Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lelőttek két svéd fociszurkolót Brüsszelben

2023. október 17. 8:54 // Forrás: BBC
Két svéd nemzetiségű szurkoló meghalt, egy megsebesült hétfő este Brüsszelben egy lövöldözésben, a hatóságok terrorcselekményként kezelik a támadást – számolt be a BBC.

A belga média beszámolói szerint a két halálos áldozat a svéd nemzeti válogatott mezeit viselte. A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság belga-svéd selejtezőjét félbeszakították a történtek miatt, Brüsszelben a legmagasabb fokozatú terrorkészültséget hirdették ki. Az elkövető mindeközben továbbra is szökésben van. Az ügyészség szóvivője azt nyilatkozta: a feltételezett elkövető egy közösségi médiában közzétett videóban arról beszélt, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet inspirálta, és hogy lelőtt három embert Isten nevében. A video hitelességét a rendőrség is elismerte. 

vehir.hu
további cikkek
Halottjai és sebesültjei vannak egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett Halottjai és sebesültjei vannak egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett Legalább hatvanan meghaltak, amikor fegyveresek támadtak egy koncerthelyszínre Moszkvában péntek este. 2024. március 23. 8:57 Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. 2024. március 18. 14:55 Legalább tíz ember meghalt, több mint harmincan megsérültek egy lövöldözésben Prágában Legalább tíz ember meghalt, több mint harmincan megsérültek egy lövöldözésben Prágában Legkevesebb tíz halálos áldozata és több mint harminc sebesültje van annak a lövöldözésnek, amely csütörtökön délután történt Prága belvárosában, a Károly Egyetem bölcsészkarának Ján Palach téri épületénél - közölte a prágai mentőszolgálat. 2023. december 21. 18:17 Több mint 700-ra emelkedett az izraeli halálos áldozatok száma, sok a sebesült Több mint 700-ra emelkedett az izraeli halálos áldozatok száma, sok a sebesült Legalább 700 izraeli halálos áldozata van a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista szervezet hét végén Izrael ellen indított támadásának, több mint 2100 sebesültről is tudni - jelentette hétfőn a The Jerusalem Post című izraeli újság hírportálja. 2023. október 9. 9:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.