Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
14°C
2024. április 30. Katalin, Kitti
Veszprém
14°C

Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez

2024. április 17. 13:29
Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek.

Gáspár Sándor gyakori vendége a királynék városának, tavaly nyáron például színpadon is láthatta a nagyérdemű, hiszen az EKF által is támogatott Apacsok című Bereményi-darabban játszott főszerepet, amit az Agórában mutattak be. A többlaki életet élő színész egyik bázisa Alsóörs, ahol a kertészkedésé, a kikapcsolódásé a főszerep. Gáspár Sándor jelenleg a székesfehérvári Vörösmarty Színház tagja, de ahogy a többlakiságából is adódik, több városban játszik.

A Vehír kerekasztal-beszélgetésén kitért a pályáját érintő nagyobb fordulópontokra, és arról is mesélt, miért nem jó, ha a szorongás rárakódik egy próbafolyamatra. Kifejtette: ritka, hogy a túlzott stressz eluralkodik rajta, ám ha mégis előfordul, az a próbák rossz tempójából adódik. Ezen kívül a „kötelező” drukk mindig benne van a színészben, de ez inkább szolgál, mintsem elvesz.

A színész bevallotta, jóval többet szeretne színházba járni, mint amennyire manapság ideje van, és bizony számos filmet is be kell pótolnia. A közönség egyébként az Üvegtigris kapcsán is kérdezte, erre a művész kifejtette: nem feltétlen az áll szakmailag a legközelebb hozzá, ami közönségkedvenc, ugyanakkor büszke és örömmel gondol vissza rá. Elárulta: hamarosan újra láthatjuk a mozivásznon, erre a hallgatóság szeme felcsillant, de addig még sajnos, sokat kell várnunk...

A beszélgetés előtt a színművész rövid interjút is adott portálunknak, amit az alábbiakban tekinthetnek meg.

A Vehír kávéházi beszélgetésének sorozata folytatódik, érdemes figyelni a portálunkat, mert a héten újabb neves vendéget jelentünk be.

Szabó Eszter
további cikkek
Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Gizella-napok Az EKF év lendülete kitart, programdömpinggel érkezik a Gizella Napok Május elején ismét megrendezik a Gizella Napokat, immár a harmincegyedik alkalommal. A nagy múlttal és fontos tradíciókkal rendelkező rendezvénysorozat évről évre tartogat meglepetéseket, és a tavalyi év nagy sikere után idén is tartják a szervezők a színvonalat.   tegnap 17:13 Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Hódolat a négyzetnek, hódolat Albersnek Josef Albers művészetére reflektáló alkotások kerültek bemutatásra a Modern Képtár - Vass László Gyűjteményben. A kiállított festmények közös vonása, hogy saját művészi eszközökkel fejezik ki a hódolat Albersnek és hódolat a négyzetnek tematikában rejlő kettősség lehetőségeit. A kiállítás július 7-ig megtekinthető. 2024. április 28. 8:31 Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Egyszerű emberként az egyszerű embereknek fest lélekkel teli képeket Utoljára tíz éve volt kiállítása Veszprémben Sápi Margit festőművésznek, most viszont visszatért a dózsavárosi könyvtárba elsősorban Veszprém és Balaton témájú alkotásaival. 2024. április 27. 12:00 Veszprém ragyog tovább! Veszprém ragyog tovább! Megnyílt a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programra visszatekintő „Ragyogj tovább! Kétezerhuszonhárom! -  Európa Kulturális Kreatív Régiója: egy évad emlékei, egy évad jövője” című kiállítás a veszprémi Laczkó Dezső Múzeumban. A kreativitás ünnepén 1,5 milliónál is több látogató élvezhette 116 településen 24 műfaj több mint 3600 eseményét. 2024. április 26. 11:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.