Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
14°C
2024. április 15. Tas, Anasztázia
Veszprém
14°C

Jön a Fiatalok Napja, újratöltve

2023. szeptember 12. 16:02
Főleg a helyi középiskolásokra alapoznak a közelgő Fiatalok Napján, akik már szervezőként is részt vesznek az idén még több programot kínáló szeptemberi eseményen. Marvel-karakterek, Veszprém mint szabadulószoba, John Wick, sport és beatbox, hogy csak néhány hívószót említsünk az idei kínálatból.

Szeptember 23-án ismét megszervezik Veszprémben a Fiatalok Napját. Ez a tematikus nap már 2018 óta része az őszi programoknak, idén viszont sikerült az eddigiekhez képest méginkább a fiatalokra szabni az eseményt.

Ebben annak is nagy szerepe volt, hogy ezúttal a Veszprémi Diák- és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK) társszervezői szintre emelkedett, így a helyi középiskolásokból álló civil szervezet az önkormányzat és VEB2023 EKF program támogatásával teljesen maguk által kitalált programokat is meg tud majd valósítani.

Az eseményt beharangozó hétfői sajtótájékoztatón Hegedűs Barbara alpolgármester, aki az önkormányzat részéről felel a veszprémi ifjúságügyért, elmondta: olyan rendezvényben gondolkodtak, ami egyszerre kínál érdekes és interaktív elfoglaltságot az általános- és középiskolásoknak, valamint az egyetemistáknak. Hogy pontosan mik lesznek ezek, arról Lakatos Janka a VEDIÖK elnöke számolt be.

Lakatos Janka és Hegedűs BarbaraLakatos Janka és Hegedűs Barbara

Ezek alapján quiz-show, zenei ki mit tud, filmklub, városismereti vetélkedő, mint egy szabadulószobáűban, pólófestés, mitologikus workshop és közéleti beszélgetős klub is lesz a programok között. Ezeknél minden esetben helyi erőkre, azaz Veszprémben élő és tevékenykedő fiatalokra alapoznak, így például a koncertsorozat itteni énekesek és együttesek lépnek majd fel a könyvtárnál, de az egyedi dizájnnal készült pólófestést is helyi fiatalok csinálják majd a Színkertben. Ugyanitt fogják este levetítetni a John Wick című filmet, de előtte még nem sokkal arrébb, a Füge Ligetben a Mathias Corvinus Collegium tart kerekasztalbeszélgetést olyan közéleti témákban, amelyek a fiatalokat is érdeklik. Az eseményekbe bekapcsolódik majd helyszínként a Papírkutya kultúrbisztró is, itt „Mitologikus l’amour és bosszú” címmel lesz élőmesés előadás a főleg a Marvell-univerzumból ismert szuperhősök történeteivel.

A Fiatalok Napja záróakkordja már a Gyárkertben lesz, itt szervezik meg az országos beatbox bajnokság döntőjét. A beatboxot sokan úgy ismerik, mint szájdobolás, ennek a műfajnak pedig számos hazai és nemzetközi képviselője van, akik most Veszprémben fognak találkozni és összemérni tudásukat.

Két éve a Kossuth utcán már találkozhattunk beatboxosokkal. Akkor nagy sikert arattak ezek a különleges zenei stílusnak a képviselői.Két éve a Kossuth utcán már találkozhattunk beatboxosokkal. Akkor nagy sikert arattak ezek a különleges zenei stílusnak a képviselői.

Lakatos Janka kiemelte, hogy minden program ingyenes, viszont több regisztrációhoz kötött, erről az esemény Facebook-oldalán lehet leghamarabb tájékozódni.

A Fiatalok Napjával együtt, pontosabban ahhoz kapcsolódva szintén szeptember 23-án szervezik meg a „Válassz sportágat!” elnevezésű rendezvényt is az Erdész utcai műfüves pályán. Ezt a Veszprém Megyei Testnevelő Tanárok Egyesülete gondozza és már ugyancsak hagyományosan egészíti ki minden évben a Fiatalok Napját.

A szervező egyesület részéről Kavalecz Gábor, elnök beszélt a részletekről, amiből kiderült, hogy a szombati napon délelőtt 10 és délután 2 óra között várják majd az érdeklődőket a sportpályára, ahol több, mint húsz helyi sportegyesület vonul ki azzal a céllal, hogy testközelből, szakavatott edzők segítségével lehessen kipróbálni a különböző sportágakat.

Kavalecz Gábor, mellette Hegedűs BarbaraKavalecz Gábor, mellette Hegedűs Barbara

Kavalecz Gábor hozzátette, a testnevelő tanároknak az is a feladata, hogy megtalálják a fiatal tehetségeket, akik ezután kibontakoztathatják tudásukat valamelyik sportágnak, a mostani rendezvény pedig ebben is nagy segítségükre lehet, amellett, hogy bár a Fiatalok Napjához kötődik, ide minden korosztályból várnak embereket.

Ráadásul nem is lesz tét nélküli, hiszen egy pontgyűjtő játékot is szerveznek, aki minél több sportágat kipróbál, az részt vehet egy nyereményjátékon, ahol értékes sporteszközöket lehet majd nyerni a Decathlon felajánlásával.

A Fiatalok Napja részletes programjairól legegyszerűbben a Facebookon lehet tájékozódni ide kattintva.

vehir.hu
Szalai Csaba
további cikkek
Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46 Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak Ingyenes lesz a jogosítvány megszerzése a középiskolásoknak A magyar kormány legújabb fiatalokat támogató intézkedése szeptember 1-től lépérvénybe. 2024. március 14. 12:35 A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok fiatalok A lehetőséggel együtt felelősséget is kaptak a veszprémi fiatalok Idén ősszel elfogadták Veszprém új ifjúsági koncepcióját, ami többek közt abban is kitűnik a hasonló dokumentumok közül, hogy megalkotásában több olyan helyi fiatal is részt vett, akik még a tizennyolcadik életévüket sem töltötték be. Meglepetést pedig bőven okoztak, amikor a közös munka zajlott. Ezekről is kérdeztük dr. Hegedűs Barbara alpolgármestert, aki végig ott volt a koncepció megalkotásánál. 2023. december 18. 16:30 Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Hogyan lázadhat egy jobboldali fiatal a konzervatív kormány mellett? Újabb veszprémi politikus neve jelent meg az országos politikában. Halmay Gábor, a Dózsaváros és a Jeruzsálemhegy egyik önkormányzati képviselője az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) ügyvezető alelnöke lett. Azt mondja, a konzervatív beállítottságú fiataloknak számos személyes támadással kell szembenézniük, de van egy nagy különbség liberális társaikhoz képes. Vajon mennyire trendi a fiatalok körében konzervatívnak lenni? Mi lesz a lázadó énjükkel ebben a politikai szervezetben? Ezekről is beszélgettünk. 2023. december 6. 12:07

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.