Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C
2023. december 2. Melinda
Veszprém
-1°C

Rúzsa Magdi: amikor együtt éneklünk a közönséggel, azt végtelenségig szeretném folytatni

2023. augusztus 20. 22:52
Vasásnap este a Gyárkertben adott koncertet Rúzsa Magdi, aki a veszprémi fellépése előtt a Vehírnek adott egyedül interjút. Anyaság és karrier, koncert előtti rituálék, jövőbeni tervek, ezekre is rákérdeztünk.

Kívülről látva Rúzsa Magdiról mindig az az ember benyomása, hogy a profizmus nem csupán az éneklésben mutatkozik meg, hanem ahogy szervezi az életét, ahogy odafigyel a családjára,  zenész társaira, rajongóira és közönségére, ahogy harmóniában van önmagával. Mi  a titka? Milyen együttállás szükségeltetik ahhoz, hogy Rúzsa Magdi ennyire összehangban legyen az őt körülvevő emberekkel?

Mindig csapatjátékos voltam, és ez a munkámban is így van, minden területre szeretem a legjobb embereket megtalálni én így dolgozom a kezdetektől fogva. Nem hiszek abban, hogy majd én mindent egyedül megoldok. Abból mindig kapkodás lesz és középszerű munka. Szeretem az állandóságot, a kezdetektől ugyanazzal a csapattal dolgozom.

Mi a legfontosabb emberi érték szerinted?

A lojalitás!

A dalaid nagyon sok embernek valóságos terápia. Neked mennyire jelenti ugyanezt? A dalszerzés során megfordul ez a fejedben, hogy másokra milyen hatással lesz majd az a szerzemény?

 Fontos számomra, hogy adjanak a dalaim. Szeretek érzéseket kiváltani. Megérinteni az embereket. Ezt szeretem a legjobban a zenélésben.

Több előadóművész számolt már be arról korábban, hogy anyává válva lesz teljes a művészi énjük is. Vagyis, amikor felmennek a színpadra, látszik a munkásságukon, hogy gyermekük van. Te mennyiben érzed egy „megérkezettebb” énekesnőnek magadat, amióta édesanya vagy? 

Nagyon sokat kapok az anyaságtól, igen érzékenyebb lettem, kiteljesedett az élet, de azért eddig sem éreztem kátyusnak az utamat.

Régóta állsz már színpadon, jól ismered a közönséget. Egy-egy koncerten szoktál igazodni hozzájuk, vagy mindig, mindenhol ugyanazt a Rúzsa Magdit kapják?

Minden koncert más és minden koncert ugyanaz, ami fontos számomra, hogy mindig mindenhol a maximumot tudjam nyújtani.

Van valamilyen babonád, rituáléd a koncertek előtt?

A beéneklés soha nem maradhat el, valamint a koncert közvetlen kezdése előtt szükségem van 30 percre, amikor már minden csak a koncertről szól. Szeretek ilyenkor kicsit elmélyülni és behívni a föntiek segítségét. 

A három gyermeked és a karriered mellett mennyi időd jut önmagadra? Látjuk, hogy kirobbanó formában vagy, jut időd azért néha visszavonulni egy kicsit a világ zaja elől?  Mi jelenti számodra a töltekezést? 

A legfontosabb számomra, hogy minden pillanatát kiélvezzem ennek az időszaknak, hiszen ez nem jön vissza soha többet. Ahogy telik az idő, és egyre nagyobbak, úgy alakul szépen minden, megtalálom az egészséges egyensúlyt.

Milyen terveid vannak a jövőt illetően, új dalok szerzése, esetleg egy új album készítése kapcsán?

Meghirdettük a következő Aréna koncertemet jövő év februárjára, így már erre is készülünk, természetesen új dallal is jelentkezem.

Ha meg lehet jól fogalmazni, akkor mi lenne az, ami a mai napig motivál, érdekel a szakmádban? Van-e olyan egyértelmű célod, amit el szeretnél még érni?

Első perctől kezdve hosszú távon gondolkoztam, szeretek előre tervezni, ennek köszönhetem, hogy most is minden gördülékenyen zajlik körülöttem. A koncertjeimen a közönség velem együtt énekli a dalaimat, ezt szeretném a végtelenségig folytatni.

Fotók: Gyárkert - Pesthy Márton

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.