Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C
2023. december 4. Barbara, Borbála
Veszprém
1°C

Varga Gréta lett az év ifjúsági atlétája

2019. december 3. 14:38
A veszprémi Sportolj Velünk Sport Egyesület nagy reménységét, Varga Grétát választották az év ifjúsági atlétájának a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos évzáró gáláján múlt pénteken. Gréta mellett az év atlétája címre Kéri Bettina, valamint Molnár Attila is jelölt volt.

November 29-én a fővárosi Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) hagyományos évzáró ünnepségét, melyen dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár köszöntötte a meghívottakat.

A díjátadón az elmúlt év legkiemelkedőbb teljesítményét nyújtó utánpótláskorú, felnőtt, valamint parasportolók mellett edzőik vehettek részt, akik közül a MASZ döntése alapján az év atlétái is kikerültek.

Tóthné Stupián Anikó és Varga Gréta BarbaraTóthné Stupián Anikó és Varga Gréta Barbara

A naptári esztendőben elért eredményeik alapján a veszprémi Sportolj Velünk SE három atlétája – Kéri Bettina, Molnár Attila, illetve Varga Gréta Barbara – mellett edzőjük, az SVSE elnök Tóthné Stupián Anikó is meghívást kapott az ünnepségre.

Ugyanis az Sportolj Velünk SE edzőjét és kiválóságait az elmúlt évben nyújtott kimagasló eredményeik alapján elismerő oklevéllel jutalmazták, valamint az év atlétája címre is jelölték.

Kéri Bettina 4x100 m-es váltófutásban, 44,93-as idővel utánpótlás országos csúcsot ért el a svédországi Gavlenben nyáron rendezett U23-as Európa-bajnokságon, amellyel a kilencedik helyen zárta a megmérettetést.

Molnár Attila és Varga Gréta pedig a nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) nyújtott szenzációs teljesítményük által vehettek részt az idei évi gálán.

Kéri Bettina, Tóthné Stupián Anikó, Varga Gréta és Molnár AttilaKéri Bettina, Tóthné Stupián Anikó, Varga Gréta és Molnár Attila

Molnár Attila 400 méteres síkfutásban harmadik helyezést ért el 48,09-es eredménnyel, valamint a sprintváltóval beállította az ifjúsági országos csúcsot is, míg Varga Gréta 2000 m akadályfutásban szerezte meg az ezüstérmet 6 perc 45,95 másodperces időeredményével.

A szövetség egyöntetűen úgy ítélte meg, hogy az ifjúsági korú Varga Gréta teljesítménye, valamint eredményei alapján korosztályában a legérdemesebb a cím elnyerésére.

A veszprémi futó ünnepélyes keretek között, edzője társaságában vehette át a megtisztelő kitüntetést.

Simon Dani
további cikkek
Három bajnoki címet szerzett az SVSE Három bajnoki címet szerzett az SVSE A veszprémi Sportolj Velünk SE három bajnoki címet zsebelt be a mezei futó liga elmúlt hétvégi, utolsó fordulójában. A Szombathelyen rendezett versenyen U14-es kategóriában Kingl Marcell László, az U16-osoknál Szirbek Titus, az U18-asoknál pedig Derdák Sára állhatott fel a dobogó legfelső fokára. 2023. november 29. 20:31 Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál szabadidősport Több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a Balatonnál A hideg és szeles időjárás ellenére több mint háromezren búcsúztatták az őszi futószezont a 20. Jysk Balaton Maraton és félmaratonon. 2023. november 19. 21:51 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket SVSE A cudar időjárás sem állíthatta meg a veszprémieket Hiába a hideg, szeles, esős idő, a veszprémi Sportolj Velünk SE atlétáit ez még inkább motiválta a mezei liga legutóbbi versenyén, ahol három bajnoki cím született: Nyemcsok Belián (U8), Schindler Dóra (U10) és Polgár Soma (U12) is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. 2023. november 14. 12:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.