Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C
2024. július 13. Jenő
Veszprém
26°C

Életet az éveknek: művészeti gálán mutatták meg tehetségüket a nyugdíjasok

2023. október 28. 12:00
Péntek délelőtt az Agóra Veszprém Kulturális Központ adott otthont a nyugdíjas művészeti gálának. 

Az Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetségének Veszprém Vármegyei Egyesülete által szervezett kulturális rendezvénynek a témája a modern tánc és a színjátszás volt. Bodnár Istvánné Zsóka még évekkel ezelőtt gondolt egyet, és összehozta a mozogni, táncolni vágyó nyugdíjasokat. Mint fogalmazott, észrevette, hogy nem könnyű idősként kimozdulni az otthon nyugalmából, ennek ellenére az ötletre több mint százan mondtak anno igent. Így alakult meg a Bónusz Évek Nyugdíjas Klub.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő is köszöntötte a gálán résztvevőket. Beszédében felhívta a figyelmet: ahhoz, hogy Veszprém város ilyen sikeres tud lenni, a nyugdíjasok nagyon sokat hozzátesznek. Ovádi rávilágított: a közösségek erejében van a kulcs, s jól látszik, hogy ezen a téren nincsen hiányérzet.

Húsz produkciót láthattak az érdeklődők, ami azt jelenti, hogy több mint százan léptek színpadra a gálán. A vendégek között felvidéki magyarok is voltak, ami külön öröm volt a szervezőknek.

Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Tizenötödik születésnapját ünnepli a Sobri Jóska Élménypark Július 11. különleges nap volt a Sobri Jóska Élményparkban, hiszen egy napon ünneplték a helyszín születésnapját, valamint a Nagy Kaland Napját. A rendezvény igencsak jó hangulatúra sikeredett, a pecsétgyűjtő verseny, a kincsvadászat, a tutajhúzás, a hangszersimogató is remek alkalmat adott a kikapcsolódásra. Menet közben pedig maga Sobri Jóska is megérkezett… tegnap 15:10 Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Egy hónap múlva tartják a Balatoni Filmzene Fesztivált Augusztus 9-11 között másodszor rendezik meg Balatoni Filmzene Fesztivált Balatonalmádiban. Az idei programban három nap alatt kilenc formációtól, hat különböző műfajban csendülnek fel régi és új idők film-főcímzenéi és betétdalai, könnyed, változatos és színvonalas szórakozást kínálva a Balaton északi partján üdülőknek és az itt lakóknak. 2024. július 10. 22:14 A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben A hosszú élet titka lehet, hogy ott van a kiállítóterekben Munkácsy, Picasso, Rembrandt, de akár egy újhullámos kortárs festőművész is képes arra, hogy akár tíz évvel is meghosszabbítsa az emberek életét. És akkor még nem beszéltünk a zenészekről, szobrászokról, vagy a költőkről. A kultúrafogyasztás nem kizárólag lelki feltöltődés, igenis fizikai hatást is kivált az ember szervezetében, állítja egy kutatás. 2024. július 10. 11:44 Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Évről-évre eredményesebb a Veszprémi Érseki Főiskola Július hatodikán tartotta diplomaátadó ünnepélyét a Veszprémi Érseki Főiskola. A 2023/2024-es tanévben ötvenkét hallgató szerzett oklevelet, ebből kilencen alapképzési, és negyvenhárman szakirányú továbbképzési szakon.  A rendezvényen – tanszékvezetői és szakfelelősi megbízásának lejártával – megköszönték dr. habil. Leveleki Magdolna főiskolai tanár, a Szociális Tanulmányok Tanszék vezetőjének munkáját, akire részmunkaidejű oktatóként továbbra is számítanak. 2024. július 7. 14:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.