Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nevezzünk el közterületet Auer Lipótról!

2020. június 15. 4:05
Három javaslattal állt elő az MSZP-LMP-P frakció: közterületet neveznének el Auer Lipótról, áteresszel biztosítanák a gyalogos átkelést a megújuló déli elkerülőn és rendeznék a vasútállomás környezetét.

Az önkormányzati frakció javaslatait Hartmann Ferenc frakcióvezető valamint Benczik Gabriella és Gerstmár Ferenc önkormányzati képviselők ismertették pénteken. 

Mint elmondták, a 175 évvel ezelőtt Veszprémben született világhírű hegedűművész, Auer Lipót nevét számos magyarországi településen viseli közterület – éppen a szülővárosában nem, ennek pótlására nyújtanak be javaslatot. Hogy melyik közterület vegye fel a művész nevét, azt a szakértői bizottságra bíznák. 

A nyolcas út épülő déli elkerülő szakaszával kapcsolatban azt kéri a képviselőcsoport, hogy biztosítsák a Cholnoky lakótelepen élők számára az átkelést a Látóhegy irányába. A jelenlegi tervek szerint ugyanis erre csak az Almádi úti csomópontban lesz lehetőség, így óriásit kell kerülniük azoknak, akik kutyát sétáltatnának, nordic walkingolnának a területen. A javaslat szerint egy jelenleg is meglévő, másfél méteres áteresz megnagyobbításával orvosolni lehetne a problémát. 

A képviselők azzal kapcsolatban is tájékozódnának, milyen tervek és milyen ütemezés szerint képzeli a városvezetés a vasútállomás és környezetének megújítását. Mint arra rámutattak, a terület nem méltó arra, hogy egy XXI. századi megyeszékhely, Európa Kulturális Fővárosának kapuja legyen. A fejlesztés azonban nemcsak az EKF-program, hanem az itt élők mindennapjai szempontjából is fontos lenne. 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.