2021. szeptember 27.
//
Adalbert névnap

Átadták a Pannon Egyetem MFTK végzős hallgatóinak diplomáit

Ünnepélyes diplomaátadót tartottak péntek délelőtt a Pannon Egyetem B aulájában; hosszú idő óta a hallgatók is találkozhattak egymással, ha már a valódi egyetemi életérzést el kellett felejteniük.

A világjárvány burkot tett körénk, néhány hete még az sem volt biztos, hogy megtarthatják az ünnepélyt, így talán hatványozottan érzelemdúsabban telt a rendezvény. A pandémia hatalmas lelki terhet rótt a végzős hallgatókra is, különösen példaértékű tehát, hogy egy ilyen helyzetet végül oklevéllel a kezükben zárhatnak.

Navracsics TiborNavracsics Tibor

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében megfogalmazta, a történelem során még nem volt arra példa, hogy egy világjárvány közepén a technika ilyen mértékű segítséget nyújtott volna, ugyanakkor hozzátette, inkább mennyiségi, mint minőségi segítség ez:

A valós közösségek virtuális közösséggé váltak, pedig az egyetem egy olyan köztársaság, ahol a tapasztalt oktatók és a tapasztalni vágyó hallgatók együtt élnek, együtt alkotnak és gondolkodnak, ennek eredményeként pedig újat adnak a világnak, ehhez viszont a fizikai közelség is szükségeltetik.

Ezt veszélyezteti még ma is a járvány, és hiába a zseniális technika, ha a lelkek nem tudnak találkozni és közösséget alkotni.

Navracsics Judit, a Kar dékánja reméli, hogy az egyetemen megszerzett kompetenciák egy életre biztosítják majd a végzett hallgatók megélhetését. Hozzátette, talán nem csak kompetenciákat sajátítottak el, hanem kritikai gondolkodást, kreativitást, tenni akarást, és azzal a határozott céllal hagyják el az intézmény falait, hogy a világot jobbá, szebbé, gazdagabbá tegyék.

A dékánasszony beszámolt az intézmény fejlesztéseiről, sikereiről is, mint elmondta, már csak az életnek kell normalizálódnia, és akkor jobb körülmények között újra beindulhat a normális oktatás. Az ünnepélyen a végzős hallgatók Komáromi Klaudiát választották az évfolyam szeniorjává. 

Szabó Eszter
Domján Attila

További cikkek

Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
Együttműködési megállapodást kötött a Veszprém Megyei Mérnöki Kamara és a Pannon Egyetem
A megállapodással újabb távlatok nyílnak a két intézmény hosszútávú oktatási, kutatási és fejlesztési együttműködései terén, illetve a már meglévő szakmai kapcsolatok is tovább erősödnek.
Bécsy Tamásról, az iskolaalapítóról tartottak kerekasztalbeszélgetést
Bécsy Tamásról, az iskolaalapítóról tartottak kerekasztalbeszélgetést
A Papírkutya Kultúrbisztróban már a harmadik olyan kerekasztalbeszélgetésnek lehettünk tanúi, melyet a Pannon KultúlKlub szervezett. Kedd este olyan színháztörténészek beszélgettek Bécsy Tamásról, akik az iskolaalapítóval hallgatói, kollegiális viszonyban voltak.
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Tovább erősíti informatikai képzését a Pannon Egyetem
Három informatikai laborral gazdagodott a Pannon Egyetem az Európai Unió támogatásával. Az eszközök mellé képzési programot is kapott az intézmény.
Személyesen köszönthették a gólyákat az ünnepélyes tanévnyitón
Személyesen köszönthették a gólyákat az ünnepélyes tanévnyitón
A Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Kar Tanévnyitó ünnepségét szerda délelőtt tartották az intézmény B épületének aulájában.
Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt.
Partnerséget kötött a Pannon Egyetem, Veszprém városa és az MVM Zrt.
Nem egyszeri projektekben, hosszú távú stratégiában gondolkodik a három partner, akik hétfőn a Városházán kötöttek együttműködési megállapodást céljaik összehangolásáról.