Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Mezei futás Nemesvámoson

2023. november 7. 15:42 // Forrás: VEDAC
Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye.

A nagyszabású eseményt, a Vesz-Mont Group Kupát – november 11-én, szombaton – ezúttal a település központjában elhelyezkedő parkban rendezik meg, az ott kijelölt egy kilométeres körpályán kell teljesíteni a különböző távokat a különböző korosztályoknak.

A program 10.30 órakor kezdődik a legfiatalabbak futamával, az U8-asok a Kerekes Völgykapu Nemesvámos, az U10-esek az M20 Generál, míg az U12-esek a Mex-Press kupáért szállnak harcba. Az U8-U10-esek 1000 métert, az U12-esek és az U14-es lányok 2000 métert teljesítenek.

Az U14-es korcsoportnak a helyi önkormányzat egyedi díjat ajánlott fel. A legjobb U16-osok megkapják a Veszker Kft. kupáját, az U18-as korosztály leggyorsabb versenyzői pedig az Öveges Zsalutechnika trófeáját vihetik haza. Az U14-es fiúk és az U16-os lányok számára 3000 méter az előírt táv, viszont az U16-os fiúk és az U18-as lányok már 4000 métert futnak.

Az U20 és felnőtt kategóriában a Vesz-Mont Group serleget kapják meg a legjobb férfi és női futók. Az U18-as fiúknak és U20-as, illetve a felnőtt női korosztályoknak 5000 méteres lesz a versenytáv. Ezzel szemben az U20-as és felnőtt férfiaknak 7000 métert kell teljesítenie.

A viadalon nemcsak igazolt sportolók vehetnek részt, várják Veszprém és a környékéről a mozogni vágyó fiatalokat és gyerekeket, akik szívesen kipróbálnák, milyen a hangulata egy mezei futó ligaversenynek. Az U8-U12-es korcsoportban valamennyi befutó ajándékot kap. A Mezei Futó Magyar Liga versenyszámok helyezettjei pedig pénzdíjazásban részesülnek a kiírásnak megfelelően.

vehir.hu
további cikkek
Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről Gyulaffy László Általános Iskola Fotóriport az idei Gyulaffy-futóversenyről A rátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Általános Iskola az elmúlt hétvégén rendezte meg hagyományos futóversenyét. Az izgalmas megmérettetésen a gyermekek szüleikkel, tanáraikkal karöltve teljesítették a több mint 1 kilométeres távot – FOTÓRIPORT. 2024. június 17. 11:30 Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői szabadidősport Több mint tízezer indulóra számítanak a Balaton-átúszás szervezői Több mint tízezer résztvevőre számítanak a szervezők a Balaton-átúszáson, amelyre a tervek szerint július 20-án kerül sor. 2024. június 12. 8:12 Balaton-átevezés július 27-én hetedszer szabadidősport Balaton-átevezés július 27-én hetedszer Július 27-én rendezik meg a hetedik Hervis Balaton-átevezést, amelynek résztvevői kajakkal, kenuval, SUP-pal vagy sárkányhajóval is teljesíthetik a Zamárdi-Tihany-Zamárdi nyolc kilométeres útvonalat. 2024. június 4. 13:32 Ultrabalaton: több mint 25 ezer résztvevő, rekordösszeg karitatív célokra szabadidősport Ultrabalaton: több mint 25 ezer résztvevő, rekordösszeg karitatív célokra Egyéniben magyar győzelmek születtek a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon, amelyen több mint 25 ezer résztvevőt regisztráltak és rekordösszeg, majdnem 23 millió forint gyűlt össze karitatív célokra. 2024. május 5. 20:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.