Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C
2024. május 2. Zsigmond
Veszprém
20°C

Rubin, vas, gyémánt, illetve arany diplomákat vehettek át a Mérnöki Karon

2023. augusztus 25. 17:43
Péntek délelőtt ünnepélyes keretek között vehették át díszokleveleiket az 1953-ban, 1958-ban, az 1963-ban, valamint az 1973-ban végzett vegyészmérnökök. A jubileumi átadóra a meleg ellenére is sokan eljöttek, hogy személyesen vegyék át az oklevelet.
 

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora szólt elsőként a díszoklevél várományosokhoz. Úgy fogalmazott, az intézményhez való tartozásnak három rendkívül erős pillére van. Az egyik a szakmai tudás, amely a felkészült oktatóknak, valamint a színvonalas oktatásnak köszönhető. Amikor az egyetem folyosóin álló szobrokra néz az ember, nem csupán emléket lát, hanem egy szellemileg meghatározó, identitásképző alkotást.

Gelencsér folytatta, a jelen csupán a múlt tükrében értelmezhető, aki nem tiszteli a múltat, annak olyan a megszerzett tudás, mint egy délceg fa elmetszett gyökerekkel. A második tartó pillér, amely az intézményhez való tartozás alapja, az az egyetem hírneve, amelyre a rektor szerint méltán lehetünk büszkék. A jó híre természetesen a szakmai színvonalból fakad. A harmadik pillér a hagyományok összessége. Gelencsér szerint valódi közösség építő erejük van azoknak az egyetemi rendezvényeknek, amelyek régmúltra tekintenek vissza, úgy, mint például a Veszprémi Egyetemi Napok. Ezen események mélyítik a kapcsolatokat, melyekre támaszkodni, számítani lehet.

A rektor elmondta, ahogy a díszoklevél várományosok idején is, úgy most is felkészült oktatók, és továbbra is családias légkör van az intézményben.

Dr. Németh Sándor, a Mérnöki Kar dékánja is felszólalt, a gratuláció mellett beszámolt a mai eredményekről. Kiemelte, az oktatási portfóliót folyamatosan korszerűsítik, a kar fejlődésének a stratégiája pedig többek között a nemzetközi kapcsolatok erősítése. Sok külföldi hallgató van, s külön öröm, hogy már az elsős hallgatókat be tudják vonni kutatásokba, ösztöndíjakkal támogatva őket. Németh Sándor arra kérte a díszoklevelek tulajdonosait, hogy szakmai tekintélyükkel támogassák továbbra is a kart.

Végül az oklevelek átadása következett. Rubin diplomát vehettek át az 1953-ban végzett hallgatók. Vas diplomát vehettek át az 1958-ban végzettek, gyémántot az 1963-ban, aranyat az 1973-ban végzettek. A kulturális műsorért Horváth Gergő felelt, aki gitárjátékával emelete az ünnepély fényét.

Szabó Eszter
Szalai Csaba
további cikkek
A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A digitális világot hozták közelebb az óvodásokhoz, analóg módszerekkel A 2023/2024-es tanév tavaszi szemeszterében egy úttörő projektbe kezdett a Pannon Egyetem a Veszprémi Ringató Körzeti Óvodával, hiszen a Pannon Egyetem Humántudományi Kar Digitális Módszertani Intézete és a Ringató Óvoda kooperációban indult a Digitális Témahéten. tegnap 7:23 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben gazdaság 'Fesztiváloztak' a vállalkozások Veszprémben Az ESG került a középpontba a II. VOSZFESZT rendezvényen, amelyet Veszprémben tartottak április 25-én. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Pannon Egyetem közös fórumán többek között arra biztatták a vállalkozásokat, hogy az ESG-vel kapcsolatos jelentéseket a szervezeti hatékonyság növelése érdekében is érdemes elkészíteni. 2024. április 30. 9:21 A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás A szerepjáték legfőbb hozadéka a közösséghez való tartozás Már négy éve annak, hogy útjára indult a Pannon Egyetem Humántudományi Kar beszélgetős sorozata, amelynek célja, hogy az intézmény szakjaira valamilyen módon rácsatlakozva, kilépjenek az iskola falai közül, és egy hangulatos kávézóban beszélgessenek szakértő vendégekkel. A hétfői Pannon Kultúrklub tehát gamerek világába kalauzolta az érdeklődőket. 2024. április 30. 10:59 Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Kant 300: Az élet legnagyobb kalandja a gondolkodás Hogyha elképzelünk egy filozófust, különösen olyant, aki háromszáz éve született, valószínűleg az első kép, ami beugrik, az egy poros könyvtár épületében lassú, csigatempóban bogarászó személy, aki olykor elmélázik azon is, van-e egyáltalán értelme a bogarászásnak; vagy esetleg egy közhelyes, tarka réten, domboldalon, a messzi égbe tekintő elme, aki a lét alapkérdésein töri fejét. De arra bizonyosan senki sem gondol, hogy a mai filozófusok úgy fogalmaznak a háromszáz éves Kantról, hogy: kortársunk. Márpedig ez volt az ismétlődő kulcsszó az MTA VEAB Filozófiai Munkabizottságának és a Pannon Egyetem HTK Társadalomtudományi Intézetének közös konferenciáján. 2024. április 28. 18:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.