Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Letették az új evangélikus óvoda alapkövét

2023. október 11. 11:31
Az épület energetikai szempontból is korszerűtlen volt, ezért vált szükségessé a lebontása. A munkálatok ez év augusztusában kezdődtek meg, az új épületet pedig a tervek szerint 2024 őszén vehetik birtokba a gyerekek. Kedd délután ünnepélyes keretek között az alapkőletételre is sor került.

Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda. A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó Magyarországi Evangélikus Egyház célja, hogy korszerű épületben folytathassa működését az óvoda.

Alapkő-okirat aláírásaAlapkő-okirat aláírása

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya által 2020 márciusában megkötött hosszú távú megállapodás értelmében a kormány – az evangélikus egyház fejlesztési igényeire válaszolva – támogatja új evangélikus egyházi óvodák építését, illetve több meglévő óvoda esetében a modernizációt és a férőhelybővítést.

Az óvoda fenntartói fontosnak tartják, hogy a gyerekek mindennapi nevelése a lehető legzavartalanabb legyen az építkezés alatt is, ezért az új épület átadásáig átmenetileg egy Fecske utcai épületben folytatja működését az óvoda. A munkaterületet augusztus 18-án adták át, a munka – a korábbi épület teljes lebontásával – elkezdődött.

Az ünnepségen részt vett többek között Szemerei János püspök, Prőhle Gergely, a Magyarországi Evangélikus Egyház országos felügyelője, Mészáros Tamás, az egyházkerület felügyelője, Polgárdi Sándor, a Veszprémi Evangélikus Egyházmegye esperese, Isó Dorottya és Isó Zoltán, a gyülekezet lelkészei, Rádóczy Ágnes óvodavezető és Leitold József gondnok, Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, Ovádi Péter országgyűlési képviselő, Porga Gyula polgármester és Horváth Szilárd, a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola igazgatója.  Továbbá Ráskai Balázs építész-tervező és Kirschner Tamás, a kivitelező cég ügyvezetője, Balla Emőke, a gyülekezet felügyelője.

Soltész Miklós hálás, amiért a családok partnerként állnak az élő gyülekezethezSoltész Miklós hálás, amiért a családok partnerként állnak az élő gyülekezethez

Az ünnepélyes rendezvény istentisztelettel indult, méghozzá Szemerei János püspök hirdette az igét. Énekekkel működtek közre az óvodások, megalapozva ezzel is a magasztos hangulatot. Ezt követően az ünnepi beszédek következtek. Prőhle Gergely kiemelte, az intézmény fontos szerepet fog betölteni a város életében. Megköszönte a szülőknek, hogy bizalmukba fogadva az intézményt beiratták gyermekeiket.

Porga Gyula polgármester rávilágított, egy város akkor lehet sikeres, ha közösségei erős egységet alkotnak. A gyülekezet is csak tovább mélyíti ezt, így nagyban hozzájárul Veszprém életének gördülékeny működéséhez. Felszólalt még többek között Rádóczy Ágnes óvodavezető, aki köszönetét fejezte ki, s elmondta, az előző épület már jócskán megérett a cserére.

Kapcsolódó cikk
Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda
Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.
Szabó Eszter
Kovács Bálint
további cikkek
Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Nyíltnapot tartott a PUMI – nagy volt az érdeklődés az állatmenhelyen Szombaton dél és három óra között várták az érdeklődőket, hogy különböző programokkal hívják fel a figyelmet a felelős állattartásra, s hogy bemutassák a PUMI Veszprémi Állatmenhely lakóit, akik várják, hogy örökbefogadják őket. tegnap 8:38 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Rekordidő alatt lettek meg a fideszes ajánlások Hétvégén a Fidesz-KDNP képviselő-jelöltjei és Porga Gyula, polgármester is néhány óra alatt gyűjtötte össze az önkormányzati választáson való elinduláshoz szükséges támogató aláírásokat. Sőt, volt olyan városrész, ahol a szükséges mennyiség háromszorosa is összejött egy délelőtt alatt. Hétfő délelőtt a jobboldali jelöltek a kampány első napjainak tapasztalatairól tartottak sajtótájékoztatót a Városháza előtt. 2024. április 22. 16:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.