Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Varga Gréta lett az év ifjúsági atlétája

2019. december 3. 14:38
A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület nagy reménységét, Varga Grétát választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján múlt pénteken. Gréta mellett az év atlétája címre Kéri Bettina, valamint Molnár Attila is jelölt volt.

November 29-én a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hagyományos évzáró ünnepségét, melyen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a meghívottakat.

A díjátadón az elmúlt év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó utánpótláskorú, felnőtt, valamint parasportolók mellett edzőik vehettek részt, akik közül a MASZ döntése alapján az év atlétái is kikerültek.

Tóthné Stupián Anikó és Varga Gréta BarbaraTóthné Stupián Anikó és Varga Gréta Barbara

A naptári esztendőben elért eredményeik alapján a veszprémi Sportolj Velünk SE három atlétája – Kéri Bettina, Molnár Attila, illetve Varga Gréta Barbara – mellett edzőjük, az SVSE elnök Tóthné Stupián Anikó is meghívást kapott az ünnepségre.

Ugyanis az Sportolj Velünk SE edzőjét és kiválóságait az elmúlt évben nyújtott kimagasló eredményeik alapján elismerő oklevéllel jutalmazták, valamint az év atlétája címre is jelölték.

Kéri Bettina 4x100 m-es váltófutásban, 44,93-as idővel utánpótlás országos csúcsot ért el a svédországi Gavlenben nyáron rendezett U23-as Európa-bajnokságon, amellyel a kilencedik helyen zárta a megmérettetést.

Molnár Attila és Varga Gréta pedig a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) nyújtott szenzációs teljesítményük által vehettek részt az idei évi gálán.

Kéri Bettina, Tóthné Stupián Anikó, Varga Gréta és Molnár AttilaKéri Bettina, Tóthné Stupián Anikó, Varga Gréta és Molnár Attila

Molnár Attila 400 méteres síkfutásban harmadik helyezést ért el 48,09-es eredménnyel, valamint a sprintváltóval beállította az ifjúsági országos csúcsot is, míg Varga Gréta 2000 m akadályfutásban szerezte meg az ezüstérmet 6 perc 45,95 másodperces időeredményével.

A szövetség egyöntetűen úgy ítélte meg, hogy az ifjúsági korú Varga Gréta teljesítménye, valamint eredményei alapján korosztályában a legérdemesebb a cím elnyerésére.

A veszprémi futó ünnepélyes keretek között, edzője társaságában vehette át a megtisztelő kitüntetést.

Simon Dani
további cikkek
SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon SVSE SVSE: hét érem az U18-as magyar bajnokságon Székesfehérváron az U18-as atlétikai magyar bajnokságon vettek részt a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétái, akik az elmúlt hétvégén összesen hét érmet szereztek; Derdák Sára duplázott, 1500 m-en és 800 m-en is a dobogó legfelső fokára. 2024. június 19. 20:01 Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek SVSE Legkisebbektől a legnagyobbakig – sűrű a hétvége az SVSE-nek Előfordulnak olyan „hosszú hétvégék”, amikor minden pillanatban történik valami és nincs idő „megállni”. Kapkodjuk a fejünket, hogy éppen hol és mi történik. Ilyen hétvége „íródott” a veszprémi Sportolj Velünk SE számára, amely megszállta péntektől vasárnapig a székesfehérvári atlétikapályát. 2024. június 17. 13:37 Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről Gyulaffy László Általános Iskola Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről A rátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Általános Iskola az elmúlt hétvégén rendezte meg hagyományos futóversenyét. Az izgalmas megmérettetésen a gyermekek szüleikkel, tanáraikkal karöltve teljesítették a több mint 1 kilométeres távot – FOTÓRIPORT. 2024. június 17. 11:30 Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon Bartha-Kéri Bianka Kéri Bianka két számban is bizonyított a római Európa-bajnokságon A veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) atlétája az olaszországi Rómában rendezett atlétikai Európa-bajnokságon 800 méteren, illetve a 4x400 méteres női váltóval is jól szerepelt. 2024. június 12. 9:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.