Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C
2024. július 20. Illés
Veszprém
22°C

Méltó zárása volt a nyárnak a Káli Piknik

2023. szeptember 4. 22:43
Talán minden kultúrakedvelő igyekezett a számára legtesthezállóbb programmal zárni a nyarat, hogy az utolsó élményeket, ízeket, dallamokat és hangulatokat még magába szívja. Mi a Káli Pikniket választottuk, ahol a gasztronómia és a kultúra különleges egyveleget alkotva került terítékre.

Őszintén szólva képzavarnak tűnt a felhívás, ahol a kultúra, a gasztronómia és a piknik kéz a kézben szerepeltek, fokozott kíváncsisággal látogattam el a rendezvényre. Az egyszerre több helyszínt is kihasználó piknik korlátozta a lehetőségeket, de talán mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb programpontot.

Az érdeklődők találkozhattak többek között Bagó Zsófival és Beh Mariannal. Zsófi áll a jól ismert Pipere Panni márkanév mögött, aki a fenntarthatóság jegyében számos vegyszermentes egyedi terméket készít. Ilyen például a hordozható kávétartó, de még a gluténmentes sör is az ő nevéhez fűződik. Mesélt többek között arról, hogyan lett valóság a régóta dédelgetett álomból, és, hogy milyen érdekességek adódtak a kezdetekben, amikor még nem volt ilyen erősen kiépülve a márka. Zsófi elárulta, nem volt kérdés, hogy Pipere Panni lesz a név, hiszen régen így szólította őt édesapja.

Beh Mariann neve a Bazsalikomos kertről lehet ismerős. Jól jöttek Mariann tanácsai az őszre, az érdeklődő közönséget számos tippel ellátta, ami a szezon immunerősítésére vonatkozik.

Mariann arra buzdít, ameddig csak lehet, használjuk ki a napsütéses órákat, napfürdőzzünk, vásároljunk minél több zöldséget és gyümölcsöt termelői piacokon, és kapcsoljuk maximum fokozatra a paradicsom és paprika fogyasztását.

A beszélgetés ideje alatt a közönség megkóstolhatta Mariann teáit is, eleget téve a piknik hangulatnak. Esküszik a gyógyteákra, és egzotikus fűszerekkel fokozza az ízélményt. Mariann, amit lehet a saját kertjében termeszt, kertészmérnöki tanulmányai alatt pedig szakmailag is felvértezte magát.

A rendezvényen vendég volt többek között Ott Anna, aki amellett, hogy a Hadik Kávéház arca az olvasás népszerűsítésének egyik zászlóhordozója. Úgy véli, lehetetlen, hogy ne legyen időnk naponta olvasni legalább húsz percet, hiszen szerinte a közösségi média használatának órái bőven fordíthatók lennének egy könyv megkezdésére. Anna úgy fogalmazott, az olvasástól kreatívabbak leszünk, sőt, ő saját magáról úgy vélekedik, amióta valóságos könyvmoly, azóta sokkal empatikusabb, hiszen számos történetet és perspektívát ismerhetett meg.

Mesélt a kételkedőkről is, akik nehezen értik, hogy Anna munkája maga az olvasás, sokak csupán a pihentető kikapcsolódáshoz kötik a tevékenységet. Anna szerint a ránk zúduló információdömping sem segít abban, hogy megtanuljunk elmélyülni egy történetben. A koncentráció viszont fejleszthető, és az élet többi területén is jövedelmező.

Kreatív workshopok, kiállítások, bor- és pálinkakóstoló, valamint koncertek tették még élvezetesebbé a pikniket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin X. Felsőörsi Disputa - alulról szerveződve szeretnének javítani a világ negatív tendenciáin Augusztus 17-én tizedik jubileumi tizedik alkalommal találkozik az az értelmiségi kör Felsőörsön, akik elkötelezettek abban, hogy rávilágítsanak a világban zajló negatív tendenciákra, de ami ennél sokkal lényegesebb, reális alternatívákat fogalmazzanak meg a változásra, mindezt globális szinten. A Felsőörsi Disputa egy alulról szerveződő közösség, ami nyitott mindenki előtt. tegnap 14:33 Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét Laczkó Dezső Múzeum Nem hagyják elveszni Veszprém fénybe borulásának történetét A Lackó Dezső Múzeum munkatársai a Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel közösen elkezdték feldolgozni a nemrég elhunyt id. Gombor József hagyatékát. Néhány éven belül lehet, hogy új formában, de ismét láthatja a közönség Veszprém fénybe borulásának történetét. tegnap 13:01 A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák A fegyver mellett a fényképezőgéppel is jól bánnak a magyar katonák Fennállásának százhetvenötödik évét ünnepli idén a Magyar Honvédség, a kerek jubileum pedig egy újabb lehetőséget ad annak a fegyveres erő azon törekvésének, hogy minél közelebb kerüljenek a civil társadalomhoz. Ennek egyik eleme volt az a fotó- és videópályázat, amelyen magyar katonák, illetve a Magyar Honvédség kötelékébe tartozó személyek indulhattak, a pályaművekből pedig Veszprémben az Agóra Kulturális Központban is megnyílt egy tárlat. Kiderült, hogy nem csak a fegyvert, hanem a kamerát is jól forgatják a kezükben ezek a katonák. tegnap 16:02 José Cura és a tanításai VeszprémFest José Cura és a tanításai A VeszprémFest szerdai napján José Cura argentin operaénekes lépett a História Kert színpadjára. Napjaink egyik legfoglalkoztatottabb művésze, akinek jelenléte némiképp nosztalgiával is szolgálhatott, hiszen 2004-ben az ő fellépésével indult útjának a VeszprémFest, azt követően pedig 2010-ben és 2018-ban is színpadra állt. A szerdai operaest nem csupán egy fellépés volt, amely zenei elemekből tevődött össze, hanem akaratlanul is valódi tanítást prezentált az argentin operacsillag. 2024. július 18. 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.