Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
15°C

Méltó zárása volt a nyárnak a Káli Piknik

2023. szeptember 4. 22:43
Talán minden kultúrakedvelő igyekezett a számára legtesthezállóbb programmal zárni a nyarat, hogy az utolsó élményeket, ízeket, dallamokat és hangulatokat még magába szívja. Mi a Káli Pikniket választottuk, ahol a gasztronómia és a kultúra különleges egyveleget alkotva került terítékre.

Őszintén szólva képzavarnak tűnt a felhívás, ahol a kultúra, a gasztronómia és a piknik kéz a kézben szerepeltek, fokozott kíváncsisággal látogattam el a rendezvényre. Az egyszerre több helyszínt is kihasználó piknik korlátozta a lehetőségeket, de talán mindenki megtalálhatta a számára legérdekesebb programpontot.

Az érdeklődők találkozhattak többek között Bagó Zsófival és Beh Mariannal. Zsófi áll a jól ismert Pipere Panni márkanév mögött, aki a fenntarthatóság jegyében számos vegyszermentes egyedi terméket készít. Ilyen például a hordozható kávétartó, de még a gluténmentes sör is az ő nevéhez fűződik. Mesélt többek között arról, hogyan lett valóság a régóta dédelgetett álomból, és, hogy milyen érdekességek adódtak a kezdetekben, amikor még nem volt ilyen erősen kiépülve a márka. Zsófi elárulta, nem volt kérdés, hogy Pipere Panni lesz a név, hiszen régen így szólította őt édesapja.

Beh Mariann neve a Bazsalikomos kertről lehet ismerős. Jól jöttek Mariann tanácsai az őszre, az érdeklődő közönséget számos tippel ellátta, ami a szezon immunerősítésére vonatkozik.

Mariann arra buzdít, ameddig csak lehet, használjuk ki a napsütéses órákat, napfürdőzzünk, vásároljunk minél több zöldséget és gyümölcsöt termelői piacokon, és kapcsoljuk maximum fokozatra a paradicsom és paprika fogyasztását.

A beszélgetés ideje alatt a közönség megkóstolhatta Mariann teáit is, eleget téve a piknik hangulatnak. Esküszik a gyógyteákra, és egzotikus fűszerekkel fokozza az ízélményt. Mariann, amit lehet a saját kertjében termeszt, kertészmérnöki tanulmányai alatt pedig szakmailag is felvértezte magát.

A rendezvényen vendég volt többek között Ott Anna, aki amellett, hogy a Hadik Kávéház arca az olvasás népszerűsítésének egyik zászlóhordozója. Úgy véli, lehetetlen, hogy ne legyen időnk naponta olvasni legalább húsz percet, hiszen szerinte a közösségi média használatának órái bőven fordíthatók lennének egy könyv megkezdésére. Anna úgy fogalmazott, az olvasástól kreatívabbak leszünk, sőt, ő saját magáról úgy vélekedik, amióta valóságos könyvmoly, azóta sokkal empatikusabb, hiszen számos történetet és perspektívát ismerhetett meg.

Mesélt a kételkedőkről is, akik nehezen értik, hogy Anna munkája maga az olvasás, sokak csupán a pihentető kikapcsolódáshoz kötik a tevékenységet. Anna szerint a ránk zúduló információdömping sem segít abban, hogy megtanuljunk elmélyülni egy történetben. A koncentráció viszont fejleszthető, és az élet többi területén is jövedelmező.

Kreatív workshopok, kiállítások, bor- és pálinkakóstoló, valamint koncertek tették még élvezetesebbé a pikniket.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Nemzetközi szinten is keresett a Tánc fesztiválja Május 29. és június 2. között 26. alkalommal szervezi meg a Pannon Várszínház a TÁNC Nemzetközi Kortárs Fesztivált, hazai és nemzetközi produkciókkal. 2024. április 30. 22:23 Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Művészetek Háza Ázsiai hagyományok találkoznak Gizella örökségével a Művészetek Háza tavaszi kiállításaiban Izgalmas májusi időszak elé néz a Művészetek Háza, a kortárs képzőművészetek és a kreatív ipar hagyományai találkoznak hazai és neves nemzetközi művészek tolmácsolásában. A programok részleteiről kedd délután a Tűztorony lábánál tartottak sajtótájékoztatót, ahol nagyvonalakban betekintést nyerhettünk a legnagyobb tárlatok kulisszái mögé.   2024. április 30. 17:11 Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Érkezik Charlie, a Margaret Island, a Kiscsillag és a Follow the Flow is a Gizella Napokra Május 6. és 12. között 20 helyszínen több mint 50 zenei, családi és gasztronómiai program várja az érdeklődőket a veszprémi Gizella Napokon! 2024. április 30. 10:45 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.