Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pénteken kezdődik a Holtszezon kortárs irodalmi fesztivál

2022. február 24. 13:28
Holtszezon néven szervez kortárs irodalmi fesztivált a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program. A február 25-27. között zajló esemény nyolc helyszínen hatvan művészeti produkciót, előadást és koncertet vonultat fel.

Nem szokványos, hogy a tél vége felé haladva ilyen volumenű rendezvénnyel kínálják meg az irodalomkedvelőket, a Holtszezon egyik küldetése, hogy az eseménytelenebb időszakokban is kultúrához jussanak az emberek.

A Holtszezon összművészeti fesztivál felkarolja azokat a műfajokat is, amelyek ismertek ugyan, mégis ritkán találkozni velük kulturális eseményeken. Ilyenek az irodalom határterületei, a slam poetry, a sci-fi, vagy éppen a képregény.

A nyitónapon már olyan nevekkel találkozhatunk, mint Nyáry Krisztián, Mészöly Ági, Berg Judit, Fenyvesi Ottó. A színes repertoár garantálja, hogy mindenki megtalálja a számára izgalmas eseményt. Lesznek koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések, dedikálások. Egyszóval minden, ami kárpótolja a kultúra kedvelőket a covid eseménytelenségéért.

A szombati napon a kreatív írókörök kapnak nagy szerepet, de például Likó Marcival és Géczi Jánossal is találkozhatunk: a Papírkutyában adják elő zenés irodalmi műsorukat. A Kortársak vacsorára elnevezésű programpont vendége Cserna-Szabó András lesz, aki amellett, hogy a moderátor kérdéseire válaszol, megfőzi kedvenc ételét, melyet a végén felszolgál a közönségnek. Szintén szombaton találkozhatunk Vecsei H. Miklóssal az Expresszóban, ahol többed magával adja elő a Párbeszéd sötétben - Csoóri-estet. Ezen a napon az Incognitóban Wunderlich József, a Vígszínház színésze együttesével lép fel, majd dedikál.

A vasárnapi zárónapon az Utas és Holdvilágban veszprémi, vagy veszprémi kötődésű írókkal is jobban megismerkedhetünk, így Korinek Jankával, Éltető Erzsébettel, és Somogyi Csabával.

A rendezvény minden programja ingyenes, de néhányuk regisztrációhoz kötött. A teljes program itt érhető el.

Szabó Eszter
Domján Attila
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.