Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nyughatatlan nyugdíjasok a Cholnoky-n

2023. november 18. 20:56
Akár egyszerű összejövetel is lehetett volna a Cholnoky Nyugdíjas Klub életében a péntek esti esemény, de a városrész nyugdíjasai ennyivel nem elégedtek meg és inkább megszervezték első alkalommal a Cholnoky-napot a klubjuk életében, ahol minden tag bemutatott valamilyen kulturális előadást, amiben szívesen és otthonosan mozog. A siker nem maradt el.

A Cholnoky Nyugdíjas Klub az egyik legrégebbi közösség Veszprémben, történetük egészen 1991-ig nyúlik vissza. Jelenleg 70 tagot számolnak, akik közül szinte mindenki ott volt péntek este a városrész iskolájának nagytermében, sokan közülük nem csak nézőként, hanem az este aktív résztvevőjeként.

Mielőtt azonban elindult volna az első Cholnoky-nap programja, a jelenlévőket Klein Béláné Erika köszöntötte, aki röviden bemutatta a klub történetét, valamint azt a szerteágazó tevékenységet, ami jellemzi a mindennapjaikat.

A Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai többek közt rendszeresen összejárnak táncolni különböző stílusokban, van irodalmi körük, kártyaklubjuk a klubon belül és most már jógacsoportjuk is.

Az első Cholnoky-napon – amely program egyébként az egyik tagjuk, Jurics Edit fejéből pattant ki – ezekből mutattak be különböző produkciókat és előadásokat egymásnak és a közönségnek, amelynek soraiban több családtag, barát és városi intézményvezető és képviselő is ott volt, akik kötődnek a városrészhez, név szerint Brányi Mária, Kovács Áron, Benczik Gabriella és Sótonyi Mónika. Utóbbi az este konferálásáért is felel, elsőként például egy táncbemutatót vezetett fel, ahol egy bécsikeringőt adtak elő a klubtagok.

A későbbiekben volt még szavalat, country-tánc bemutató, fellépett a klub kórusa is, a hastáncosok, fináléképpen pedig a néptánccsoportjuk tartott bemutatót, hogy a többi fellépővel együtt bebizonyítsák, hogy a nyugdíjas élet nem feltétlen arról szól, hogy otthon a négy fal között éljen az ember. Bőven meg lehet tölteni izgalmas és aktív elfoglaltságokkal is.

Hajas Bálint
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.