Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagyot robbantott az Oppenheimer a Golden Globe-on

2024. január 8. 9:38
A szórakoztatóiparral foglalkozó újságírók által megszavazott díjak közül ötöt is az atombomba születését feldolgozó film nyerte el.

Az Oppenheimer lett az év legjobb filmje dráma kategóriában, elhozta továbbá a legjobb rendező (Christopher Nolan), a legjobb eredeti filmzene (Christopher Göransson), a legjobb drámai férfi színész (Cillian Murphy) és a legjobb férfi mellékszereplő (Robert Downey Jr.) kategóriákért járó arany földgömböket is. 

Legjobb filmek. A legjobb animáció kategóriát A fiú és a szürke gém című japán anime nyerte. Musical és vígjáték kategóriában a Szegény párák, az idegen nyelvű film kategóriában a francia Egy zuhanás anatómiája volt a legjobb tavaly az újságírók szerint. 

A legjobb filmbetétdal díját Billie Eilish vihette haza a Barbie-ban hallható "What was I made for?" című slágerért.

Színészek. A legjobb drámai színésznő Lily Gladstone lett a Megfojtott virágokban nyújtott alakításáért, a legjobb színésznő díjjal a musical és komédia kategóriában Emma Stone-t díjazták a Szegény párákért. A legjobb női mellékszereplő Da'Vine Joy Randolph (The Holdovers). A legjobb drámai férfi színész és legjobb férfi mellékszereplő díjáról fentebb már megemlékeztünk, a legjobb férfi musical és vígjáték színész díját pedig Paul Giamatti kapta a The Holdoversért. 

A Barbie a várakozásokon alul teljesített a Golden Globe díjátadón, elhozta azonban a frissen alapított új kategóriát, vagyis a legnagyobb bevételt termelő alkotásért járó arany szobrocskát.

 

vehir.hu
további cikkek
Víztükör és teagőz Víztükör és teagőz Nagyvári Csaba festményeiből nyílt kiállítás az Íródeákban pénteken. 2024. április 23. 14:01 Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Indul a jegyértékesítés a Gyárkert idei koncertjeire! Nyáron újra koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő előadói várják a közönséget a veszprémi Gyárkert Kultúrparkban - közölték a szervezők kedden.  2024. április 23. 11:53 Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Olaszországig vitték Veszprém kulturális főváros jó hírét a helyi balett növendékek, akik már a profikkal is felveszik a versenyt Martha Graham amerikai táncosnő szerint a legnagyobb táncosokat nem a tudásuk, hanem a szenvedélyük teszik naggyá – az élet pedig újra és újra bizonyítja, ez mennyire igaz. Március 22–24. között az olaszországi Lecce városában mutathatták meg tehetségüket és képviselhették Veszprémet a Victoria Art & Sport Egyesület, illetve a Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola balerinái: a X. IBCDC Domenico Modugno Nemzetközi Balett- és Kortárstánc versenyen nem várt kihívásokkal szembesültek, ráadásul először versenyeztek profi kategóriában, elhivatottságuk mégis a dobogóra repítette őket, bizonyítva, Veszprém méltán lett kulturális főváros.  2024. április 23. 17:42 Kutyacsaholás a színházban állatvédelem Kutyacsaholás a színházban Van kutyabarát kávézó, étterem, könyvtár, hivatal, de egy színházban eddig meglepő lett volna négylábúakkal találkozni. A Veszprémi Petőfi Színház viszont most ebben is formabontó volt, ugyanis a VII. Lélektől Lélekig Fesztiváljának szombati napján az állatvédelemnek és a felelős állattartásnak is szentelt egy beszélgetést, így pedig a teátrum előcsarnokában az érdeklő közönség soraiban feltűnt több kutya is. 2024. április 21. 14:14

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.