Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

A szeretet és egymás megbecsülése tartja össze 30 éve a Cholnoky Nyugdíjas Klubot

2021. szeptember 29. 13:58
30 éves fennállását ünnepli idén a Cholnoky Nyugdíjas Klub, amelynek tagjai szerda délután tartottak ünnepi összejövetelt, ahol nem feledkeztek meg megemlékezni azokról a társaikról sem, akik már nincsenek köztünk, miközben hosszú perceken át sorolta a klubvezető mindazt, amiben az elmúlt három évtizedeben közösen részük volt.

A Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai dalkörben, tánccsoportban, úszó tanfolyamon, nyelvkurzuson, pim-pong-csapatokban is részt vesznek közösen, de ez a lista még így sem teljes, tekintve, hogy a klub számos területen szervez magának programokat, több, mint 80 fős tagsága pedig a 70 éves átlagkor ellenére is rendkívül aktív.

Kedden délután is sikerült megtölteni a Cholnoky klubkönyvtár termét, ahol a tagok és a klub vezetése több önkormányzati képviselőt és városvezetőt is meghívtak a közös ünneplésre. Brányi Mária, alpolgármester mellett Sótonyi Mónika, Kovács Áron – mindannyiuk választókörzete területileg is kapcsolódik a Cholnoky-lakótelephez – is jelen voltak, valamint Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki egy 80 szeletes tortával lepte meg a nyugdíjas klubot az évforduló alkalmából. A képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, a Cholnoky Nyugdíjas klub ereje nem csak az egyénekből áll, hanem a közösségükből, amiből érezhetően árad a szeretet egymás és mások iránt is.

Az összejövetelen Pájerné Pichler Edit, a klub vezetője foglalta össze a Cholnoky Nyugdíjas Klub elmúlt 30 évét. A számos kirándulást, a közösségi programjaikat a már említett interaktív módokon, a közös fellépéseket és bográcsozásokat.

A klub nem felejtett el megemlékezni azokról a tagjairól sem, akiket az évek alatt elvesztettek. A 30 év alatt 57 tagjuk hunyt el, ráadásul az elmúlt fél évben 11-en, így a mostani ünnepet némileg ez a gyász beárnyékolta.

Az összejövetelen egy kisebb helytörténeti előadást is meghallgathattak a jelenlévők, amelyben felidézték a Cholnoky-lakótelep 1960-as évekbeli építését és azt a változatos társadalmi összképet, ami akkoriban jellemezte a környék lakóit. Utalva ezzel arra, hogy annak idején fiatalok, családok és idősek egyaránt költöztek ide, így hamar nagyon aktív közösségi élet alakult ki a környéken.

Ez hívta életre 1991-ben a klubot, aminek a megalapításában az akkori polgármester, Dióssy László is segített, aki szintén jelen volt a 30 éves jubileumon.

A klubtagok ennyi idő elteltével is ugyanúgy képviselik azokat az értékeket, amelyeket még alapításkor fektettek le, mint a helyszínen megtudtuk, ezek a szeretet, a családiasság, az őszinteség és egymás kölcsönös megbecsülése.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.  ma 11:37 Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Egy közösség, amely tényleg érti, mit jelent jóban-rosszban együtt lenni Alakulásuk után rögvest egy mindenkit bezáró világjárvánnyal kellett szembenézniük, ez mégsem rengette meg az elképzeléseiket: a Cholnoky Kerekasztal várt, kitartott, újra aktivizálódott és ma már negyedik születésnapját ünnepelhette. tegnap 15:43 Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Veszprémi védőháló Böjte Csaba gyermekotthona felett Amikor a világjárvány nem gátolta a szabad mozgást, Veszprémből minden év decemberében elindult egy furgon egyenesen az erdélyi Kovásznába, Böjte Csaba ferences rendi szerzetes által alapított Boldog Apor Vilmos Ház gyermekotthonba megrakodva adományokkal. Romániában jelenleg viharos időszakukat élik Csaba testvér karitatív szervezetei, a veszprémi segítség viszont idén sem marad el. Sőt, a helyi vállalkozók és magánemberek adományait idén már ismét személyesen viszik ki Erdélybe. ma 11:41 Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek V-Busz Párszázas ajánlat a V-Busztól: jönnek a 350 forintos diákbérletek 2024. február 1-től egy vonaljegy áráért utazhatnak a veszprémi helyi járatokon a diákok, jelentette be Porga Gyula polgármester. A V-Busz életében azonban nem ez lesz az egyetlen újítás a jövő évben, hamarosan új elektromos járművekkel is bővülhet a buszflotta. tegnap 11:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.