Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C
2023. november 30. András, Andor
Veszprém
1°C

Méltó zárása volt a nyárnak a Káli Piknik

2023. szeptember 4. 22:43
Talán minden kultúrakedvelő igyekezett a számára legtesthezállóbb programmal zárni a nyarat, hogy az utolsó élményeket, ízeket, dallamokat és hangulatokat még magába szívja. Mi a Káli Pikniket választottuk, ahol a gasztronómia és a kultúra különleges egyveleget alkotva került terítékre.

Őszintén szólva képzavarnak tűnt a felhívás, ahol a kultúra, a gasztronómia és a piknik kéz a kézben szerepeltek, fokozott kíváncsisággal látogattam el a rendezvényre. Az egyszerre több helyszínt is kihasználó piknik korlátozta a lehetőségeket, de talán mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb programpontot.

Az érdeklődők találkozhattak többek között Bagó Zsófival és Beh Mariannal. Zsófi áll a jól ismert Pipere Panni márkanév mögött, aki a fenntarthatóság jegyében számos vegyszermentes egyedi terméket készít. Ilyen például a hordozható kávétartó, de még a gluténmentes sör is az ő nevéhez fűződik. Mesélt többek között arról, hogyan lett valóság a régóta dédelgetett álomból, és, hogy milyen érdekességek adódtak a kezdetekben, amikor még nem volt ilyen erősen kiépülve a márka. Zsófi elárulta, nem volt kérdés, hogy Pipere Panni lesz a név, hiszen régen így szólította őt édesapja.

Beh Mariann neve a Bazsalikomos kertről lehet ismerős. Jól jöttek Mariann tanácsai az őszre, az érdeklődő közönséget számos tippel ellátta, ami a szezon immunerősítésére vonatkozik.

Mariann arra buzdít, ameddig csak lehet, használjuk ki a napsütéses órákat, napfürdőzzünk, vásároljunk minél több zöldséget és gyümölcsöt termelői piacokon, és kapcsoljuk maximum fokozatra a paradicsom és paprika fogyasztását.

A beszélgetés ideje alatt a közönség megkóstolhatta Mariann teáit is, eleget téve a piknik hangulatnak. Esküszik a gyógyteákra, és egzotikus fűszerekkel fokozza az ízélményt. Mariann, amit lehet a saját kertjében termeszt, kertészmérnöki tanulmányai alatt pedig szakmailag is felvértezte magát.

A rendezvényen vendég volt többek között Ott Anna, aki amellett, hogy a Hadik Kávéház arca az olvasás népszerűsítésének egyik zászlóhordozója. Úgy véli, lehetetlen, hogy ne legyen időnk naponta olvasni legalább húsz percet, hiszen szerinte a közösségi média használatának órái bőven fordíthatók lennének egy könyv megkezdésére. Anna úgy fogalmazott, az olvasástól kreatívabbak leszünk, sőt, ő saját magáról úgy vélekedik, amióta valóságos könyvmoly, azóta sokkal empatikusabb, hiszen számos történetet és perspektívát ismerhetett meg.

Mesélt a kételkedőkről is, akik nehezen értik, hogy Anna munkája maga az olvasás, sokak csupán a pihentető kikapcsolódáshoz kötik a tevékenységet. Anna szerint a ránk zúduló információdömping sem segít abban, hogy megtanuljunk elmélyülni egy történetben. A koncentráció viszont fejleszthető, és az élet többi területén is jövedelmező.

Kreatív workshopok, kiállítások, bor- és pálinkakóstoló, valamint koncertek tették még élvezetesebbé a pikniket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Művészet a szabadban kultúra Művészet a szabadban Nagy Sándor Munkácsy-díjas szobrászművész „20. századi portrék” című szabadtéri kiállításának, melyet negyven darab különleges portrészobor alkot, immár a színházkert ad otthont. Szerda délután nyitották meg a kőből faragott műalkotásokból álló kiállítást, amit a város egy magángyűjteményből, a Körmendi Galériától vásárolta meg.   tegnap 16:28 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. tegnap 11:57 Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen advent Több mint százéves hagyományt gondoltak újra a Jeruzsálemhegyen Pénteken kinyílik az adventi naptár első ablaka. Ma már szinte nincs olyan ember, aki gyermekként ne élte volna át a sorra nyíló ablakok izgalmát, de azt kevesen tudják, hogy az első ilyen naptár még a XIX. század közepén készült. Azóta számos formája lett, ezek közül pedig az a verzió, amit a Jeruzsálemhegyen kitaláltak valóban formabontó. tegnap 10:01 Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Művészetek Háza Programajánló: a japán kultúra veszprémi szemmel Izgalmasnak ígérkező programmal várja szerda este az érdeklődőket a Művészetek Háza és a FOTON, ahol egészen a „felkelő Nap országáig” utazhat el a közönség, legalábbis két veszprémi fotós objektívén keresztül ismerhetik meg a távol-keleti ország kultúráját. 2023. november 28. 12:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.