Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C
2023. november 29. Taksony
Veszprém
1°C

Atlétikai vb: Kéri Bianka az elődöntőben búcsúzott

2023. augusztus 25. 20:54 // Forrás: MTI
A veszprémi SVSE kiválósága, Kéri Bianka az elődöntőben búcsúzott 800 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon.

A 29 éves magyar versenyző már harmadszor állt rajthoz a Nemzeti Atlétikai Központban a vb-n. A 4x400-as vegyes váltóval országos csúcsot elérve a 11. lett az első napon, majd szerdán 2:00.20 perces idővel jutott tovább a 800 m előfutamából.    

A pénteki elődöntőben a második futamban kapott helyet, futamonként az első két helyezett, illetve a további két legjobb idő tulajdonosa folytathatta a fináléban.    

Az SVSE középtávfutója az első körben a mezőny végén helyezkedett és arra figyelt, hogy ne szakadjon le. Majd 600 méternél megindult előre, az utolsó kanyarban egészen a harmadik helyre futott fel. A hajrát azonban nem bírta jól, sorra elmentek mellette a többiek, végül 2:01.68 perccel nyolcadik lett.

A veszprémi középtávfutó a vegyes zónában kifejezetten csalódottan értékelt, leginkább azért, mert lényegesen jobb időt szeretett volna futni.

"Előzetesen abban bíztunk, akivel a taktikáról beszélgettünk, hogy annyi nagyon gyors futó van a mezőnyben, hogy nem nekem kell majd a tempót vinni és majd beállok a mezőny közepére nagyjából. Az első 200 méter gyors is volt, de akkor elöl behúzták a kéziféket, én pedig egy olyan bezárt helyre ragadtam, ahonnan sehogy sem tudtam feljebb jönni" - idézte fel futamát Kéri Bianka. - "Az első körünk 61.8 másodperc, vagy valami ilyesmi volt, ami nagyon lassú. Ahhoz képest 2:01.6-ot futottam, azaz gyorsult a tempó. Próbáltam nyomni, hajrázni, de ennyi volt benne, az utolsó 30-40 méteren kijött az erőkülönbség. Nagyon taktikus verseny volt, ezt még tanulnom kell."

Nyitókép: Kéri Bianka a női 800 méteres síkfutás elődöntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 25-én. MTI/Illyés Tibor

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.