Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Napirend előtt: fellendült az új kádártai Közösségi Ház működése

2017. április 27. 11:01
80%-kal bővült a ház tereinek bérlése, új csoportok alakultak, az eddigi klubok megelégedéssel használják a termeket - mondta a csütörtöki közgyűlésen napirend előtt Czaun János fideszes képviselő a márciusban felújított kádártai Közösségi Házról.

Tavaly a városi konzultáció során már szóba került, hogy a kultúra nagyobb szerephez fog jutni a kertvárosban, amelynek az első feltétele valósult meg a volt TSZ ház márciusi felújításával, az új művelődési ház felavatásával.

Czaun János közgyűlés előtti felszólalásában méltatta a beruházást, ahogy mondta, azóta érezhetően fellendült a ház élete.

A korábbi TSZ házat négy éve kezdték el felújítani, közösségi erővel, korábban, a komplexum részeként pedig már felavatták a ház mellett található műfüves pályát. Az épület új tetőt kapott, cserélték a nyílászárókat, a körbeszigetelést is megoldották, a kazán és a teljes elektronikus hálózat megújult, a nagyterem új burkolatot és világítótesteket kapott, emellett klubszobát és két irodát alakítottak ki.

A fideszes önkormányzati képviselő a lakosság segítségét megköszönve elmondta, az átadás óta eltelt egy hónapban érezhetően fellendült a Közösségi Ház működése. Az eddigi klubok megelégedéssel használják az új klubtermet, és a közösségi tereket, új csoportok is alakultak.

czaun jános a februári közgyűlésenczaun jános a februári közgyűlésen

Czaun kiemelte, a terek bérlése 80%-kal megnövekedett az eddigiekhez képest. „Még egy felnőttképzési iskola is megkeresett bennünket egy hosszú távú együttműködéssel”- tette hozzá.

Nincs információ Mészáros Lőrinc veszprémi befektetéseiről

Gerstmár Ferenc (LMP) a napirend előtti interpellációjában arra volt kíváncsi, igaz-e a sajtópletyka, miszerint Mészáros Lőrinc több belvárosi ingatlant is kinézett magának. Porga Gyulának erről nincs információja, szerinte magát az érintettet kellene megkérdezni. Egy biztos: a jelenleg árult 4-5 önkormányzati ingatlan felől biztosan nem érdeklődött.

A Demokraták Veszprémért frakcióvezetője, Hartmann Ferenc a Csarnok Kft. által a veszprémi kézilabdaklubnak kölcsönadott 500 millió forint visszafizetése felől érdeklődött. A polgármester elmondta, a kölcsönszerződést meghosszabbították az év végig, megnyugtatva ezzel a szocialista képviselőt. A polgármesternek az ISZSZ üggyel kapcsolatban sincs új információja, a nyomozást végző szervekhez irányította Hartmannt.

Veszprémi közgyűlés április 27-én a városháza kossuth-termébenVeszprémi közgyűlés április 27-én a városháza kossuth-termében

A napirend előtti felszólalásokban a jobbikos Forgóné Kelemen Judit (Jobbik) kérdése révén szó volt még a Kossuth utcai kirakatok megújításáról, melyben a polgármester szívesen egyeztetne az érintett vállalkozókkal; Hegedűs Barbara pedig a Veszprémi Vadvirág Körzeti Óvoda és a Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola bázisintézménnyé válását dicsérte. Halmay György a diáképítészek konferenciájáról, Brányi Mária a Vass Gyűjtemény bécsi vendégkiállításáról és a VKSZ ZRT. Föld napi programjairól számolt be.

Némedi Lajos alpolgármester méltatta azt a felmérést, miszerint a szelektív hulladékgyűjtés (italos kartonok) hatékonyságának tekintetében Paks, Székesfehérvár, Kecskemét és Monor városa mellett Veszprém lakossága szelektálja a leghatékonyabban a tejes- és gyümölcsös italos kartondobozokat az országban.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06 Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.