Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színes őszi programok a múzeumban

2015. augusztus 27. 15:56
Bemutatta őszi programjait csütörtökön a Laczkó Dezső Múzeum. A sajtótájékoztatón került sor a Vakok és Gyengénlátók Egyesülete és az intézmény közötti együttműködési megállapodás aláírására is.

Csehné Huszics Márta, a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesületének elnöke az együttműködési megállapodás aláírása előtt elmondta, hogy a látássérültek számára más csatornákon érkeznek az információk az élményszerzéshez, a tanuláshoz mint általában, ezért nagyon fontos minden olyan lehetőséget meragadni, ahol fel lehet hívni az emberek figyelmét arra, hogy hogyan lehet a látássérülteknek megmutatni a világot. A megállapodás keretében létrejövő speciális tárlatvezetés során, a szokásosnál lényegesen több szóbeli információt nyújtanak a múzeum szakemberei a kiállított tárgyakról, alkotásokról.

S. dr. Perémi Ágota és Csehné Huszics MártaS. dr. Perémi Ágota és Csehné Huszics Márta

S. dr. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója szerint a csütörtökön aláírt együttműködés arra szolgál, hogy két szervezet segítse egymást abban, hogy minél több művészeti, illetve történelmi élménnyel gazdagodhassanak a súlyosan látássérült emberek is. Az egyesület munkatársai rávezetik, felkészítik a tárlatvezetőket a látássérültekkel való találkozásra kommunikációra, és propagálják sorstársaik körében a Lackó Dezső Múzeum kiállításait, valamint több közös program megrendezése is szerepel a tervek között.

A sajtótájékoztatón került sor a múzeum őszi programjainak bemutatására is. Augusztus 29-én, a Magyar Fotográfia Napja alkalmából az intézmény rendhagyó pályázatot hirdet, amely a múzeum több mint száz éve gyarapodó fotótörténeti emlékeire és fénykép dokumentáló szerepére hívja fel a figyelmet. A Laczkó Dezső Múzeum idén bekapcsolódik a Pannon Egyetem és a város által szervezett „Kopogtató tábor“ programjának szervezésébe is.

Szeptember végén dr. Benedek Adrienn doktornő és az Osrszágos Mentőszolgálat szakavatott munkatársainak segítségével elsősegély-nyújtó és az újraélesztés alapjait bemutató képzésen vehetnek részt az érdeklődők.

Októberben a Várbörtönben megnyitja kapuit a múzeum új, állandó, „A bitófák árnyékában“ című tárlata, amely az 1956-os forradalom és szabadságharc utáni megtorlások veszprémi eseményeit dolgozza fel. Kuriózumként Brusznyai Árpád eddig nem még nem ismert személyes tárgyai is megtekinthetőek lesznek a kiállításban.

A múzeum részletes programjáért kattintson ide.

Csepely Máté
Domján Attila
további cikkek
Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. ma 11:34 Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.