Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új épületet kap a veszprémi evangélikus óvoda

2023. augusztus 22. 14:11 // Forrás: Magyarországi Evangélikus Egyház
Fenntartható és gyermekbarát épületet kap a közkedvelt veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda – közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház.

A jelenlegi épület energetikai szempontból is korszerűtlen, ezért vált szükségessé a lebontása. A munkálatok ez év augusztusában kezdődtek meg, az új épületet pedig a tervek szerint 2024 őszén vehetik birtokba a gyerekek. A fenntartó Veszprémi Evangélikus Egyházközség és a beruházó Magyarországi Evangélikus Egyház célja, hogy korszerű épületben folytathassa működését az óvoda.

Látványterv: evangelikus.huLátványterv: evangelikus.hu

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Magyarország Kormánya által 2020 márciusában megkötött hosszú távú megállapodás értelmében a kormány – az evangélikus egyház fejlesztési igényeire válaszolva – támogatja új evangélikus egyházi óvodák építését, illetve több meglévő óvoda esetében a modernizációt és a férőhelybővítést.

Az állami támogatásból készülő új épületben várhatóan 2024 őszén nyithatja meg kapuit az evangélikus óvoda.

A korábban önkormányzati tulajdonban álló ingatlant térítésmentesen kapta meg a Veszprémi Evangélikus Egyházközség mint az óvoda fenntartója. A veszprémi evangélikus óvoda 2011-ben nyílt meg, és azóta is nagy népszerűségnek örvend a környéken. „A keresztyén értékrendet közvetítő intézményben kiváló munkatársak dolgoznak, nyugodt, derűs és szeretetteljes légkör jellemzi óvodánkat. Azonban az épület, amely az 1980-as években ideiglenes jelleggel, mindenfajta szigetelés nélkül épült, energetikai szempontból mára teljesen korszerűtlenné vált, és évek óta beázik, hiába javítottuk ki a tetőt. A jelenlegi energiaköltségek pedig már az intézmény működését is veszélyeztették, ezért vált szükségessé új épület építése a régi helyett” – mondta el Isó Zoltán, a veszprémi evangélikus gyülekezet lelkésze.

Az Aradi vértanúk úti evangélikus óvoda több mint négyezer négyzetméteres telken áll. Az új, korszerű, fenntartható, gyermekbarát épület körüli zöldterület mérete közel azonos marad a jelenlegiével, emellett az intézmény udvari parkolóval bővül, segítve a reggel és délután autóval érkező szülőket. Az óvoda fenntartói fontosnak tartják, hogy a gyerekek mindennapi nevelése a lehető legzavartalanabb legyen az építkezés alatt is, ezért az új épület átadásáig átmenetileg egy Fecske utcai épületben folytatja működését az óvoda.

A munkaterületet augusztus 18-án adták át, a munka – a korábbi épület teljes lebontásával – még ugyanebben a hónapban elindul.

Mind a helyi családok, mind az óvoda munkatársai évek óta izgatottan várják, hogy elkészüljön az új épület, amelyben végre méltó körülmények között folytatódhat a nevelés. „Az elmúlt tizenkét évben nevelőtestületünk igyekezett elfeledtetni – vidám, esztétikus belső tér kialakításával, valamint elfogadó, szeretetteljes neveléssel – az épület rossz állapotát. Az idén és tavaly történt események – az energiaárak emelkedése miatt egy épületszárny lezárása, darazsak megjelenése – azonban fokozottan megnehezítették működésünket. Örömmel, izgatottan várjuk új óvodaépületünket, ahol a kor igényeinek megfelelő körülmények között nevelhetjük óvodásainkat” – mondta el Rádóczy Ágnes intézményvezető.

vehir.hu
további cikkek
LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek LEGO-ból épített robotokkal versenyeznek Idén rendezik meg 10. alkalommal a World Robot Olympaid LEGO robotépítési és programozási versenyt, melynek RoboMission elnevezésű negyedik regionális elődöntőjét péntek délelőtt tartották meg a Völgyikút Házban.   ma 8:28 Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Mit keresett a Veszprém és Hajmáskér közötti vasútvonalon egy gőzmozdony pénteken? Nem a MÁV döntött úgy, hogy mozdony flottáját néhány klasszikus darab újbóli beindításával bővíti. Egészen más oka volt, hogy péntek délután egy gőzmozdony többször is megtette a Veszprém és Hajmáskér közötti szakaszt a sínpályán. ma 8:30 Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.