Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Közösségi lombgyűjtést és szemétszedést szerveznek

2021. október 26. 14:13
Az Egry lakótelep és a Takácskert egy-egy része szépülhet meg a lombhullató ünnep és az ösvénytakarítás alkalmával.

Ismét közösségépítő-környezetszépítő akciót rendeznek az Egry lakótelepen. A városrészen korábban önkéntes munkában az óvoda kerítését festették ki a lakosok, most ugyanezen elvek mentén a lehullott faleveleket gyűjtik majd össze. November 6-án, szombaton 9 órától az Egry úti óvoda főbejáratnál várják azokat, akik szívesen tennének a környezetükért-mindezt egy beszélgetős-teázós-forraltborozós hangulatban- közölte Csík Richárd, a városrész önkormányzati képviselője kedd délelőtt. Mint mondta, az akcióval nem a VKSZ Zrt. munkáját szeretnék elvenni, a megmozdulás inkább a hasznos közösségépítésről szól.

 –A városból már két civil szervezet, a Pro Bono Veszprémért és az Ovári Ferenc Baráti Kör jelezte, hogy részt vesz az eseményen. Ha az első alkalommal megszervezett lombhullató ünnep sikeres lesz, a jövőben is megszervezik- mondta Csík Richárd.

Fotó: Freepik.Fotó: Freepik.

A lombhullató ünnep előtt egy héttel korábban, azaz most szombaton, október 30-án reggel 9 órától az Egry lakóteleptől nem messze, a Takácskertben is szerveznek egy hasonló megmozdulást. Igaz, itt nem a lombok összeszedését, hanem a Palást utcai ösvényen eldobált szemetet szedik majd össze. Ez az a kitaposott sétaútvonal, amely az utcát köti össze az állatkerttel- ezt már Halmay Gábor, a városrész önkormányzati képviselője mondta. A szemétszedéshez a civil, -és ifjúsági szervezetek mellett a Jeruzsálemhegyi Baráti Kör és cserkészek is csatlakoztak. Ide is várják azokat, akik szívesen jobbítanának a környezetükön.

Az önkormányzati képviselők kiemelték, ha a programok működőképesek, akkor más városrészen is megjelenhetnek hasonló akciók. Rossz idő esetén a programok elmaradnak és később pótolják ezeket.

Halmay Gábor, Csík Richárd és Temesvári Balázs.Halmay Gábor, Csík Richárd és Temesvári Balázs.

-A VKSZ Zrt. mindkét eseményhez szívesen csatlakozik, hisz úgy látják, azokban a városokban érzik jól magukat a lakosok, ahol maguk is hozzájárulhatnak a környezetszépítéshez. Ott, ahol fejlett közösségépítő és identitáserősítő megmozdulásokat szerveznek, a város is sikeressé válik-mondta a közüzemi szolgáltató vezérigazgatója, Temesvári Balázs.

A VKSZ Zrt. amellett, hogy biztosítja a zsákokat, a kesztyűket, és az egyéb eszközöket, a lombhullató ünnep alkalmával kísérleti jelleggel egy olyan tárolót is elhelyez az Egry lakótelepen, amelybe az összegyűjtött faleveleket gyűjtik, amelyek aztán komposztálódhatnak a tél folyamán. Ezt a masszát az ökológiai fenntarthatóság jegyében tavasszal a városrész gondozásához kívánják majd felhasználni. Temesvári Balázs azt is elmondta, a komposztáló semmiféle szaghatással nem jár majd. Az ösvénytakarításkor összegyűjtött szemét kezeléséről szintén a társaság gondoskodik-közölte.

Az eszközöket a VKSZ Zrt. biztosítja. Fotó: Freepik.Az eszközöket a VKSZ Zrt. biztosítja. Fotó: Freepik.

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.