Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Jubileumot ünnepelt a Bárczi

2023. december 2. 10:22
Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában. 

Az ünnepségen az iskola tanulói színes műsorcsokorral lepték meg a vendégeket. 

A kisegítő iskola 1948-ban jött létre négy osztállyal. Kezdetben a Jókai utca 48. szám alatt, a mai Gizella Hotel épületében működött, az évtizedek során azonban egyre nőtt a létszám, és az intézmény kinőtte a helyét. 1992-ben költözhetett át a Batthyány utcai egykori bölcsődébe, ahol tizenöt tantermet, tornatermet, könyvtárat, speciális fejlesztő szobákat vehettek birtokba.

A pénteki gálán Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: a gyerekek előadásában megmutatkozott az a lélek, empátia és vidámság, ami a Bárczi iskolát jellemzi. Igazi iránytű ez az intézmény a többi közösség számára, jó volt látni, ahogy a gyerekek egymást biztatták. Ilyen egy igazi közösség, Veszprémet az ilyen közösségek teszik erőssé.

Porga Gyula polgármester szerint egy iskolai gálána  szülők olyan titkokba nyernek bepillantást, amelyek egyébként rejtve maradnak előttük. A gyerekek iskolai életéről csak elbeszélésekből és a naplóból értesülnek, ilyenkor azonban láthatják, hogyan működnek együtt közösségként a gyerekek. Ilyenkor rájövünk, hogy bár fontosak az érdemjegyek, a legnagyobb örömet mégis az okozza, ha a gyerekünket boldognak látjuk és jól érzi magát a közösségében. Ott érezzük otthon magunkat, ahol észrevesznek minket és figyelnek ránk; a Bárcziban tapasztalt egymásra figyelésre pedig az élet minden területén szükség lenne – fogalmazott a polgármester.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Az Európa Kulturális Fővárosa program eredményeit is felmérik Veszprémben Háromhetes, 1200 fős, nagyszabású felmérés indul e héten Veszprémben, amely a város elmúlt hét évének változásait, kiemelten a VEB2023 EKF program hatásait kutatja. A 2017-es széleskörű vizsgálatra alapozott reprezentatív kutatás egyik célja, hogy kiderüljön, miképp látják a veszprémiek saját városukat, annak változásait, fejlődését, élhetőségét. ma 15:23 Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Együttműködési megállapodást írt alá a VSZC és a Veszprémi Érseki Főiskola Kedd délelőtt ünnepélyes keretek között írt alá együttműködési keretmegállapodást a két fél, vagyis a Veszprémi Szakképzési Centrum valamint a Veszprémi Érseki Főiskola. ma 15:28 Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Tárgyakon és történeteken keresztül elevenedik meg a történelem Új állandó tárlattal köszönti a tavaszt a Laczkó Dezső Múzeum. Még töltik a vitrineket, jövő péntektől azonban bárki megtekintheti a Veszprém történelmét a tárgyakon keresztül bemutató kiállítást. tegnap 19:59 Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Holtszezon: a kultúra meghatározó alakjai lepik el a várost a hétvégén Február 22-25. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Holtszezon Nemzetközi Kortárs Irodalmi Fesztivált. Az EKF programja idén is rendkívül színes kínálattal jelentkezik, koncertet ad a 30Y, a Felső tízezer, workshopot tart a FISZ, és a fantasy is komoly szerepet kap. tegnap 14:28

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.