Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
13°C
2024. május 1. Fülöp
Veszprém
13°C

Tervezési fázisban az egyetemvárosi park

2024. március 20. 11:49
Lakossági fórumon vázolta a parkfejlesztés ütemtervét Csik Richárd önkormányzati képviselő és Porga Gyula polgármester kedden, az Egyetemvárosban.

A politikusok arról számoltak be, hogy a költségvetés biztosítja a forrást a tervezésre, így a közösségi tervezés során a helyi lakosok által felvázolt elképzeléseket szakemberek vetik papírra. A tervek várhatóan májusra – nyár elejére készülnek el, ekkor mutatják be azokat. A kivitelezés ősszel kezdődhet meg. A Csermák és a Csikász utcák között megújuló terüetnek önálló nevet is adnának, ehhez szintén a lakosságtól várják a javaslatokat, amelyek közül online szavazással választanák ki a legjobbakat – a végső szót azonban egy szakértői grémium, a Földrajzinév bizottság mondja ki.

A tájékoztatót követően a lakosoknak lehetőségük volt a hétköznapi ügyes-bajos dolgaikról is egyeztetni a városrész képviselőjével. Szóba került többek között a fák-bokrok gallyazása, amelyet a VKSZ szakemberei ezekben a hetekben végeznek, de érkezett panasz a telepen élő varjak ellen is.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében 3326 diák tesz érettségi vizsgát Veszprém vármegyében mintegy 54 tantárgyból 3326 fő tesz érettségi vizsgát a 2024. évi tavaszi időszakban. Az írásbeli érettségi vizsgák 2024. május 3. – május 27. között zajlanak a középiskolák és a Veszprém Vármegyei Kormányhivatal szervezésében. tegnap 15:28 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   tegnap 17:11 A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez A gólyahír mellé plusz támogatás, a fiataloknak segítség jár az otthonteremtéshez Az ”Otthon Veszprémben” részleteiről és az újszülöttek után járó támogatásról dr. Hegedűs Barbara alpolgármester tartott sajtótájékoztatót hétfő reggel a Városházán. tegnap 15:56 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. tegnap 9:21

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.