Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Még több szabadtéri eszközön lehet játszani és kikapcsolódni Veszprémben

2023. szeptember 22. 14:28
Közel százmillió forintos EKF-támogatással újította meg, illetve bővítette a közösségi- és játszótereket Veszprém különböző területein a VKSZ Zrt.

A cég az elmúlt évben összesen három komplex projekt fejlesztését vezényelte le: új játszóteret létesítettek a gyulafirátóti sportpálya mellett, illetve a Kastélykert óvoda környezetében, valamint bővítették, megújították a Cholnoky lakótelep közösségi tereit.

Dr. Temesvári Balázs vezérigazgató elmondta: a fejlesztésekkel kifejezetten a lakosság igényeire igyekeztek reagálni. A Városom Veszprém Mozgalom keretében számos javaslatot és elképzelést kaptak az Európa Kulturális Fővárosa évhez kapcsolódóan, melyek jelentős része a közösségi terek minőségi és mennyiségi színvonalának emelése volt. 2021-ben végül két pályázatuk is nyert, ennek eredményeként újultak meg a Haszkovó lakótelep közterületei, míg a második pályázatban egyéb városi közterületek fejlesztését célozták meg elsősorban olyan városrészekben, ahol elmaradásokról számoltak be az ott élők.

Ilyen elmaradás volt a rátóti játszóterek számának növelése is: a városrészi sportpálya mellett komoly igény jelentkezett az ott élő – főként kisgyermekes családok – részéről egy minőségi közösségi tér kialakítására. Erre reagálva egy biztonságos játszóeszközökkel felszerelt és a kor elvárásaihoz igazodó 80-100 négyzetméteres parkot alakítottak hintával, szabadtéri rugós játékkal, egy fa mászóvárral, egy 3D mászókával és egy szabadtéri acél körforgóval.

A Kastélykert óvoda környezetében szintén kialakítottak egy közösségi teret, hiszen az új óvoda komoly közösségszervező erőként működik. Az itteni 200 négyzetméteres területen egy Tiki-taka várat és mini dupla tornyot telepítettek, kertészeti és tájrendezési feladatokat is végeztek annak érdekében, hogy nőjön a városrészben élők komfortérzete és az élhetőség.

A Cholnoky városrészben három kisebb projektelem is megvalósult: a Tátorján utca környezetében egy 3×10 négyzetméteres pétanque pályát alakítottak ki, amit a felnőttek és senior korúak is használhatnak. A Rózsa u. 48. szám melletti játszótéren minőségi fejlesztést végeztek, itt egy acélkeretes gömb mászóhálóval és egy dinamikus forgó hintával újították meg a területet, míg a Vilonyai utcában található játszótéren elsősorban technikai újítás történt: a tér egy három állásos hintával, fészekkel, lap ülőkés és baba-mama hintával bővült.

Temesvári Balázs szerint fontos, hogy a közterületek minősége is bizonyítsa, Veszprém méltán Európa Kulturális Fővárosa, ezért a felvezető és a programévben a városi zöldfelületeken nagyobb mennyiségű és színváltozatos egynyári és kétnyári virágokat telepítettek.

Bertalan Melinda
Domján Attila
Szalai Csaba
további cikkek
Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Több helyen is elkerülhetetlen az M7-es nyári felújítása Elkerülhetetlenné vált az útburkolat állagromlása miatt az M7-es felújítása több helyen még a nyáron - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő (MKIF) Zrt. szerdán. ma 11:31 Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét Ovádi Péter a nyári forróság veszélyeire hívja fel az állattartók figyelmét ma 10:33 Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon Ásványvizet osztanak az utasoknak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon, a Volánbusz pedig munkanapokon 12 és 14 óra között a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyek nagyobb forgalmú buszállomásain oszt ásványvizet az utasoknak a készlet erejéig - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága szerdán. ma 9:21 Régóta nem volt ennyire színes a veszprémi képviselő-testület választás 2024 Régóta nem volt ennyire színes a veszprémi képviselő-testület Bár csak októbertől alakulnak meg hivatalosan az önkormányzatokban az új képviselő-testületek, a megbízóleveleket az újonnan megválasztott képviselőknek már átadták. Veszprémben kedden délután a városházán több olyan politikus is átvette ezt a dokumentumot, akinek első ciklusa lesz képviselőként. ma 1:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.