Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C
2024. május 5. Györgyi
Veszprém
22°C

Jubileumot ünnepelt a Bárczi

2023. december 2. 10:22
Gálával ünnepelte fennállásának 75. évfordulóját a Bárczi Gusztáv iskola pénteken az Agórában. 

Az ünnepségen az iskola tanulói színes műsorcsokorral lepték meg a vendégeket. 

A kisegítő iskola 1948-ban jött létre négy osztállyal. Kezdetben a Jókai utca 48. szám alatt, a mai Gizella Hotel épületében működött, az évtizedek során azonban egyre nőtt a létszám, és az intézmény kinőtte a helyét. 1992-ben költözhetett át a Batthyány utcai egykori bölcsődébe, ahol tizenöt tantermet, tornatermet, könyvtárat, speciális fejlesztő szobákat vehettek birtokba.

A pénteki gálán Ovádi Péter parlamenti képviselő kijelentette: a gyerekek előadásában megmutatkozott az a lélek, empátia és vidámság, ami a Bárczi iskolát jellemzi. Igazi iránytű ez az intézmény a többi közösség számára, jó volt látni, ahogy a gyerekek egymást biztatták. Ilyen egy igazi közösség, Veszprémet az ilyen közösségek teszik erőssé.

Porga Gyula polgármester szerint egy iskolai gálána  szülők olyan titkokba nyernek bepillantást, amelyek egyébként rejtve maradnak előttük. A gyerekek iskolai életéről csak elbeszélésekből és a naplóból értesülnek, ilyenkor azonban láthatják, hogyan működnek együtt közösségként a gyerekek. Ilyenkor rájövünk, hogy bár fontosak az érdemjegyek, a legnagyobb örömet mégis az okozza, ha a gyerekünket boldognak látjuk és jól érzi magát a közösségében. Ott érezzük otthon magunkat, ahol észrevesznek minket és figyelnek ránk; a Bárcziban tapasztalt egymásra figyelésre pedig az élet minden területén szükség lenne – fogalmazott a polgármester.

vehir.hu
Kovács Bálint
további cikkek
Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül kultúra Álomfal épül kívánságainkból Beate Winkler alkotásain keresztül A Művészetek Háza közreműködésével Temesvár, Varsó és Berlin után Veszprémben is kiállítást nyitott Beate Winkler alkotóművész és emberjogi aktivista. A helyspecifikus veszprémi installáció megvalósítása 2023-ban az Európa Kulturális Fővárosa évad keretében indulhatott el.   tegnap 22:01 Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka Jánost választották a nemzet színészének Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken. 2024. május 3. 17:01 A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. 2024. május 1. 7:23 Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.