Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C
2024. július 16. Valter
Veszprém
25°C

A szeretet és egymás megbecsülése tartja össze 30 éve a Cholnoky Nyugdíjas Klubot

2021. szeptember 29. 13:58
30 éves fennállását ünnepli idén a Cholnoky Nyugdíjas Klub, amelynek tagjai szerda délután tartottak ünnepi összejövetelt, ahol nem feledkeztek meg megemlékezni azokról a társaikról sem, akik már nincsenek köztünk, miközben hosszú perceken át sorolta a klubvezető mindazt, amiben az elmúlt három évtizedeben közösen részük volt.

A Cholnoky Nyugdíjas Klub tagjai dalkörben, tánccsoportban, úszó tanfolyamon, nyelvkurzuson, pim-pong-csapatokban is részt vesznek közösen, de ez a lista még így sem teljes, tekintve, hogy a klub számos területen szervez magának programokat, több, mint 80 fős tagsága pedig a 70 éves átlagkor ellenére is rendkívül aktív.

Kedden délután is sikerült megtölteni a Cholnoky klubkönyvtár termét, ahol a tagok és a klub vezetése több önkormányzati képviselőt és városvezetőt is meghívtak a közös ünneplésre. Brányi Mária, alpolgármester mellett Sótonyi Mónika, Kovács Áron – mindannyiuk választókörzete területileg is kapcsolódik a Cholnoky-lakótelephez – is jelen voltak, valamint Ovádi Péter, országgyűlési képviselő is, aki egy 80 szeletes tortával lepte meg a nyugdíjas klubot az évforduló alkalmából. A képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, a Cholnoky Nyugdíjas klub ereje nem csak az egyénekből áll, hanem a közösségükből, amiből érezhetően árad a szeretet egymás és mások iránt is.

Az összejövetelen Pájerné Pichler Edit, a klub vezetője foglalta össze a Cholnoky Nyugdíjas Klub elmúlt 30 évét. A számos kirándulást, a közösségi programjaikat a már említett interaktív módokon, a közös fellépéseket és bográcsozásokat.

A klub nem felejtett el megemlékezni azokról a tagjairól sem, akiket az évek alatt elvesztettek. A 30 év alatt 57 tagjuk hunyt el, ráadásul az elmúlt fél évben 11-en, így a mostani ünnepet némileg ez a gyász beárnyékolta.

Az összejövetelen egy kisebb helytörténeti előadást is meghallgathattak a jelenlévők, amelyben felidézték a Cholnoky-lakótelep 1960-as évekbeli építését és azt a változatos társadalmi összképet, ami akkoriban jellemezte a környék lakóit. Utalva ezzel arra, hogy annak idején fiatalok, családok és idősek egyaránt költöztek ide, így hamar nagyon aktív közösségi élet alakult ki a környéken.

Ez hívta életre 1991-ben a klubot, aminek a megalapításában az akkori polgármester, Dióssy László is segített, aki szintén jelen volt a 30 éves jubileumon.

A klubtagok ennyi idő elteltével is ugyanúgy képviselik azokat az értékeket, amelyeket még alapításkor fektettek le, mint a helyszínen megtudtuk, ezek a szeretet, a családiasság, az őszinteség és egymás kölcsönös megbecsülése.

Hajas Bálint
Kovács Bálint
további cikkek
Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál Fegyvertelen foglyokat mészároltak le Mohácsnál A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően. tegnap 15:22 Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak Elkészültek a Herendi Porcelánmanufaktúrában az idei Forma-1-es díjak HEREND mára világelső kézműves luxus porcelánt készítő manufaktúrává vált. Herend nevének hallatán a világon mindenki a tökéletes minőségű luxus porcelánokra gondol, amely Magyarország országimázsának része. Ugyanígy a Forma 1 Magyar Nagydíj szervezői is, akik 2024. évben ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára bízták meg, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi és konstruktőri trófeáit. tegnap 13:48 A csehbányai falunap a generációk ünnepe közélet A csehbányai falunap a generációk ünnepe A nyár egyik legjobban várt eseménye Csehbányán idén is a hagyományőrző falunap volt szombaton, amely a hőség ellenére összehozta a lakosok minden generációját egy felejthetetlen közös ünneplésre. A falu apraja-nagyja összegyűlt, hogy közösen ünnepeljék a helyi kultúrát és hagyományokat, és ezúttal is sikerült egy különleges napot varázsolniuk. 2024. július 14. 15:56 Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Közös ügyünk az állatvédelem Ovádi Péter: Az állattartók felelőssége, hogy gondoskodjanak kedvenceik biztonságáról a nyári időszakban Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, ismételten felhívja az állattartók figyelmét a nyári meleg okozta veszélyekre. A nyári hónapok forrósága nem csupán az emberek, hanem négylábú társaink számára is komoly kihívást jelent. A kánikula időszakában különösen figyelnünk kell háziállataink jólétére, hiszen a magas hőmérséklet súlyosan megterhelheti őket.   2024. július 14. 11:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.