Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rakétaeső zúdult Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből

2023. október 7. 19:20 // Forrás: MTI
Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre - jelentette a helyi média szombat reggel.

Legkevesebb hetven izraelit gyilkoltak meg az iszlamista Hamász Izraelbe behatoló egységei az izraeli mentőszolgálat közlése szerint. A Kan izraeli közszolgálati tévécsatorna már száz halálos áldozatról tud, és arról számolt még be szombat délután, hogy a fegyveresek több tucat izraelit túszul ejtettek, egy részüket a Gázai övezetbe vitték, köztük nőket is.

 Mintegy kilencszáz sebesült van kórházakban, közülük mintegy hatvanan súlyos vagy életveszélyes állapotban az egészségügyi intézmények beszámolói szerint. Az övezet menti izraeli településekre behatoló fegyveres iszlamisták vérengzést hajtottak végre a civil lakosság körében, és a helyi média szavaival "mészárlást" a sivatagi techno zenei esten részt vevő fiatalok körében.

Az övezet szomszédságában élőket felszólították, hogy tartózkodjanak az óvóhelyek közelében, mert Gázából fegyveres terroristák tucatjai jutottak be Izrael területére, a szemtanúk beszámolói szerint az övezet melletti települések utcáin járkálnak. A Gáza környéki települések lakói, mintegy hetvenezer ember házaikba zárkózott a biztonsági utasításoknak megfelelően. A közszolgálati csatorna jelentése szerint nem csak az övezettel szomszédos települések vannak veszélyben, hanem motorokkal és járművekkel távolabbi településekre is eljutottak az állig felfegyverzett gázaiak.

Az izraeli hadsereg helyi egységei, kommandósok és helyi biztonságiak tűzharcokat folytatnak a behatolt gázai merénylőkkel, akik a helyi lakosok otthonait próbálják támadni és elfoglalni, több épületet sikerült birtokba venniük, ott véres csaták folynak az izraeli biztonságiakkal.

Mohammed Deif, a Gázai övezetet irányító iszlamista Hamász terrorszervezet katonai szárnyának vezetője azt közölte, hogy mintegy ötezer rakétát indítottak szombat reggel Izrael felé. Rakétatalálat érte a Gázai övezettel északon szomszédos városokat, Askelont és Javnét, valamint az ország középső részén Rison Lecionban és Ramléban is becsapódott lövedék, Jeruzsálemből légvédelmi riasztást jelentettek.

Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy a támadásra válaszul harci repülőgépek tucatjai támadják a Hamász hadállásait a Gázai övezetben, és lezárták az övezet melletti utakat a forgalom elől. A haditengerészet pedig videófelvételeket tett közzé arról, hogy megsemmisítette a hamászos fegyveresek több olyan motorcsónakját, amelyen be akartak hatolni Izrael vizeire. Becslésük szerint így többtucatnyi fegyverest öltek meg.

vehir.hu
további cikkek
Halottjai és sebesültjei vannak egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett Halottjai és sebesültjei vannak egy koncertterem elleni támadásnak Moszkva mellett Legalább hatvanan meghaltak, amikor fegyveresek támadtak egy koncerthelyszínre Moszkvában péntek este. 2024. március 23. 8:57 Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. 2024. március 18. 14:55 Legalább tíz ember meghalt, több mint harmincan megsérültek egy lövöldözésben Prágában Legalább tíz ember meghalt, több mint harmincan megsérültek egy lövöldözésben Prágában Legkevesebb tíz halálos áldozata és több mint harminc sebesültje van annak a lövöldözésnek, amely csütörtökön délután történt Prága belvárosában, a Károly Egyetem bölcsészkarának Ján Palach téri épületénél - közölte a prágai mentőszolgálat. 2023. december 21. 18:17 Lelőttek két svéd fociszurkolót Brüsszelben Lelőttek két svéd fociszurkolót Brüsszelben Két svéd nemzetiségű szurkoló meghalt, egy megsebesült hétfő este Brüsszelben egy lövöldözésben, a hatóságok terrorcselekményként kezelik a támadást – számolt be a BBC. 2023. október 17. 8:54

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.