Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C
2024. július 15. Henrik
Veszprém
28°C

Megnyílt a Pablo és Picassohoz kapcsolódó kiállítás

2024. június 22. 16:08
A Pannon Várszínház legújabb előadása a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musical. Ehhez kapcsolódóan a teátrum gyermekrajz pályázatot hirdetett. A beérkezett pályaművekből pénteken nyílt kiállítás a színházban, Formákban a világ címmel.

Megérkezve a Pannon Várszínház második emeleti folyosójára, ahol a kiállítás megtekinthető, hirtelen elgondolkodom, tényleg gyermekek rajzai ezek? Szebbnél szebb, komolyabbnál komolyabb alkotások; sok időt szánjon rá, aki elmegy és megtekinti.

Vándorfi László, a színház igazgatója örömmel számolt be arról, hogy a Művészetek Háza Veszprémmel közösen hirdették meg a képzőművészeti pályázatot, ezzel is készülve a családi előadásra. A több mint ötszáz pályamű az ország minden pontjáról, sőt, határon túlról is érkezett, ebből száznyolcvankilenc került a falakra.

Dohnál Szonja, a kiállítás egyik kurátora, zsűrije megköszönte a gyermekeknek a kreativitást, majd hozzátette, ez nem csupán egy verseny volt, de igazi kihívás is, ami arra ösztönözte az általános iskolásokat, hogy lépjenek túl a megszokott formákon, merjenek nagyot álmodni, asszociáljanak szabadon, és kísérletezzenek bátran.

Továbbá arra biztattak mindenkit, merjék kifejezni saját látásmódjukat, ne a konvenciókkal foglalkozzanak, hanem az önkifejezéssel. Ahogy Picasso mondta, a tárgyakat úgy festem le, ahogy elgondolom azokat, nem pedig úgy, ahogy látom.

Az eseményen egyébként részt vett többek között Vetter Szilvia, a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány elnöke, Gregor Bernadett színésznő, az Alapítvány tagja.  

Szabó Eszter
Szalai Csaba

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.