Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C
2024. május 7. Gizella
Veszprém
16°C

Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson

2024. április 26. 14:04
Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen.

A Jager Holding cégcsoport száz százalékban magyar tulajdonban lévő vállalat. Vezetője, Csatári László harmincöt évvel ezelőtt egyszemélyes vállalkozóként kezdte még műanyagipari fröccsöntőként, amivel főleg az autóipart szolgálta ki, majd saját márkájú műanyag gépészeti termékeivel jelent meg a piacon. Ma már Európa egyik legjelentősebb műanyagipari energetikai szekrénygyártója, Magyarország mellett Romániában is jelen van, ezen kívül több mint húsz országba exportálja is termékeit.

Ennek a széles portfóliónak az egyik ágát bővítette most Csatári László és lépett előre a csővezetékek gyártásában.

A nemesvámosi központ területén alig két hónap alatt bontottak el egy régi raktárépületet, majd építettek fel egy újat, ahol már el is indult a vezetékek gyártása. Mindezt ráadásul teljes egészében saját erőből. Csatári László a cég nyereségéből forgatott vissza a vállalkozásába és fejlesztette tovább azt. A beruházás egyébként 400 millió forintba került, és tizenkét új munkahelyet teremtett a Jager Pipe Kft-ben.

A csütörtöki ünnepélyes átadón a cégvezető azt mondta: abban, hogy ilyen hamar, szinte már rekordidő alatt felépülhetett az új csarnok, minden kollégájának és az összes partnerének a fejlesztésben nagy érdemei vannak.

Csatári LászlóCsatári László

Azt vallja – tette hozzá –, hogy az ideális gazdaságban Magyarországon magyar cégek gyártanak magyar termékeket a magyar embereknek, ő ebben pedig szeretne példát mutatni.

Az eseményen jelen volt számos helyi vagy környékbeli partner, cégvezető, Nemesvámos részéről Sövényházi Balázs polgármester, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter is.

Utóbbi úgy fogalmazott: Csatári László igazi polgári mentalitással vállalkozik a térségben, nem csak a helyi gazdaságot pörgeti, hanem cégének hosszú távú jövőjére is gondol, ezért nem fél beruházni, ráadásul saját erőből, ami különösen becsülendő.

A Csatári Holding válságálló – mondta a miniszter, aki méltatta a környék gazdasági stabilitását is, itt külön kiemelte Sövényházi Balázs és Ovádi Péter ezért tett erőfeszítéseit.

Hajas Bálint
Szalai Csaba
további cikkek
'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. 2024. április 25. 10:19 Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Pannon Egyetem Befektetőként tért vissza a Pannon Egyetemre az egykori hallgató Az egyetem a tudást, a cégek pedig a piaci tapasztalatukat és saját tőkéjüket teszik bele abba az az együttműködésbe, ami mindkét félnek előnyös a nap végén. A Pannon Egyetem most egy olyan befektetőcéggel írt alá együttműködési megállapodást, aminek alapítója annak idején Veszprémben végzett, most pedig befektetőként tér vissza az alumni intézménybe. 2024. április 2. 14:52 Város és vállalkozások, együtt, egymásért Város és vállalkozások, együtt, egymásért Három ínséges év után idén már konszolidálódni látszik a hazai gazdaság helyzete, amit a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) is szeretne felpörgetni azzal, hogy több területen és folyamatos jelleggel nyújt segítséget a hazai vállalkozóknak. Csütörtök este a VOSZ Veszprém vármegyei szervezete tartotta meg aktuális taggyűlését és fórumát, ahol az is elhangzott, milyen szimbiózis van az önkormányzat és a helyi vállalkozók között. 2024. március 22. 10:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.