Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
14°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
14°C

A retro is nézhet ki jól

2023. október 10. 9:38
Újabb közösségi megmozdulást szervezett a Pro Bono Veszprémért Egyesület, akik ezúttal a Stadion utca egyik parkjának több középkorú padját újították fel.

Összesen tíz köztéri padot és egy korlátot festettek le a városrészben tevékenykedő egyesület elsősorban fiatal, huszonéves tagjai a hétvégén társadalmi szerepvállalás jegyében. Az egyesületnek nem ez az első és várhatóan nem is az utolsó akciója, amivel szűkebb lakókörnyezetüket szeretnék szépíteni úgy, hogy a leromlott állapotú eszközöket felújítják, megtisztítják.

A mostani megmozdulásuk is ilyen szellemben történt, amikor a Stadion utca 6. szám alatti társasház előtti parkban a retro-padok ülőrészét és háttámláit leszerelték, hogy azokat lecsiszolják, majd frissen festve visszahelyezzék eredeti helyükre és funkciójukba, ezen kívül lefestették a ház melletti lépcső korlátját is. Ugyanitt a VKSZ Zrt. nemrégiben letakarította a kő támfalat, így sokkal tisztább és rendezettebb hatást kelt a környék a korábbiakhoz képest.

Csík Richárdtól, az Egyetemváros önkormányzati képviselőjétől, aki maga is részt vett az akcióban megtudtuk, hogy a padfestést meghirdették a környező lakosok körében is, ám az érdeklődés elmaradt az előzetesen vártakhoz képest, ám az egyesület fiatal tagjai így is jó hangulatban és hasznosan töltötték el a szombat délelőttjüket, a végeredményt pedig minden környéken élő élvezheti.

 A képviselő elmondta, hogy nem állnak meg az ilyen közösségi akciók, így a jövő esztendőben, amint megérkezik a jó idő, folytatódik a munka.

A mostani retro-padfestés anyagköltségét Csík Richárd a képviselői keretéből finanszírozta, továbbá a Pro Bono Veszprémért Egyesület a Bethlen Gábor Alapítványtól kapott forrást rá.

vehir.hu
további cikkek
Tervezési fázisban az egyetemvárosi park Tervezési fázisban az egyetemvárosi park Lakossági fórumon vázolta a parkfejlesztés ütemtervét Csik Richárd önkormányzati képviselő és Porga Gyula polgármester kedden, az Egyetemvárosban. 2024. március 20. 11:49 Indul az Egyetemvárosrész parkolóinak a nagytakarítása Indul az Egyetemvárosrész parkolóinak a nagytakarítása 2024. február 13. 14:30 Kiderült, hogy milyen parkot álmodtak maguknak a Csermák és Csikász lakói közösségi tervezés Kiderült, hogy milyen parkot álmodtak maguknak a Csermák és Csikász lakói Néhány hónap alatt egy olyan koncepciót sikerült letenni az asztalra, ami egyszerre figyel a hagyományos stílusjegyekre, a környezeti adottságokra, mellette pedig a mai kor igényeire szabva alakítaná át az Egyetemvárosban a Csikász és Csermák utcák közötti parkot. A közösségi tervezés módszertana itt is jól vizsgázott, a tervek megvalósítása pedig akár már jövőre elindulhat. 2023. december 13. 15:53 A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre advent A veszprémi városrészekben kisebb közösségekben készülnek az ünnepekre A Cholnoky-lakótelepen, a Jeruzsálemhegyen és az Egyetemvárosban is saját kisebb, de jó hangulatú összejövetelekkel készültek már a héten is az ünnepekre, miközben a belvárosban megnyílt a télki Gyárkert, az ActiCity-ben pedig kézműves karácsonyi vásárt tartottak. Mutatjuk előbbieket is. 2023. december 10. 15:55

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.