2023. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Több és rendezettebb parkolóhely a Vetési környékén

A Kemecse utca és környékének parkolási fejlesztéséről tartott lakossági fórumot Csík Richárd, önkormányzati képviselő a városrészben élőknek. A fórumon a képviselővel együtt véleményezhették az érintett veszprémiek az elkészült terveket, valamint választ kaptak több kérdésükre is.

A Kemecse utca, valamint a környező részek parkolási helyzetéről közel egy éve volt az első lakossági fórum, ott a városrész önkormányzati képviselője, Csík Richárd elmondta, nekilátnak elkészíteni a terveket egy rendezettebb, a mostaninál több parkoló kialakítására.

A tervezési folyamat most ért véget, azt pedig, hogy egy évre volt szükség mindehhez a képviselő azzal indokolta egyrészről, hogy jelenleg annyi fejlesztés zajlik a városban, hogy a tervezők le vannak terhelve. Másrészről pedig többször módosították a terveket, hogy megfeleljen annak az egyik alapvető kritériumnak, hogy nem csökkenhet a már meglévő parkolóhelyek száma.

Az újratervezést követően szerda délután a lakossági fórumon már egy 74 férőhelyes parkoló terveiről tudott beszámolni a képviselő, amit be is mutatott a megjelent városrészi lakosoknak.

Itt elhangzott, hogy a parkolóhelyek bővítésének tervezésekor figyelembe vették, hogy továbbra is párhuzamosan lehessen közlekedni, valamint jelentős fakivágásokkal sem számolnak, összesen 3 fát távolítanak el, mindegyike öreg és beteg már.

A tervek jelenleg arra várnak, hogy beadják őket engedélyeztetésre, viszont ezt megelőzően a képviselő elmondása szerint mindenképpen véleményeztetni szerette volna az érintett lakosokkal.

A fórumon egyébként pozitív fogadtatása volt a koncepciónak, de ezen kívül több aktuális téma is felmerült. Többek közt a Vetési Albert Gimnázium kapcsán, pontosabban az intézmény és a környéken élők parkolási lehetőségeinek kapcsolatáról. Igényként megfogalmazódott, hogy rendezvényekkor – sportesemény, vagy szülői értekezlet – nyissák meg az iskola parkolóját is, mert így kevésbé terhelik az ide érkezők a többi parkolót. Ezekre a felvetésekre az iskola vezetését képviselő Szűcs Attila, igazgató is nyitott volt.

Ami hosszabb távú elképzeléseket illeti, Csík Richárd elmondta, mivel az Egry lakótelep folyamatosan fiatalodik és sok kisgyermekes család telepedik le ezen a környéken, szeretné játszótérrel bővíteni a szabadtéri lehetőségeket az említett parkoló végén, amit a lakosok is támogattak, a képviselő pedig elmondta, dolgozni fog ennek megvalósításán.

vehir.hu

További cikkek

Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a mentőcsapat, befejezték a keresést
Nem találta meg Suhajda Szilárdot a Mount Everesten a hegymászó keresésére pénteken reggel indult mentőcsapat, ezért befejezték a keresést - írta szombaton a Hóhatár - a Mozgásvilág hegymászó hírei Facebook-oldal.
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
Kerti tó: a békák utolsó menedéke?
A kétéltűek közel 370 millió éve élnek a Földön, mi mégis évtizedek alatt a kihalás peremére sodortuk őket. Az állománycsökkenésük Magyarországon is drasztikus ütemben zajlik. Ha a tendencia nem változik, akkor néhány éven belül a legtöbb tájegységünkről eltűnnek. Jó hír viszont, hogy egyénileg is sokat tehetünk a megmentésük érdekében, ha saját kertünkben szaporodó- és élőhelyet biztosítunk számukra. Kántás Zoltán, környezetvédelmi méréstechnikus, aktív természetvédő írása.
Véget értek az írásbeli érettségik
Véget értek az írásbeli érettségik
Befejeződnek pénteken a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszakának írásbeli vizsgái - közölte az Oktatási Hivatal.
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Korai fejlesztő ellátás létesül, békepárti nyilatkozathoz csatlakozott az önkormányzat, a hulladékkezelő társulást vizsgálta az OLAF
Rendhagyó módon nem a Városházán, hanem az Acticityben rendezték meg a képviselőtestület ülését csütörtökön.
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Milyen állat nyomát találták meg Veszprém mellett?
Az egyik veszprémi fórumba töltötték fel azokat a képeket, amiket valaki a város mellett fotózott és jól láthatóan egy emberi tenyér méretéhez hasonló nagyságú állati lábnyom látható rajta. A tippek elindultak, hogy milyen élőlény hagyta hátra ezt a nyomot, valaki már medvét látott benne. Mi megkérdeztük erről az egyik helyi vadásztársaság elnökét.