2023. március 27.
//
Hajnalka névnap

Átvehették diplomájukat az Érseki Főiskola végzősei

Ünnepélyes keretek között vehették át oklevelüket szombat délelőtt a Veszprémi Érseki Főiskola frissen diplomázott hallgatói.

Új szakemberekkel bővül a szociális, valamint az oktatás világa, hiszen sikeresen tettek záróvizsgát szociális munka szakon, alkalmazott szociális gerontológiai szakirányú továbbképzési szakon, iskolai szociális munka szakirányú továbbképzési szakon, emellett közoktatási vezető és pedagógus végzettségű fiatalokkal bővül a szakma.

A végzős hallgatókat és a résztvevőket Sebestyén József rektor köszöntötte. A gratuláción túl beszámolt a Főiskola elmúlt évéről, valamint a jövőre tekintve céljait is megfogalmazta. Kiemelte, az intézménnyel szerepet kíván vállalni a térség esélyegyenlőségi folyamatainak, valamint a régió missziós-karitatív, civil és önkéntes szervezetinek hálózatosodásának kezdeményezésében, előmozdításában.

Kiemelte, a célok megfogalmazásánál figyelembe vették a járványt, valamint az egyre fokozódó humanitárius válságot, melyek újratervezésre késztetik a felsőoktatást is.

Udvardy György, veszprémi érsek is beszédet mondott, akárcsak Polgárdy Imre, a megyei közgyűlés elnöke. Utóbbi Böjte Csaba gondolatával bíztatta a végzős hallgatókat: életünk olyan, mint egy marék aranypor, rendkívüli érték, de rajtunk múlik, mit kezdünk vele. A felnőtt élet szabadságot ad, de nagy felelősséget is. Ha bátran használják mindennek ellenére azt a bizonyos aranyport, akkor sosem fogy el.

Halmay Gábor, önkormányzati képviselő örömét és háláját fejezte ki, elsőként az oktatóknak, akik felkészítették a jövő szociális szféra dolgozóit azzal, hogy minőségi képzésben részesítették a hallgatókat. A képviselő kiemelte Veszprém város önkormányzata és a Veszprémi Érseki Főiskola közötti együttműködését.

Összesen harminckilencen vehették át diplomájukat, a friss végzősöknek Sebestyén József adta át az okleveleket. 

Szabó Eszter

További cikkek

Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Meghosszabbították az állatvédelmi oktatási pályázatok beadásának határidejét
Öt kategóriában pályázhatnak oktatási intézmények állatvédő és állatbarát címek elnyerésére egy hónappal meghosszabbított határidővel, április 30-ig - közölték az MTI-vel kedden a szervezők.
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések
Keddtől csütörtökig egy alkalommal módosíthatók a középiskolai felvételi jelentkezések - közölte az Oktatási Hivatal (OH) hétfőn.
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban
Ács képzőközpontot adtak át Nagyvázsonyban. Az elméleti és gyakorlati képzést is biztosító intézményben fiatalok és felnőttek is elsajátíthatják az építészeti szakma fogásait - közölte a pénteki megnyitóünnepségen az intézmény alapító igazgatója.
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
A Deák iskola csapata nyerte a városismereti versenyt
Hétfőn rendezték meg az Ismerem a városom?! általános iskolásoknak kiírt vetélkedő döntőjét a Pannon Egyetemen.
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
Duális képzésben szerezhettek szakmát a Komfort-Bázis Kft. munkavállalói
A cég tizenhárom munkavállalója szerzett kereskedői szakmai végzettséget a kft. és a Veszprémi Szakképzési Centrum (VSZC) együttműködésében duális felnőttképzés keretei között.