Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 12. Izabella
Veszprém
29°C
2024. július 12. Izabella
Veszprém
29°C

Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei

2022. július 2. 16:25
Ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket szombat délelőtt a Veszprémi Érseki Főiskola frissen diplomázott hallgatói.

Új szakemberekkel bővül a szociális, valamint az oktatás világa, hiszen sikeresen tettek záróvizsgát szociális munka szakon, alkalmazott szociális gerontológiai szakirányú továbbképzési szakon, iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon, emellett közoktatási vezető és pedagógus végzettségű fiatalokkal bővül a szakma.

A végzős hallgatókat és a résztvevőket Sebestyén József rektor köszöntötte. A gratuláción túl beszámolt a Főiskola elmúlt évéről, valamint a jövőre tekintve céljait is megfogalmazta. Kiemelte, az intézménnyel szerepet kíván vállalni a térség esélyegyenlőségi folyamatainak, valamint a régió missziós-karitatív, civil és önkéntes szervezetinek hálózatosodásának kezdeményezésében, előmozdításában.

Kiemelte, a célok megfogalmazásánál figyelembe vették a járványt, valamint az egyre fokozódó humanitárius válságot, melyek újratervezésre késztetik a felsőoktatást is.

Udvardy György, veszprémi érsek is beszédet mondott, akárcsak Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Utóbbi Böjte Csaba gondolatával bíztatta a végzős hallgatókat: életünk olyan, mint egy marék aranypor, rendkívüli érték, de rajtunk múlik, mit kezdünk vele. A felnőtt élet szabadságot ad, de nagy felelősséget is. Ha bátran használják mindennek ellenére azt a bizonyos aranyport, akkor sosem fogy el.

Halmay Gábor, önkormányzati képviselő örömét és háláját fejezte ki, elsőként az oktatóknak, akik felkészítették a jövő szociális szféra dolgozóit azzal, hogy minőségi képzésben részesítették a hallgatókat. A képviselő kiemelte Veszprém város önkormányzata és a Veszprémi Érseki Főiskola közötti együttműködését.

Összesen harminckilencen vehették át diplomájukat, a friss végzősöknek Sebestyén József adta át az okleveleket. 

Szabó Eszter
további cikkek
A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó A leköszönő rektor, Gelencsér András története - videó Gelencsér András akadémikus, vegyész-légkörkutató kilenc év után elbúcsúzott a rektorságtól, és a tudományos pályán maradva újabb célokat fogalmazott meg. Az elmúlt időszakról, rektori kihívásokról, nehézségekről, és arról is mesélt, hogy miként képzeli el a jövőjét. Gelencsért az elmúlt években igencsak sokan kérdezték már arról, milyen veszélyek fenyegetik a bolygónkat, most arra is választ kaptunk, létezik-e egyéni megoldás arra, hogy visszafordítsunk bizonyos folyamatokat, amelyeket az éghajlatváltozás okoz. tegnap 15:56 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55 Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Összefogás a tudomány népszerűsítéséért Tudománynépszerűsítő, kutatási, oktatási és képzési, fejlesztési célból kötött együttműködési megállapodást a Selye János Diáklabor pályázat kapcsán a Pannon Egyetem, a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Technikum és a Charles River Laboratories Hungary Kft – közölte az egyetem. 2024. június 25. 13:26 Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Titokban szerveztek gyermeknapot a padányis alsósoknak a tanítóik Egy tűzoltóautó szirénája jelezte a Padányi Katolikus Iskola alsó tagozatos gyermekeinek, hogy elkezdődtek a gyereknapi programok csütörtökön, amiket a tanítóik teljes titokban szerveztek meg nekik a tanítási év utolsó napjaiban. 2024. június 20. 13:53

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.