Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C
2024. július 25. Kristóf, Jakab
Veszprém
26°C

Ötvenéves a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub

2024. június 5. 15:02
A jubileum alkalmából kedden az Agórában tartottak közös ebéddel egybekötött ünnepséget, ahol megemlékeztek az elmúlt időszakról, megosztották egymással benyomásaikat, érzéseiket.

Kulturális műsorral, fiatalok verseivel, énekeivel indult az esemény, mondhatni remek kezdőlökés volt a zenei összeállítás, ami megalapozta a hangulatot. A Padlás musical Fényév távolság című műve, a József Attila életéről szóló musical Ha megszeretlek című dala is elhangzott, de még egy Edith Piaf-sanzon is felcsendült.

A kulturális műsor után Porga Gyula polgármester köszöntötte a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klubot. Mint elmondta, nem ez az első alkalom, hogy a bűvös ötvenes szám miatt találkoznak, hiszen nemrég egy kiállításmegnyitó is alkalmat adott az ünneplésre, amely szintén a jubileum kapcsán jöhetett létre. Ebből is látszik, mennyire aktív a klub, pedig Porga szerint rendkívül nehéz lehet egy közösséget életben tartani, ráadásul fél évszázadon keresztül.

A polgármester rávilágított: egy csapat élén elhanyagolhatatlan egy jó vezető, aki motiválja a közösséget, és aki felmutatja, miért is érdemes a klub tagjának lenni. Porga szerint a nyugdíjas klub éppen azt teljesítette, ami az Európa Kulturális Fővárosa program célja volt tavaly: nem egyedül, hanem közösségben vitt véghez nagy dolgokat. Ezzel pedig nem csak a város, de maga a közösség is megerősödött.

A polgármester köszöntője után az Agóra részéről Nevada Amália is felszólalt, aki kifejtette, mindig öröm ilyen nagy eseményeket befogadni a házba, majd rátért arra, hatalmas felelősség és munka lehet ötven éven át életben tartani egy közösséget. Kálmán Györgyné Ilike, a klub vezetője is összegezte az elmúlt időszakot, és megköszönte a csapatnak a kitartó munkájukat.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban Csak Zene: különleges kiállítás nyílt a művészetek kereszteződéséből a KUNSZT!-ban A Danubia Zenekar, a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) és a KUNSZT! közös szervezésében rendhagyó kiállítás nyílt július 24-én, amely augusztus 24-ig tekinthető meg a Kunszt! kávézóban. A "Csak Zene" című tárlat egy hármas együttműködés eredménye, amely az előadó-művészet, a vizuális művészet és a design világát ötvözi. tegnap 20:54 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. 2024. július 23. 14:59 Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. 2024. július 22. 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.