja a Pannon Színitanoda
Csütörtökön hat órától Komáromi Sándor, a PASZTA vezetője várja a 2022/23-as tanévre jelentkező diákokat a Pannon Egyetem M épületében, hogy beiratkozzanak.